IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Mart 2009, 18:46   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kişisel Stilinizi Oluşturun!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kendi stilinizi oluştururken, dünya starlarına bakmayı, etrafınızdaki iyi giyindiğini düşündüğünüz kadınlardan ilham almaya ne dersiniz?

Bazıları iyi giyinmenin içten gelen bir yetenek olduğunu iddia eder. Hiç de yanlış değil aslında. Kız çocuklarını düşünün. Hani üç-dört yaşındayken kendi istediğimi giyeceğim, diye tutturanları. Kimi öyle bir seçim yapar ki gardırobundan, bir küçük hanımefendiye dönüşür kimi öyle bir seçim yapar ki, son derece yaratıcı bir tarzı olacağı o yaştan bellidir. İşte bu göze sahip küçük kızlar büyüdüklerinde, hangi modacının o sezonun ismi olduğunu ve hangisinin de tamamıyla moda dışı kaldığını bir çırpıda anlayacak zevke sahiptir. Yine de kabul edin, hemen hepimiz her gün giyinmek, işe uyacak, öğle yemeğine giyecek kombinler yapmak için enerjiyi kendimizde zor buluyoruz. Amacımız giydiğimiz giysiler içinde rahat, güvenli ve şık olmak. Çok çaba harcamadan giyinmek ve aynı zamanda giyindiğimizde çok çaba harcamış gibi görünmemek istiyoruz! İste o minik kızlar gibi, kimimiz üstümüze bir şey alıp çıksak bile son derece sık görünürken pek çoğumuz da, istediğimiz gibi görünebilmek için biraz zaman harcamak durumunda kalıyoruz. Stil sahibi olmayı sandığınızdan daha kolay hale getirebilmek için ilk tavsiyemiz müthiş bir gözlemci kesilmeniz.

Kendi stilinizi oluştururken, dünya starlarına bakmayı, etrafınızdaki iyi giyindiğini düşündüğünüz kadınlardan ilham almaya ne dersiniz?

Hangi moda karakterisiniz?

Giysilerimiz ve gardırobumuzdakiler genellikle ruhumuzu ve karakterimizi yansıtır. Ancak stilini sevdiğiniz ünlü isimlerden esinlenmekte de bir yanlışlık yok. İşte ünlü isimler ve sevdikleri tarzlar. Bakın bakalım kendinize en uygun bulduğunuz hangisi olacak.' Dünyada stil ikonu olarak kabul edilen pek çok isim, bu başarıyı her zaman tarzlarında ısrarlı davranarak kaşınıyorlar. Yani sade giyinen sade, çok yaratıcı giyinen ise yine bu özelliğiyle hafızlara kazınıyor. Onların tarz konusundaki bu ısrarı kendilerini, rahat ve güvenli hissetmelerinden ileri geliyor. Bohem, minimalist ya da seksi; ünlü isimlerin tarzlarına baktıktan sonra karar verin. Sizin stiliniz hangisine yakın?

Kişisel stilinizi bulmak için birkaç ipucu

• Podyumlardan giyinmeyin.
• Karıştırıp, birbirine uydurma konusunda serbest olun.
• Kendi stilinizi oluşturmaya başlarken tek bir stile yapışıp kalmayın. Yeni yeni görünümler deneyin. Etrafınızdaki tepkileri ölçün. Eğer hoşunuza gittiyse, alın ve göğsünüzü gere gere giyin.
• Trendlerle dalga geçin, onların esiri olmayın.
• Sade giyinmek işleri her zaman kolaylaştırır.
• Görünüşünüze kemer, broş, fiyonk gibi çok sevdiğiniz bir ayrıntı katın.
• Sıradan olmayın. Kombinasyonunuzun parçalarını her zamanki alışıldık kullanış biçimini değiştirin. Mesela broşunuzu, gece saç aksesuarı olarak kullanın.


Ünlüler hangi tarzı nasıl kullanmayı seviyor?

İçinizdeki moda gurusunu ortaya çıkartın!

Sezonun trendlerine uygun görünmek demek, deflilerde gördüklerinizi alıp giymek değil elbette… Sizi stil sahibi yapacak asıl unsur bu giysileri nasıl kombinlediğiniz ve stilinize kendinizden ne kattığınız. Giyinmeye kalktığınızda giydiklerinizi iyi sergilemek değil, kendi kişisel stilinizi ortaya koyup koymadığınız önemli…


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

BOHEM

Bohem giyinmeyi salaş giyinmekle karıştırmayın. Desenliler, uzunlar, arada retro dokunuşlar bu stilde bir arada…

Etnik, dünyayla barışık bir stil bu. Ruhunda hırslara yer olmayan, öylesine giyilip çıkılmış gibi… Bu stili tercih eden ünlü isimler ise hiçte o kadar mütevazı değil… Mesela şıklığıyla konuşulan Sienna Miller, gündüzleri tam bir Bohem tutkunu. Günümüzün çiçek çocukları gibi giyinmek istiyorsanız, giydikleriniz ille de salaş olacak anlamına gelmiyor. Şık olun yani… Üst üste giyilen parçalar, yeni vintage’ı birlikte giymek ve farklı dokudaki kumaşları karıştırıp kullanmak, hepsi de bu ruha uyuyor. Düz renklerden kaçının. Gökkuşağının bütün renkleri giyilmeye değerdir. Sevimli çiçek desenleri, hipnotik etkili kumaşlar ve retro kesimler. Hepsi desenlerle oynamanız için sizi cesaretlendiriyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

LEYDİ

Dekolteye geçit yok bu stilde. En önemlisi kaliteli kumaş seçimi…

Bir küçük hanımefendi gibi görünmek, Grace Kelly tadında bir görünüme kavuşmak istiyorsanız, eski film ve fotoğraflara dönmenize gerek yok. Ünlü isimler arasında bu tarzı zevkle benimseyenler göz atın. Kadınsı olun ama flörtöz gözükmeyin. Mesela hafif bir dekolteye evet ama fazlasına da izin yok. İlle de bir yerinize dikkat çekmek istiyorsanız, tek bir bölge seçin. Mesela, omuzlarınız ya da ayak bilekleriniz! Bir fiyonk, biraz dantel veya hafif bir fırfır... Bunlar stilinize sevimli bir hava katacaktır. Ancak bu detayı da tek ile sınırlayın ve sakın aşırıya kaçmayın. Siyah ve beyaz sizi hiç bir zaman hayal kırıklığına uğratmaz. Klasik renkler daima en uygundur. Bunların üzerine bir başka renk katmayın. Ama ille de bir renk istiyorsanız, detaylara yönelin. Mesela bir kırmızı ayakkabı ya da ruj... Kaliteye önem verin. Giysilerinizin kumaşına özen gösterin ve kalitesi iyi kumaşları seçin. İnce ve dayanıksız kumaşlar, ucuz durur.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

MİNİMALİST

Ruhunuz renkleri ve dokuları karıştırmayı seviyorsa, minimalist akımdan uzak durun. Aslında son derece basit görünen bu stilin kendine göre sıkı kuralları var:

Sade ve şık görünümlü kesimler:tek bir renkte toplanmış görünüm ile net ve akıllı bir tarza sahip olabilirsiniz.Tıpkı bu ünlü isimler gibi.İster elbise giyin ister takım,gereksiz süsten kaçınmak her zaman işe yara.En iyi arkadaşınız siyah olsun!İnce bir siluet çizmeyi amaçlayın. Giysilerin üzerinize ille de yapışması gerekmez ama bol giymeyin. Muhafazakâr davranın. Fazla ten görünmesi hiç bu tarza göre değil. Bağıran renklerden kaçının. Aynı zamanda desen, baskı, süsleme bu tarza ‘fazla’ gelir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

SEKSİ

Bazen bir renk bazen bir yırtmaç bazen de sadece bir doku sizi seksi bir kadın yapmaya yeter...

Böylesi bir seksapel ancak film yıldızlarına özgüdür. Ve film yıldızları için seksi görünümün sırrı, vücut kıvrımlarını ortaya çıkaracak parçaları bulmakta yatıyor. Seçeceğiniz elbisenin, belinizi yani kum saati görünümü ortaya koymasına dikkat edin. Derin V’ler ve uzun yırtmaçlar bu stilin olmazsa olmazları. Vücudunuzu saran giysileri seçin. Bırakın vücut hatlarınız ortaya çıksın. Bol elbiselerden, erkeksi takımlardan kaçının. Hiç bir şeyin sizi fazlaca örtmesine izin vermeyin! Düz renge sadık kalın. Vücudunuz yerine desenler, baskılar ve süslemelerin dikkat çekmesine izin vermeyin. Beyaz ve siyah renkleriniz olsun. Tavrınız da önemli. Genç bir kız gibi davranmayın. Böyle seksi bir elbiseyi seçen kadın, dikkati de üzerine çekmeye hazırlıklı olmalıdır.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

VİNTAGE

Eğer bir vintage giysiniz varsa, bilin ki bir benzerini bulamazsınız. Çünkü Vintage’ın eşi yok, tarihi var!
Bu akımı ilk kez başlatan, 2001 yılında Oscar ödül töreninde giydiği Valentino vintage elbisesiyle Julia Roberts olmuştu! 60’lı yıllarda tasarlanan elbiseyi giymesinin ardından, diğer ünlüler de bu akıma ayak uydurdu. Son dönemde Prada, Marc Jacobs ve Luis Vuitton da koleksiyonlarını hazırlarken sık sık 1960’lı yıllara dönüyorlar. Eski giysi ile Vintage arasındaki en büyük fark şöyle açıklanıyor:
1920-1970’lere kadar olan giysiler vintage kabul ediliyor. Tabii vintage tarzı giyinip, üzerine modern çizgiler taşıyan bir ceket giymeniz doğru olmaz! Aksesuarlarınızı da seçerken,50’ler ve 60’ları yansıtmasına dikkat edin! Tarzınızda bütünlük oluşturmak için, saç ve makyajınızı da bu akıma uydurmayı ihmal etmeyin!
ekolay...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kisisel, olusturun, stilinizi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Stilinizi Yıldızlar Belirliyor JB Burçlar, Fallar ve Kehanetler 3 06 Ocak 2011 09:29
Astroloji stilinizi belirliyor! AngeLus Burçlar, Fallar ve Kehanetler 1 26 Aralık 2009 17:54
Stilinizi Geliştirmek İçin Öğütler YapraK Ah Erkekler 0 01 Nisan 2009 04:08
10 dakikada Kış Stilinizi Belirleyin Kralice Ah Kadınlar 0 11 Ekim 2008 14:54
Stilinizi sevdim ;p SbL Fıkra 1 16 Haziran 2008 08:39