IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mayıs 2009, 23:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadının yeri beşiğin yanı mıdır?




Annelik potansiyeli olan genç kızlarımızın ne işi var zaten orada!!!!

ÜZERİNDE ingilizce cümleler yazan tişörtleri kültürel birikimi ve enginlere sığmayan belagatı ile ünlü bir büyüğümüz mütedeyyin kesime hitap eden kanallardan birinde şu cümleleri sarfederken görüldü:

"Ben başörtülü kızların üniversiteye alın¬mamasından çok memnunum" diyordu hatırlı kişi "...Annelik potansiyeli olan genç kızlarımızın ne işi var zaten orada..." mealinde cümlelerle tamamlıyordu görüşünü.

Bu yaklaşım epeydir malum olanın ilamıdır. Şahıs sadece dile getiriyor ve vehm mi gerçek mi olduğunu ayırt edemediğimiz bir noktada bizi aydınlatıyor acı gerçekle yüzleşme fırsatı veriyor. Nedir o ? Nasıl ki dışarıdan pek medeni az kazıyınca aslında kadınları hiç sevmediği anlaşılan sözde modern adamların çoğu için "konuşan et"ten ibaretsin; pek güvendiğin bir mağduriyeti ve inancı paylaşıyor olmaya çok anlam yüklediğin mütedeyyin erkekler açısından da aslında çoğunlukla sadece "anne"den mürekkepsin. Bir nevi "çocuksal fırlangaç". Özel okul masraflarıydı şuydu buydu gibi durumlar gereği artık öyle dizi dizi doğurman filan beklenmiyor ama anlamın yine de "anne"lile kaim .
Haksızlık etmeyelim elbette bu iki kategorinin dışında binlerce erkek var sözümüz onlara değil . Sözümüz bir zamanlar eğitim sahiden önemli imiş gibi yapan ama artık eğitime yönelik yasaklarla ilgilenmediği gibi içinden "çok da iyi oldu" diye geçiren muhafazakarlara.

Yasaklarla mücadele ettiler haklarını yiyemeyiz. Yoruldular. Nasreddin Hoca misali "ben zaten inecektim" yapıyorlar şimdi. Yani yasak var tamam ama boşver zaten epi topu "eğitimli bir anne" olman içindi eğitim mücadelesi demeye getiriyorlar. Hep duyarım:

Beşiği sallayan el dünyaya hükmeder. İyi eğitim al ki iyi salla beşiği. Ve madem artık alamıyorsun eğitimi sistem sana yasakladı bu eğitimi seni hakir gördü o vakit dert de etme beşik baki! Hadi yavrum. Bakarsın cip alırım sana olmadı tek taş. İyisi mi bi' bebek doğur sen "bize"...

Tabii dünya çok değişti. İşinde istediği sonucu elde etmiş tartışmasız bir kariyer yapmış ama özel yaşamında "senden çocuğum olsun istiyorum" cümlesini bir türlü duyamamış Amerikalı bir iş kadınına beğenilmek- evlenmek-annelik arasındaki mesafenin bu kadar kısa oluşu teoride romantik bile gelebilir.
Ama Türkiye gibi bir toplumda yaşayan kadınlara gelmiyor. Anasının kuzusu olmak ile maçoluk arasında gidip gelen "sevdim mi tam severim" naraları atıp iki gün sonra "dost kalsak ya biz" diyebilen eğri büğrü ne geleneksel ne modern hangi tahtaya bastığı belli olmayan erkeklerin dünyasında kadınlar biliyor ki güveneceğin tek kişi kendinsin. Ben dindarım diye ortaya çıkan ama islam'ın kadınlara tanıdığı haklardan bahsedince yüzü buruşan her ne hikmetse parayı bulur bulmaz namazı niyazı bırakıp sözkonusu dindarlığını ikinci hanımla filan "taçlandıran" erkek realitesi var bir de ki onlar da evliliği başörtülü kızlar için bir güvence olmaktan çıkarmış durumdalar. Çok basit ama hayati bir ortak duygudan gelecek kaygısı/korkusundan dolayıdır ki biraz gözü açılmış hemen her kadın bir meslek sahibi olmak "zorunda olduğunu" biliyor.

Lakin gelin görün ki bakanı kalkıp "evdeki iş yetmiyor mu?" diye soruyor öbürü işsizliğin nedeninin kadınlar olduğunu beyan ediyor bir kanaat önderi de açıkça yasaklardan memnuniyet duyduğunu söylüyor. Çözüm paketi olarak gelen hep aynı yanıt: Annelik. Mevzu giderek modernleşen kadını geleneksel rolüne davetse bu tehlikeli bir yol. Kadınlar size "Erkek dediğin bir ayıyı eliyle boğabilmeli geyiği vurduğu gibi atının terkisine atıp getirmeli ne o öyle bankacılık reklamcılık sunuculuk felan" diyor mu?

Annelik potansiyeli olan her genç kadının anne olması gerekiyordu ise fıtratında "mücadele potansiyeli" olan erkeğin de meselesinde sebat etmesi gerekiyordu. Bu sebatsızlığını itiraf etmediği gibi kızların kapılarda itilip kakılmasına hakarete uğramasına sebep olan yasakları "memnuniyetle karşıladığını" belirten bir topluluğa neden çocuk doğurulmalıdır ayrıca merak konusu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
besigin, kadinin, midir, mıdır, yani, yeri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Osmanlıda Kadının Yeri Elysian Tarih 0 19 Şubat 2014 21:36
Kadının Yeri Evidir Zen İslamiyet 0 09 Şubat 2013 20:30
Dinimizde kadının yeri BaRoN İslamiyet 4 25 Ocak 2012 10:05
Kadının En Tatlı Yeri... Kralice Ah Kadınlar 2 16 Mayıs 2008 18:59