IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Eylül 2009, 04:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
En büyük kurtarıcımız tunikler




“Ne giysem?” diye karar kara düşünmekten karar veremiyorsanız, çoğu zaman dolabınızda giyilmekten yıpranmış tunikleriniz kurtarıcınız olur. Tunik her gardropta bulunması gereken rahat ve şık bir kıyafettir.

Modayı ve yenilikleri yakından takip eden hanımların da, etmeyen hanımların da vazgeçilmez klasik giysilerinden olan tunikler 2007 yaz sezonuna damgasını vuruyor. Rahat ve kullanışlı olduğu kadar şık görünümleri, her ortamda giyilebilir özellikte olmaları ile de beğeni toplayan tunikleri her renk ve desende bulmak mümkün.

Günlük yaşam içerisinde giyim kurtarıcısı rolünü üstlenen tunikleri gece davetlerinde de kullanan hanımların sayısı her geçen gün artıyor. Koton, koton vualler, ipek koton kombinasyonları, metal efektli ketenler, sıvama baskılı koton ve ketenler, ipek şifonlar, ipek vualler, dökümlü viskonlar, incecik satenler, emprime desenli poplinler ve ince dökümlü örgü kumaşlar tuniklere eşlik ediyor.

Tuniğin tasarım özelliğine bağlı olarak değişiklik gösteren kumaş tercihlerin her biri bu sıcak yaz günlerinde serinlik vaat ediyor. Renklerin geniş yelpazede sunulduğu 2007 yaz sezonunda sarılar, yeşiller, lilalar, mor tonları, kahverenginin en asil dokunuşları, güneşten ilham alan yanık oranjlar, kırmızılar, kumsalların dinginliğini üzerimize taşıyan bejler ve kum sarıları, saflığın simgesi beyazlar, denizin sonsuz huzurunu yansıtan mavi ve turkuaz tonları, gecenin rengi olarak bilinen; ama vazgeçilmez renklerin başında yer alan siyahlar tunik tasarımlarına eşlik ediyor.

Tuniklerde göze çarpan birbirinden çok farklı tarzlar her yaş grubundaki bayana ulaşılabilirliği sağlıyor. Bu sayede gardıroplarımızın baş tacı haline gelen tuniklerimiz modern ile folklorik detayları bir arada sunuyor. Oldukça modern ve trend kesimin yanı sıra tamamen gelenekselden referans alan tasarımları 2007 yaz sezonunda bulmak mümkün.

Orta yaş grubundaki bayanların uzun süredir vazgeçemediği klasik stil tunik modelleri bu sezonda leopar, zebra desenleri ile de ön plana çıkıyor. Bunun yanı sıra ince çizgilerin, belli belirsiz çiçek desenlerinin de kullanıldığı koleksiyonlarda pul ve boncuklarla işlenmiş tunikler ağırlık kazanıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Farklı kültür detaylarının bir arada yer aldığı tunik modelleri de sezonun favori akımları arasında. Hindistan ve Orta Asya ülkelerinin geleneksel motiflerinin yerini kocaman tropikal çiçek desenlerinin ve renklerinin aldığını da gördüğümüz 2007 yaz koleksiyonunun etnik detayları dahi modern kesimlerle birleştirilmiş.

Tasarım özelliğine bağlı olarak pantolon, etek ya da taytlarla kullanılabilirliği saptanacak tuniklerde modern bir görünüm dikkat çekiyor. Çok dar tuniklerin yanı sıra oldukça bol kesimli tunik elbiseler de bulunuyor. Robalı ve kruvaze olanlar ise en kullanışlı modeller arasında. Robalı modeller karın kısmında biriken fazlalıkları saklayabildiğinden dolayı pek çok hanımın tercihidir. Kruvaze tunikler ise beden boyunu daha uzun ve zarif gösterebiliyor. Üst bedene oturan, etek kısmında çan formunu alan tunikler ise basenlerinden şikâyetçi hanımların favori modelleri arasında yerini alıyor. İnce penye ve ribana kumaşlardan tasarlanmış bol kesimli tunikler genç kızların daha özgür ve şık olmalarına imkân sağlıyor. Spor şıklığı bir arada sunan penye modeller yalın formları, natürel görüntüleri ve alışılagelmişin dışındaki kesimleri ile genç kızların gönlünü fethediyor.

Fırfırlı ve çiçek baskıları ile sevimli, batik ve şal desenler ile gizemli, fotoğrafik baskılar ile modern bir imaj çizen tunikler jakarlı dokularla zarif etki bırakıyor. Dökümlü ve bağlamalı tunikler polyester karışımlı kumaşlar kullanılarak hazırlanmış. Yazın sıcak ve nemli iklim şartlarına çok elverişli olmamasına rağmen model özelliği ve kumaşın cazibeli dökümü albenisinin artmasına sebep oluyor.

Doğu ile Batı’nın en naif şekli ile birleştirilen tuniklerde tığ işleri, metal dokunuşlar, kimono kollar, farklı malzemeler ve aksesuarlarla hareketlendirilmiş detaylar yoğun olarak kullanılmış durumda. Her renk ve desende bulunabilecek tuniklerde ince triko örgü kumaşlar da kullanıldı. Minik fiyonk detayların ve tahta boncukların kullanıldığı detaylarda sadelik ve yalınlık oldukça fazla dikkat çekiyor. Cazibeyi sadelikte arayanlar için biçilmiş kaftan olan bu tarz modeller nötr renkleri ile karmaşadan uzak lüks görünüm sunuyor.

Diğer farklı konsept ise gömlek formundaki tunikler. Oldukça rahat, aynı zamanda klasik olan gömlek tunikler iş hayatınızda şık ve trend görünmenize yardımcı olur. Gömlek yakalı olan tasarımlarda uzun kollu, manşetli detayların yanı sıra minik karpuz kollu modeller de oldukça güzel duruyor. Etek uçlarındaki yan yırtmaçlar ise kullanım kolaylığının yanı sıra geniş basenli hanımlara doğru seçenekler sunuyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Güzel ve bakımlı giyinmenin en kolay yollarından biri olan tunikler rahat, sade, kullanışlı olduğu kadar rengârenk, şık ve modern. İster kat kat ister oldukça yalın kullanın. Gelenekselden ilham alarak modern parçalarla kombinleyin. Çok şık ve gösterişli kompozisyonlarla tarzınızı şıklık ile birleştirin. Rengârenk, cesur, canlı neon renklerden, ihtişamlı şifon ipek tasarımlara veya grafik baskılı penye tuniklere dolabınızda yer açın.

En zor anınızda “hangi giysiyi giymeliyim” diyerek can sıkıntısından bunaldığınız sırada imdadınıza tuniklerinizin yetiştiğini görebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bÜyÜk, en, kurtaricimiz, kurtarıcımız, tunikler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bikini üstü blüzler - tunikler Sue Ah Kadınlar 0 16 Mayıs 2012 16:17
Büyük harflerin kullanıldığı yerler.. Büyük harfler nerelerde kullanılır? Sevda Türkçe 0 19 Mart 2012 01:00
Vücut Tipinize Göre Tunikler! Dilara Ah Kadınlar 0 13 Ağustos 2010 15:01