IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ekim 2009, 05:06   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türk kadınlarının en büyük saplantısı




Hamburg Türk Kadınları Kültür Derneği tarafından düzenlenen ''Takıntı ve Evham'' konulu toplantıda konuşan Durlanık, temizlik saplantısı olan kadınların aile bireylerini de yakından etkilediklerini ve bunun tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu belirterek, ''Türk kadınlarında en fazla temizlik saplantısı görülüyor'' dedi.
Temizlik saplantısı olan kadınların kendilerini frenleyemediklerini ifade eden Durlanık, bazı kadınların evin dağılmaması için eve misafir çağırmadıklarını ya da çocukların dışarıdan eve geldiklerinde kirli oldukları gerekçesiyle sıcak su ile yıkadıklarını, bunların birer hastalık belirtileri olduğunu bildirdi.
Bu saplantılardan dolayı kişinin sadece kendisini değil, aile bireylerini de olumsuz bir şekilde etkilediğini ifade eden Durlanık, kontrol ve mantık dışı davranan kadınların tedavi edilmeleri gerektiğini kaydetti.
Bu gibi saplantıların tedavilerinin uzun sürdüğünü ifade eden Durlanık, ''Saplantının değişik dozları var. Her şey şüpheden kaynaklanıyor. Saplantı hayat kalitesini azaltan bir hastalık. Bütün bunlar davranış terapisi ile giderilmektedir'' şeklinde konuştu.
Dini inancı yüksek olan toplum ve bireylerde ''dini saplantıların'' çok olduğunu ifade eden Durlanık, ''Dini saplantılar bizim gibi toplumlarda çok yaygın. Özellikle kadınlarda dini takıntıdan kaynaklanan mistik davranışlar var'' dedi.
Örneğin, (kafamı duvara üç kere vurmazsam başıma kötü bir şey gelecek) gibi mistik saplantıları olan kadınların bulunduğunu, bunların geçmişte kadının ne yaşadığı ile ilintili olduğunu ifade eden Durlanık, bunların güven ve emniyet korkusundan, öz güven eksikliğinden kaynaklandığını belirtti.
Durlanık, saplantısı olan insanların kendilerini huzurlu hissetmediklerini, bundan dolayı mantık dışı davranışlara başvurulduğunu ifade etti.
Erkeklerde ise ''Başkasına acaba zarar verebilir miyim?'' diye bir düşünce olduğunu, bunu düşünen erkeklerin aslında kendilerinden korktuklarını belirten Durlanık, çocuklara da özgüven ve güven duygusunun erken yaşta aşılanması gerektiğini kaydetti.
Saplantısı olan insanlara tahammül gösterilmesi gerektiğini belirten Durlanık, saplantıların bulunduğunun fark edilmesi durumunda hemen bir psikoloğa başvurulması gerektiğini bildirdi.

haber7

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bÜyÜk, en, kadinlarinin, kadınlarının, saplantisi, saplantısı, turk, tÜrk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Düş Sandığım Türk Kadınlarının Cinsel Fantezileri - Yasemin Candemir Elysian Kitap Tanıtımları 0 24 Haziran 2014 22:57
Bronzluk Saplantısı: Tanoreksiya Liaaa Ruh Sağlığı 0 20 Temmuz 2012 14:24
En Büyük Türk İcadı ya da Türk Dili Sue Türkçe 0 03 Temmuz 2012 22:31
Türk Konsolosluğu'na saldırı / Türk bayrağı ve Atatürk'e büyük saygısızlık yaptı. aLya Haber Arşivi 0 15 Kasım 2011 13:48