IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ocak 2010, 16:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beyaz gömlek giymenin incelikleri ve elbiseler




Beyaz gömlek giyerken dikkat!
Asilliğin ve şıklığın rengi olarak bilinen beyazı giymenin kuralları olduğunu biliyor musunuz?

Renklerin dilinde beyaz, güven ve masumiyet anlamına gelir. Olumlu duygular yaratmak istediğin görüşmelerde renklerin psikolojik etkilerinden faydalanabileceğin en güzel kıyafetlerden biri beyaz gömlektir. Tabii beyaz gömlek giymenin de püf noktaları var. İşte size birkaç ipucu...

- Beyaz gömleği nerede giyeceğinize karar vermeden önce, gömleğinizin temiz ve ütülü olmasına önem vermelisiniz. Özellikle makyaj yaparken boyun bölgesine sürdüğünüz fondotenin gömleğin yakasına bulaşmamasına dikkat etmelisiniz.

- Beyaz gömleğin en büyük avantajlarından biri ayakkabı ve çanta rengi seçiminde olabildiğince özgür kalabilmenizdir.

- İş görüşmelerinde çalışkan ve güvenilir bir ifade yaratmak için, ceketinizin içine klasik kesimli beyaz gömlek giyebilirsiniz. Bu seçim, son anda belirlenen toplantılar için kurtarıcınız olacaktır.

- Spor giyinmeyi tercih ediyorsanız kot pantolonunuzun üzerine giyeceğiniz spor kesimli, bele oturan gömlekleri kullanabilirsiniz.

- Feminen bir görüntü elde etmek istiyorsanız beyaz gömleğinizin eteklerini kot pantolonunun içine sokup, kemer takabilirsiniz.

- Bebe yakalı beyaz gömlekler haftasonunun tatil havasına oldukça uygundur.

- Yaz günlerinde, kısa kollu, eğlenceli kesimleri olan beyaz gömleklerinzii sezonun modası kısa şort ve eteklerle kombinleyebilirsiniz. Spor görünüm için gömleğin eteklerini dışarıda, klasik görünüm için içerde kullanmalısınız.

- Basen bölgen istediğin incelikte değilse ve kısa gömlekler giymek istemiyorsanız yine son iki sezonun modası olan uzun gömlekleri tercih edebilirsiniz. Belinize takacağınız korse kemerler ile hem basen bölgenizi kapatabilir hem de daha ince belli görünebilirsin.

Elbiseler yarışıyor
Elbisesiz bir yaz olmaz diyen tasarımcılar, kadınları şık göstermek için bu sezon adeta birbiriyle yarıştı. Onları tam bir hanımefendi gibi hissettirebilecek romantik ve salaş elbiseler sezonun en gözde parçaları arasında.

Moda öyle bir şey ki; daha önce aklımızın ucundan geçirmediğimiz stilleri günün birinde severek giymemizi sağlıyor. Bazen çok şık tasarımlar sezon boyunca bize eşlik ediyor, bazen de moda rüzgârına kapılarak aldığımız fakat iki defa giydikten sonra bir daha görmek istemediğimiz kıyafetleri satın aldırıyor. Ama içinde bulunduğumuz sezona baktığımızda çok kötü diyebileceğimiz stillerin olmadığını görüyoruz. Erkeksileştirilen kadın kıyafetleri ya da kadınsılaştırılan erkek kıyafetleri geçmiş yıllara kıyasla podyumlardan biraz uzaklaştı. Kadınlara kendilerini tam bir hanımefendi gibi hissettirecek romantik ve salaş elbiseler ise sezonun en gözde parçaları arasında.

Kadının iş dünyasında yer edinmesi ile başlayan sert hatlı takımlar, etekleri ve elbiseleri tarihe gömen erkeksi pantolonlar, savaş dönemindeki kıtlık ile başlayan ve harika bir pazarlama stratejisi olarak moda dünyasını uzun süre peşinden koşturan mini boylar iki binli yıllar ile birlikte yerini çok daha zengin kumaş kullanımına ve kadınsı ayrıntılara bıraktı. Modanın, farklılığı arama sürecinde karşımıza çıkardığı uni*** olarak bildiğimiz cinsiyetsiz kıyafetler dayatması ise sonunda çok daha zevkli ve giyilebilir giysilere teslim oldu. İşte bunların en önemlileri arasında bulunan ve moda kılıktan kılığa girmiş olsa bile erkek ile kadını ayıran kıyafet; 'elbise' sezonda liderlik tahtına oturdu.

Erkek egemen koleksiyonlara veda
Kafamızı ne yana çevirsek görebileceğimiz çeşitlilikte olan uzun elbiseler, günün her saatinde kullanılabilir şıklıkta olması ile büyük beğeni topluyor. Gündüz düz sandaletler ve dolgu topuklu kumaş ayakkabılarla kullandığımız elbiseleri akşam üzeri çıkan davetlerde ince topuklu stilettolarla kombinleyebilirsiniz. Uzun elbiseler, kilo sorunu olan bayanları çok daha ince gösterdiği için kadınların gözdesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Üst kısmı dar, etek ucuna doğru bollaşan kesimleri sayesinde basen sorununu da ortadan kaldırıyor. Geniş fırfırlı olanlar son derece moda olmasına rağmen robadan etek ucuna kadar yumuşak dökümlerle inen kesimler şık duran tasarımlar arasında bulunuyor. Gece kullanımları için şifon, ipek gibi çok daha fazla uçuşan kumaşlar, gündüz kullanımları için ise ince poplin, pamuklu vual ve koton gibi rahat ve konforlu kumaşlar tercih ediliyor.

Gökkuşağından ilham alan tonlar
Sezonun en gözde rengi olan narçiçeği ve pudra tonları elbiselere yumuşacık bir etki kazandırıyor. Bu renklerin yanı sıra saks, fuşya, çimen yeşilleri, kırmızı, deniz mavileri, pembe ve sarının farklı tonları, turuncu gibi canlı renkler de ön plana çıktı. Büyük desenliler ve canlı renklerin bir arada kullanıldığı tasarımlar, gündüz şıklığı için vazgeçilmez olsa da kilolu bayanların biraz daha küçük desenlilere yönelmesinde fayda var. Kısa boylu kadınlar ise düz renkli olanları yine uzun kolyeler ile tamamladıklarında çok daha uzun görüneceklerini unutmasın. Minyon ve kısa boylu kadınlara tavsiyem ise sezonun modası sandaletler yerine dolgu topuklu ayakkabılar ile maksi elbiseleri kombinlemeleri olacak. Unutmayın, tek renk elbiseleri seçmeniz hem uzun hem de ince görünmenizi sağlayacaktır.

Bu elbiselerin en önemli özelliği yaka kesimleridir. V yaka biçiminde olanlar yüzünüzü ince göstereceği için bu modelleri tercih etmenizde fayda var. Ama çok uzun boylu ve çok ince iseniz yuvarlak yakalı ve büyük desenli, üst kısmı etek uçları gibi bol olan ve kalın kemerle belinize oturttuğunuz elbiseleri kullanarak kuğu gibi görünebilirsiniz. Straplez yakalı tasarımlar birçok koleksiyonda beğeni ile kullanıldı. Ama üst kısmı dar ve zayıf olan hanımlara uygun olmadığını söylemeliyim. Balon etek dediğimiz etek ucu daralan modeller ise kilo sorunu olan hatta bebek bekleyenler için ideal. Göbek kısmını zekice kamufle eden bu elbiseler, ince jarse kumaşlar ile şekilleniyor. Boyundan bağlı, fiyonklu, drapeli, asimetrik kesimli, büzgülü, minik gipe (makine lastiği) dikişli olanlar farklı vücut yapılarına yönelik.

Uzun elbiseleri tamamlayan aksesuarlar
• İri, kocaman, gösterişli ve uzun kolyeler maksi elbiseleri en güzel tamamlayan aksesuarlardır. Asla minik ve kısa kolyelere uzanmayın.
• İri ve canlı tonlarda tercih edilmiş bileklikler ve yüzükler de kolyenizin stili olmak sureti ile şıklığınıza şıklık katar.
• Renkli taçlar, ince vual ipek eşarplar, fularlar ve renkli tokaları kullanabilirsiniz.
• Büyük hobo çantaları, uzun elbiselerin yapışık ikizi gibi görebilirsiniz.
• Minik ajurlu bolero hırkalar sizi genç gösterecektir. Uzun salaş penye hırkalar ise hippi görünümünüze katkı sağlar. Buna rağmen serin günler ve yaz akşamları için kot ceketlerle kombinlenen elbiseler çok daha hoş durur.
• Birkaç sezondur gözde olan yelekler ise stilinizi diğerlerinden ayırır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beyaz, elbiseler, giymenin, gomlek, gömlek, incelikleri, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gömlek elbiseler ~ Ruj Ah Kadınlar 1 29 Haziran 2012 15:48
Gömlek Elbiseler Sim Ah Kadınlar 0 29 Haziran 2012 01:35
Beyaz elbiseler Ruj Ah Kadınlar 2 31 Mayıs 2011 18:53
Gömlek elbiseler. pyracantha Ah Kadınlar 0 14 Kasım 2010 15:38
Beyaz Gömlek +16 Süslü Fıkra 0 14 Ekim 2010 15:56