IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Temmuz 2010, 13:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Babalar Kızlarına Güvenmiyor





Babaların sadece yüzde 83'ü kızına sonsuz güven duyuyor; kızların yüzde 776'sı ise kendisini annesine daha yakın hissediyor.

TÜBİTAK 2010 Yılı Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finali Sergisindeki projeler arasında bulunan ''Baba otoritesinin kız çocuklarının sosyalleşmesi üzerindeki etkilerinin incelenmesi'' adlı proje babalarla kızların birbirleriyle ilgili düşüncelerini ve beklentilerini ortaya çıkardı.
Konya Seydişehir Lisesi öğrencisi Burcu Erdoğan'ın öğretmeni Ayşe Ünüvar danışmanlığında hazırladığı projede Seydişehir'deki dört lisede öğrenim gören 15-18 yaşları arasındaki 300 kız öğrenci ile babalarına 30'ar sorudan oluşan anket uygulandı.

Ergenlik dönemindeki kızların içlerinde bulundukları dönemde babalarıyla nasıl bir iletişim halinde olduklarını araştıran projede kızlar ve babalarının sorulara verdiği yanıtlar ilginç sonuçlar ortaya çıkardı.

Proje çerçevesinde gerçekleştirilen ankette babalara kızlarının erkek arkadaşı olmasını kabul edip edemeyecekleri soruldu. Babaların yüzde 83'ü bu soruya ''Kabul etmem'' yanıtını verdi. Kızlarının sosyal ve kültürlü birer birey olarak yetişmesini isteyen babaların oranı yüzde 916 olurken yüzde 753'ü ''Kızım yeter ki sosyal olmak istesin ona maddi manevi tüm imkanları sunarım'' dedi.

Aynı ankete yanıt veren babaların yüzde 433'ü kızının çok sosyal olması halinde derslerinde başarısız olacağına inandığını yüzde 81'i ise ''Kızım gitsin okulunu okusun oraya buraya gitmesinden hoşlanmam'' görüşünde olduğunu kaydetti.

Ankette babalara kızlarına şiddet uygulayıp uygulamadıkları da soruldu. Ankete katılan babaların yüzde 63'ü olaylar karşısında kızına fiziksel şiddet uyguladığını kabul ederken yüzde 406'sı ise ''Kızını dövmeyen dizini döver'' görüşüne katıldığını ifade etti.

Araştırma çalışması babaların kızlarına yeterince güven duymadığını da ortaya çıkardı. Proje çerçevesinde babaların sadece yüzde 83'ü ''Kızıma güvenim sonsuzdur'' derken babaların yüzde 216'sı ise kızıyla ilgili kulağına bir şeyler geldiğinde ilk önce çevreyi dinlediğini söyledi.

BABAM DAHA İLERİ GÖRÜŞLÜ OLSUN

Ankette kız öğrencilere de çeşitli sorular yöneltildi. Anket sonuçları kız öğrencilerin kendilerini annelerine daha yakın hissettikleri sırlarını babalarıyla paylaşmaya çekindiklerini ortaya çıkardı.

Kız öğrencilerin yüzde 776'sı ''kendimi anneme daha yakın hissediyorum'' derken yüzde 793'ü ise erkek arkadaşı olması halinde bunu babasına anlatamayacağını ifade etti.

Kız öğrencilerin yüzde 45'i okul gecesine babasının gelmesini istemezken yüzde 223'ü sosyal konulara duyarlı olmadığı için ''bazen babasının çok geri görüşlü bir insan olarak'' gördüğünü kaydetti. Ankete katılan kız öğrencilerin yüzde 626'sı da babasının daha ileri görüşlü olmasını istediğini söyledi.

Ankete cevap veren kız öğrencilerin yüzde 96'sı ise ''Babam çok otoriter olmasaydı uçarı bir kız olmak isterdim'' dedi.




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
babalar, güvenmiyor, kızlarına


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İRC Kızlarına ÖZEL Kuzeyden Gelen Avatar ve Smiley 3 06 Eylül 2012 00:36
2012 Babalar Günü Hediye Önerileri, 2012 Babalar Günü Hediyesi Ne Alabilirim? Violent Ah Erkekler 0 14 Haziran 2012 11:25
Öğretmenler öğrencilere güvenmiyor Ruj Haber Arşivi 1 16 Ekim 2011 12:57