IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ekim 2011, 12:09   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bayanlara Özel Egzersizler




Spor yaparken nelerin doğru nelerin yanlış olduğunu biliyor musunuz?Haftada bir kez yapılan spor yeterli değildir
Bu düşünce yanlış, çünkü her şekilde hiç spor yapmamaktan iyidir. Eğer günlük koşuşturmaca içinde zamansızlıktan yakınıyorsanız, beş dakikalık bir egzersiz bile kalbiniz ve kan dolaşımınız için sağlıklıdır. Hatta kalori yakmanızı bile sağlar. Ayrıca işyerinde asansör kullanmak yerine merdiven çıkmak gibi yapacağınız minik hareketlerle de günlük egzersiz yeteneğinizi geliştirmiş olursunuz.

Isınmak şart
Isınma şartı, yapılacak egzersize göre değişir. Isınma sırasında kaslar oksijenle dolar ve vücudun yapacağı harekete hazır hale gelir. Bu etkiye özellikle yürüyüşçüler, bisiklet kullananlar ya da yüzücüler egzersize başlamadan önce ihtiyaç duyarlar. Yüksek enerji gerektiren spor türlerinde yaralanmaları önlemek üzere özel ısınma programları önem taşır. Bu sporlar arasında dağ bisikleti, kayak, voleybol ya da tenis yer almaktadır.

Spor selüliti önler
Uzmanlara göre, bu ancak doğru egzersiz seçildiğinde mümkündür. Koşmak, ip atlamak ya da aerobik gibi sert sporlar selülitin daha da artmasına neden olur. Bisiklet kullanmak ya da yürüyüş gibi daha yumuşak egzersizlerin ise selülit oluşumunu önleyici etkileri bulunmaktadır. Uzmanlar, selülit oluşumuna karşı özellikle su jimnastiği öneriyorlar. Su içinde yapılan hareketler masaj etkisi yapıyor ve cilt yüzeyindeki portakal kabuğu görünümünü engelliyor.

Çok terlemek doğru egzersiz belirtisidir
Yanlış, çünkü bazılarının vücudundan sadece beş dakika oynanan tenis maçıyla ter boşanırken, kimileri yarım saatin ardından terlemeye başlar. Bunun nedeni kişilerin sahip oldukları aktif ve aktif olmayan ter bezlerinin farklılığıdır. Ve bu da genetik olarak belirlenmiştir.

Doğru nefes almak egzersizin yarısıdır
Bu doğru. Özellikle güç gerektiren spor türlerinde bilinçli nefes alıp vermek kasların daha güçlü olmasına yardımcı olur. Doğru nefes tekniğini çalışırken, egzersizin en zor kısmında sesli bir şekilde ağzınızı açarak nefes verin. Önemli bir detay; egzersizlerinizi nefes alıp vermeleriniz kontrol etmeli...

Kaslar dönüşümlü egzersizlere gereksinim duyar
Doğru, çünkü eğer her hafta aynı ağırlıkla çalışır ve hedeflediğiniz sayıyı artırmazsanız kendinizi geliştiremezsiniz. Kasların sürekli olarak zorlanmaya ihtiyacı vardır. Çalışmalarınız sırasında egzersizlerinizin sayısını ve kaldırdığınız ağırlıkları bir yere not edin ve bir sonraki hafta sayıyı ve ağırlığı artırmaya çalışın.
Güzel görünmenin 3 anahtarı

1- Dengeli kiloyu korumak için tüm aile bireylerinin de paylaşabileceği dengeli besinler tercih edilmeli. Bu tercih evinizden dışarıda da yemek yemenize olanak sağlar. Böylelikle tüm yaşamınız boyunca sağlıklı ve bakımlı olabilirsiniz.

2- Vücudu şekillendirmek ve cildi güzelleştirmek için bakım ürünlerini mutlaka kullanmalısınız. Kilonuz kaç olursa olsun, günlük olarak uyguladığınız bakım ürünleri vücudunuzla "iletişiminizi" koruyacak ve özenli kalmanızı sağlayacaktır.

3- Az sayıda vücut egzersizi yaparak hem ideal kiloyu korumak için gereken enerji kaybını yaşar, hem de kaslarınızı yeniden geliştirebilirsiniz.


Egzersiz için sadece 8 dakika!
Size, günde 8 dakikadan fazla zamanınızı almayacak farklı iki egzersiz öneriyoruz...

Mekik hareketi
Dizlerimiz bitişik ve ayaklarımız birbirine paralel şekilde tabanları yeri gösterirken iki elimizi enseye koyup hızlı hızlı, sık sık ve kesik kesik hareketlerle karnımız acıyana kadar sabah ve akşam ellişer kez bu hareketi yapıyoruz. Bu hareket özellikle karın bölgesindeki kasları kuvvetlendirir, yağ dokusunu harekete geçirir ve yağların yanmasına yardımcı olur.

Sopalı hareket
Bu harekette de bir sopayı ense kökümüze alıp iki elimizi geçiriyoruz. Ayaklarımızı yere sağlam basıp süratli bir şekilde sağa ve sola doğru daha çok kalçadan yukarısını hızlı bir şekilde döndürerek birkaç dakikada bu hareketleri yapıyoruz. Bu hareket karnın yan tarafındaki kasların şekillenmesi ve göbeğin erimesini sağlar.

Bel kasları için mekik
Bir taraftaki kolumuzu, bükülmüş olan diğer taraftaki dizimize doğru hafifçe, sık sık ve seri hareketlerle yakınlaştırmaya çalışıyoruz. Bu hareketi de birkaç dakika dayanabildiğimiz kadar yapmaya gayret ediyoruz. Daha sonra diğer taraftaki ayağımızı ve kolumuzu değiştiriyoruz. Bu hareket karnın yan tarafına doğru olan kasları çalıştırmak için yararlıdır.

Haftanın tek günleri bunları yiyin

Kalkar kalkmaz: 1 bardak ılık ballı limonlu su (içine yarım tatlı kaşığı bal, 10 damla limon konacak).

Sabah sporu: 35 - 40 dakika tempolu yürüyüş yapın. Bol ter atmaya gayret edin. Ardından fotoğraftaki gibi 15-20 dakika spor.

Duş: Ham ipek kese veya kabak lifi ile 5 dakika fırçalar gibi göbek, basen, popo, bel sertçe fırçalanacak. 5 dakika kadar susam yağı, kekik yağı, biberiye yağı, melisa yağı ile aynı bölgeye masaj yapılacak.

"Karnınız tok, göbeğiniz seksi olsun"

Kış da gelse, düşük beller ve kısa üstler hala moda.Yani göbekleri gözden geçirmekte fayda var!

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bayanlara, egzersizler, Özel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bayanlara Özel Cep Telefonları Lady Bilim Dünyasından Son Haberler 2 03 Eylül 2010 12:51
IF BayanLara ÖzeL. Dilara Avatar ve Smiley 6 12 Kasım 2008 11:14
Menopoz Dönemine Özel Egzersizler Heidi Ah Kadınlar 0 20 Haziran 2008 11:05
Bayanlara Özel Ev Egzersizleri blackkurt38 Kadın Sağlığı 1 28 Şubat 2008 20:40