IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Aralık 2011, 15:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Soğuklarla Savaşamıyorsanız Birlikte Yaşamayı Öğrenin




Her mevsimin kendine has zorlukları var ama kış mevsiminin durumu biraz daha farklı. Soğuktan kuruyan ve zarar gören cildiniz, saçlarınız, dudaklarınız hatta gözleriniz bu mevsimde ayrı bir bakıma ihtiyaç duyuyor. Bir mevsimle savaşamayacağımıza göre, onun şartlarında, onunla yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor… Nasıl mı?

Dudaklarınız için

Dudaklarımız, soğuğa maruz kaldığı zaman çabucak kurur, çatlar hatta kanar. Bunu önlemek için en bilinen ve en kolay yöntem dudaklarınıza vazelin sürmek. Böylece soğuk havanın dudaklarınıza ulaşmasını engelleyebilirsiniz. Ayrıca günlük bakım olarak da yatamadan bir süre önce dudaklarınızın üzerine birkaç dilim salatalık koyabilir, daha sonra da biraz bal sürebilirsiniz. Ancak bu şekilde uyuya kalamamaya çalışın. Elbette gün içinde yeteri kadar su tüketmezseniz, dudaklarınızın kurumasına göz yummuş olacağınızı da unutmamalısınız.

Saçlarınız için

Soğuk ve kuru hava, saçlarınızın doğal nemini kaybetmesine neden olacağı için uzmanlar kış aylarında saçlarınızı nemlendirecek maskeler kullanmanızı öneriyor. Ayrıca saç yıkama sıklığınızı azaltmanızı ve her gece yatmadan saçlarınızı tarayarak saçlarınızın doğal neminin orantılı dağılması sağlamanızı da öneriyorlar. Böylece saçınızda meydana gelecek olan elektriklenmeyi engellemeniz de mümkün.

Cildiniz için

Her cilt kış aylarında kurur hatta bazen pul pul dökülür. Bunu engellemek için yapabileceğiniz en basit şey, duş sürenizi azaltmak ve daha ılık suyla yıkanmak. Bunun dışında da nemlendirici kremler kullanabilir, fazla sert olmayan peelingler uygulayarak soğuktan pul pul olan cildinizin daha pürüzsüz görünmesini sağlayabilirisiniz.

Elleriniz için

Elbette soğuğa en çok maruz kalan bölgelerden bir diğeri de elleriniz. Ellerinizi soğuktan korumak içinse, ellerinize sürekli nemlendirici sürmelisiniz. Böylece el kreminiz eldiven gibi ellerinizi saracak ve nemli kalmalarını sağlayacak. Ayrıca bu uygulamayı elleriniz soğuktan kurumadan önce yapmaya başlarsanız daha sonra onları normal hallerine geri döndürmek için fazla çaba harcamanıza da gerek kalmaz.

UV ışınlarından korunun!

Unutmamalısınız ki UV ışınları sadece yazın değil kışın da oldukça zararlı. Dolayısı ile kızaran yanaklarınız ve burnunuzun soğuktan bu hale gemlememiş olma ihtimalini de göz önünde bulundurmalısınız. Özellikle karlı havalarda bunun olması çok daha mümkün. Dolayısı ile siz, yaz – kış dışarı çıkarken yüzünüze mutlaka cildinizi UV ışınlarından koruyacak, en az 30 koruma faktörlü bir krem sürmelisiniz.

Kimyasal içeriklerden uzak durun!

Uzmanlar cildinizdeki kırmızılıktan kurtulabilmeniz için özellikle paraben ya da sentetik renklendiriciler gibi ağır kimyasal içeren ürünleri kullanmak yerine, yeşil çay, E Vitamini ve papaya gibi doğal içerikli ürünleri tavsiye ediyorlar.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ã–äÿrenin, birlikte, savaåÿamä±yorsanä±z, savaşamıyorsanız, soğuklarla, soäÿuklarla, yaåÿamayä±, yaşamayı, Öğrenin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Selle yaşamayı öğrenmek aLya Haber Arşivi 0 17 Ekim 2011 10:42
Düşünerek Yaşamayı Öğrenmek ! Ruj IF Ekstra 0 24 Şubat 2011 19:52
Yaşamayı ne zaman unuttuk Candy Serbest Kürsü 0 25 Ağustos 2010 18:02
Ben seninle yaşamayı özlüyorum Candy Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 11 Mayıs 2010 14:51
Yaşamayı Unutmak Hayal Genel Paylaşım 0 26 Mart 2010 10:31