IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Haziran 2012, 14:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ter kokusu kabusunuz olmasın




Kullandığınız tüm kişisel bakım ürünlerine rağmen tahammül edilemez ter kokusundan kurtulamıyorsanız, "hiperhidrozis" yani aşırı terleme sorununuz olabilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kullandığınız tüm kişisel bakım ürünlerine rağmen tahammül edilemez ter kokusundan kurtulamıyorsanız, "hiperhidrozis" yani aşırı terleme sorununuz olabilir.

Aşırı terleme hem özel hem de sosyal yaşamı olumsuz etkileyen bir sorun ancak sıcak havanın etkisiyle artan terleme şikayetinden çeşitli tedavi yöntemleriyle kurtulmak mümkün.

Vücut için doğal ve fızyolojik bir olay olan terleme sayesinde vücut ısısının dengelendiğini, zararlı maddelerin vücuttan atıldığını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal, "Terlemeden sorumlu olan sistem, sempatik sinir sistemidir. Bu sistemin, nedeni bilinmeyen bir şekilde fazla çalışmasıyla ortaya çıkan ve kişinin yaşam kalitesini etkileyen aşırı terleme sorunu, "hiperhidrozis" olarak adlandırılır. Aşırı terleme bireyin sosyal yaşamda ve iş ortamında kendisini kötü hissetmesine neden olmaktadır" diyor.

TEDAVİ ÖNCESİNDE TERLEMENİN NEDENLERİ ARAŞTIRILMALI

Kilo problemi, diyabet, hipo ya da hipertiroidi, aşırı nikotin kullanımı, aşırı kafein alımı, menopoz, kalp hastalıkları, gebelik, Parkinson, bazı omurilik hastalıkları, psikiyatrik, nörolojik hastalıklar ile alkol bırakma dönemi ve kullanılan ilaçlar, aşırı terleme sorununa neden olabilen faktörler arasında yer alıyor.

İLK TEDAVİ SEÇENEĞİ LOSYON VE İLAÇ

Tedavide alüminyum klorid içeren losyonların veya antikolinerjik ilaçların kullanılabileceğini belirten Dr. Ulusal, aşırı terlemede uygulanan diğer tedavi yöntemleri hakkında şu bilgileri veriyor: "Alüminyum klorid içeren losyonlar özellikle koltuk altındaki terleme artışlarında ilk seçenek olarak tercih edilir. Akşam kuru deriye uygulanır, sabah temizlenir. Bazı durumlarda tahrişler görülebilir. Sistemik antikolinerjik ilaçlar ağız kuruluğu, görme bulanıklığı, üriner problemlere yol açabileceğinden kullanımları sınırlıdır.

ELEKTRİK AKIMI TEDAVİSİ OLUMLU SONUÇ VERİYOR

İyontoforez denilen yöntemde ise eller ve/veya ayaklar, içinde metal tabaka bulunan küvete konulur. Bu metal tabakadan düşük şiddette elektrik akımı verilir. Bu yöntemle elektrik akımının oluşturduğu iyonlar ter kanallarını belirli bir süre kapatır. Her seansın uygulama süresi 20-30 dakika kadardır. Başlangıçta 3 günde bir, daha sonra haftada bir tedavi yapılır.

TERLEMEYE NEDEN OLAN SİNİRLER YAKILIYOR

Özellikle el ve koltuk altı terlemelerinde cerrahi olarak endoskopik torakal sempatektomi uygulanır. Bu tedaviyle aşırı çalışarak fazla terlemeye neden olan sempatik sinirler kesilir veya çıkarılır. Bazen sempatik zincir ve dalları klips ile sıkıştırılabilir veya koter ile yakılabilir. Bu sinirlerin terleme dışında fonksiyonu olmadığı için ameliyatın; felç oluşturma, his kaybı, refleks azalması gibi etkileri olmaz.

BOTOKS DA ETKİN TEDAVİ YÖNTEMLERİNDEN BİRİ

Botoks orta ve yoğun şiddetteki terleme şikayetlerini tedavisinde kullanılır. Botoks, sinir kas kavşağında ve sinir uçlarında asetilkolin denilen maddenin salınımını engelleyerek ter bezinin salgı yapmamasına neden olur, böylece terleme engellenir. Avuç içleri, ayakaltı, koltukaltı ve ter bezlerinin fazla çalıştığı her bölgeye uygulanabilir. İşlem öncesinde fazla terleyen bölgeleri tespit etmek için iyot-nişasta testi yapılır. İşlem sonrasında herhangi bir yan etki görülmemektedir. Uygulama yapılan alanın genişliğine göre 80-100 ünite toksin uygulanır. İşlem etkinliği 6 ile 9 ay arasında değişir, tedavinin tekrarlanması bu süreyi uzatır."

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bir, der, kabusunuz, kadınlar, kokusu, neden, olmasın, ter, yok, Şey


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadınlar Neden 'Bir Şey Yok' Der Liaaa Ah Kadınlar 3 01 Haziran 2012 14:51
Kadınlar Neden Kibar? Ruj Ah Kadınlar 0 25 Şubat 2011 05:44
Kadınlar Neden Aldatır?... Kralice Ah Kadınlar 2 28 Haziran 2008 16:26