IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Temmuz 2012, 11:37   #1
Çevrimdışı
Sue
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Saç Dökülmesine Bitki Çayı




Saç Dökülmesine Bitki Çayı




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Saç dökülmesi birçok hastalığın belirtisi de olabilir. Tiroit hastalığı, hormonal dengesizlikler, kansızlık gibi hastalıklarda, beslenme bozukluklarında ve bazı ilaçların yan etkileri olarak saç dökülmesi görülebilir. Dengeli beslenme ne kadar önemli olsa da kişide vitamin emilim bozukluğu varsa yine saç dökülmesi olabilir. Bu sebeplerle saç dökülmesi çok iyi araştırma yapılması gereken bir sorundur.
UZUN SÜRELİ DİYETLER SAÇA ZARAR VEREBİLİR
"Saç dökülme problemi beslenme, diyet, alınan ilaçlar, genetik faktörler, geçirilmiş hastalıklar, saç analizi, stres ve saç bakımı üzerine sorular sorularak ayrıca laboratuar incelemeleri yapılarak değerlendirilmelidir” diyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Emine Özge Ayabakan, bazı bitki çaylarının saç dökülmesinin önüne geçtiğini belirtiyor ve alternatif önerilerde bulunuyor.
Saçlarımızı vücudumuzla bir bütün olarak düşünmeli ve saç dökülmesine karşı kendimize de gereken özeni göstermeliyiz. Dengeli beslenme, sağlığımız kadar saçlarımız için de önemlidir. Yapılan uzun süreli dengesiz diyetler saçlarımıza zarar verebilir. Sporun kan dolaşımını hızlandırıcı etkisi, saç büyüme ve gelişiminde de önemli yer tutar.
FÖN VE SAÇ BOYASI DÖKÜLMEYE YOL AÇMAZ
Fön, boya gibi işlemler sürekli uygulandığında saçlar kopup, kırılabilir. Saç tellerinin yapısı bozulur. Fakat saç kökleri zarar görmediği için dökülme olmaz. Saç tellerinin yıpranmaması için bu işlemler sırasında saç tellerine en az zarar veren doğala yakın, kaliteli ürünler tercih edilmelidir.
Ihlamur, ada çayı, atkuyruğu, papatya, ısırgan otu gibi bitkiler saç dökülmesine karşı etkilidir. Yorucu bir günün sonunda evimizde bu bitkilerden oluşan çaylarla, saç maskeleriyle stresin saçımızın üzerindeki zararlı etkisini önlemiş oluruz.
UYGUN TEDAVİYLE AŞIRI DÖKÜLMENİN ÖNÜNE GEÇİLİYOR
Saç diplerine masaj ile uygulanan ilaçlar, saçlarda başarılı sonuçlar doğurtmaktadır ve bu durum dermatologlar tarafından kanıtlanmıştır. Yeni saç gelişimini başlatan, saç derisine sürülerek uygulanan losyonlarla, mezoterapi gibi kişiye yönelik destekleyici tedavilerle beraber kelliğe sebep olabilecek aşırı saç dökülmelerinin önüne geçilir. Unutulmamalıdır ki, şampuanların etkileri son derece sınırlıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bitki, dökülmesine, sac


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bitki çayı önerileri!.. Rhytia Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 27 Mayıs 2012 20:00
Bitki Çayı İçerken Bunu Sakın Yapmayın Liaaa Sağlık Köşesi 0 22 Mayıs 2012 13:28
Metabolizmayı hızlandıran bitki çayı AnqeL Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 14 Eylül 2009 17:02