IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ekim 2012, 11:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadınlara özel mutluluk geni bulundu




Amerikalı araştırmacıların keşfettiği MAOA adlı gen; kadın beynindeki mutluluk merkezini harekete geçiriyor. Bilim adamları bu çalışmanın ışığında; kadınların, erkeklerden daha mutlu olduğu sonucuna da ulaştı. Bu gen erkeklerde saldırgan davranışlara ve alkol bağımlılığına neden olabiliyor




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Amerika'daki Güney Florida Üniversitesi uzmanları, kadınların erkeklere oranla daha mutlu olduğunu kanıtladı.

Biyolojik Psikiyatri dergisinde de yayınlanan araştırmada; kadınların ruh durumunu olumlu olarak etkileyen MAOA adında özel bir gen bulundu. Aynı gen; erkeklerde ise saldırgan davranışlara neden olabiliyor veya alkol bağımlılığını tetikleyebiliyor.

ANTİDEPRESAN ÖZELLİĞİ
MAOA adındaki bu gen; kadın beyninde, mutluluk merkezini harekete geçiren kimyasallar salgılıyor ve böylece onların daha mutlu olmasını sağlıyor. MAOA; kaygı, korku, şüphe veya duygu durum bozukluğu olan hastalar üzerinde de önemli bir rol oynuyor. MAOA geni; serotonin ve dopamin gibi bazı enzimlerin salınımına da yardımcı oluyor. Bu özelliğiyle antidepresan etkisi yaratarak; kadınların ruh halini olumlu yönde etkileyebiliyor. Araştırmalar; MAOA'nın ağır depresyonda olan hastalarda çok daha az bulunduğunu gösteriyor.

NEDEN KADINDA ETKİLİ?
Bu genin sentezinin eksikliği ise zeka geriliği ve saldırganlık gibi birçok kalıtsal rahatsızlığa yol açabiliyor. Bilim adamları şimdi de MAOA'nın neden erkeklerde kadınlar kadar etkili olmadığını araştırıyor. Bunun nedenini şimdilik erkeklerdeki testosteron hormonunun bozulmasına bağlıyorlar.

HAYATIMIZDAKİ EN TEHLİKELİ 6 ALIŞKANLIK
Araştırmacılar, günlük hayatımızda çok sık tekrarladığımız ama hayatımızı tehlikeye sokan altı alışkanlığı belirledi:

CEP TELEFONLARI
Bilim adamları, cep telefonlarının zararlarıyla ilgili araştırmalar yapmaya devam ediyor. Cep telefonunu elinden 10 yıl boyunca düşürmeyen insanlarda beyin tümörünün oluşma riskinin fazla olduğu söyleniyor.

PLASTİK KAPLAR

Plastik kapların içindeki kimyasallar, mikrodalgada ısınmaya başladığında serbest kalıyor ve fırının içindeki gıdaya geçiyor. Bu maddelerden biri olan Bisfenol A, kansere neden olabiliyor. Mikrodalgada cam veya seramik kapları tercih edin.

PİRE TASMALARI ÇEVRE
Koruma Ajansı'na göre; üzerinde pire veya kene bulunan bir hayvanla oynamak, toksik etkisinden dolayı tehlikelidir. Özellikle çocuklar bu durumdan çok zarar görebilir. En kötüsü ise; içinde kimyasalların bulunduğu pire tasmalarıdır. Pire tasmasına alternatif olarak hayvanlara tablet verilebilir.




NEMLENDİRİCİLER
New York Sağlık Bakanlığı'na göre; nemlendiricilerin sık kullanımda olumsuz etkileri var. Yoğun nem nedeniyle, cilt üzerinde toz birikimi oluşuyor. Bunun sonucunda da astım vakalarında artış görülüyor.

ANTİBAKTERİYEL SABUN
Sürekli olarak antibakteriyel sabun kullanıldığında, dirençli bakteriler gelişebiliyor. Bu arada kimyagerler, antibakteriyel sabunların uzun vadede çevreyi olumsuz yönde etkilediğini de söylüyorlar. Özellikle toksin ve triklosan içeren sabunlar, klorlu su ile birleştiğinde zararları katlanarak artıyor.

PVC DUŞ PERDELERİ
Naylon perdelerdeki kimyasal maddeler bulantı ve baş ağrısına neden oluyor. Kumaştan perdeler tercih edilmeli.

ÇİKOLATA NEDEN MUTLU EDİYOR?
Amerika'daki bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre; yatıştırıcı veya antidepresan türündeki bir ilacın bırakılmasının ardından tüketilen çikolata, kişinin ruh halini olumlu yönde etkiliyor.

HAFIZA YA DA İYİ GELİYOR
İNGİLİZ
gazetesi Daily Mail'de de yayımlanan bu araştırmada; Amerikalı kimyagerler, tam bin 700 gıda maddesinin analizini yaptı. Bu analizin sonucunda; çikolata, ahududu, çilek ve çayın; iyi bir ruh hali için çok etkili bir reçete olabileceği bilgisine ulaşıldı. Dr. Karina Mayorga'ya göre; çikolata, ahududu, çilek, çay ile Omega 3 içeren gıdalar; kişiyi rahatlatıp gevşetiyor. Buna bağlı olarak da kişi; kendisini çok daha mutlu ve huzurlu hissediyor. Aynı zamanda bu gıdalar, hafıza ve zihinsel kapasitenin gelişmesinde de çok etkili oluyor. Dr. Mayorga; gıdaların kişilerin ruh halleri üzerinde olumlu etkisi olabileceğini fakat kesinlikle antidepresan ilaçların yerini tutamayacağını söylüyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
özel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadınlara Mutluluk Önerisi Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 06 Mart 2012 13:12
Mutluluk geni bulundu System Sağlık Köşesi 0 12 Eylül 2011 20:14
Koroner geni bulundu Ecrin Mikrobiyoloji 0 07 Eylül 2011 22:21
Zamparalık geni bulundu Collettivo Sağlık Köşesi 0 04 Eylül 2008 15:58
Depresyon geni bulundu ad3m Ruh Sağlığı 0 20 Eylül 2006 01:53