IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
7Beğeni(ler)
  • 3 Post By Elysian
  • 2 Post By Syst3m
  • 2 Post By AftieL

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Mayıs 2014, 21:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İçkisine Göre Kadınları Anlama Kılavuzu




Kimisi elinden rakı kadehini düşürmüyor, kimisi içkisini shot shot kafaya dikiyor. Peki, hangi kadın, sıklıkla hangi içkiyi tüketir? Hangisi ne tarz kokteyller sever? Bar taburesindeki kadınların sayısı arttıkça, kokteyl kültürümüz zenginleştikçe artan benzeri soruları açıklığa kavuşturmak için biraz bar bar dolaştık, biraz kadınları kategorize ettik, büyük fotoğrafı birkaç içki anekoduyla süsledik. İşte sonuç…

ORGANİK KADINLAR


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İçkisi: Kılığı kıyafetiyle, yediği içtiğiyle alabildiğine yeşil, olabildiğine organik kadının içki tercihi genelde içinde taze nane yaprağı, biberiye dalı eksik olmayan ağırlıklı votka ve cin bazlı içkiler.
Tarifi: Rosemary Margarita. Bir dal biberiyeyi, 5 ml. agave şurubu ve birkaç dilim lime eşliğinde shaker’da iyice ezin. Üzerine 25 ml taze sıkılmış lime suyunu, şeker şurubunu ve tekilayı ekleyip iyice çalkalayın. Tek dal biberiyeyle süsleyip servis edin.
Kokteyl kitabı: The Drunken Botanist. Yazar Amt Stewart’ın bu ay çıkan çıkan kitabı bir kokteyl malzemesi olarak akla gelmedik çiçekleri, bitkileri, sebzeleri inceliyor.
Filmi/dizisi: Kişisine göre çeşitlilik gösterir. Kimisi Ebru Şallı programlarının başından kalkmaz, kimisi Jamie Oliver’ın sağlıklı mutfağından kokteylleri kırpar.

SERT KIZLAR


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İçkisi: Viskisinden, rakısından şaşmaz. Her durumda cila niyetine bir şişe soğuk birası eksik olmaz.
Tarifi: Mayhoş konyak. İnce dilim kırmızı acı biberi, bir dilim salatalık ve zencefille önceden iki küp buz koyduğunuz brendi bardağında hafifçe ezin. Bardağın yarısını konyakla, kalanını sodayla tamamlayın.
Kokteyl kitabı: Unoffical Mad Men Cookbook. Betty Draper’ın favori kokteylinin, Mad Men ahalisinin toplantılarda yediği şahane sandviçlerin, viski kokteyllerinin tarifi bu kitapta.
Filmi/dizisi: Hiçbiri Bond filmini, Mad Men bölümünü kaçırmaz. Yerli dizilerden Behzat Ç.’yi tek geçer. Hayali bar arkadaş listesi değişmez: Bond. James Bond. Draper. Don Draper. Yeri geldiğinde Behzat Ç.’yle karşılıklı rakı sofrasına oturmasını da bilir.

ENTEL KİŞİLİKLER


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İçkisi: Şairlerinden, yazarların izini sürür. Pek kokteyl mevzusuna girmeden bazen kırmızı şarap, bazen sek rakı içer. Cemal Süreya’nın, Can Yücel’in anısına rakı kadehini kaldırmışlığı çoktur.
Tarifi: İlle de kokteyl içecekse Hemingway usulü Diaquiri. 2 ölçek beyaz rom, birer çay kaşığı greyfurt suyu ve maraschino likörü (acı kirazdan yapılan bir çeşit likör) ve yarım ölçek taze sıkılmış lime suyunu kırılmış buzlarla beraber shaker’da karışırıp kokteyl bardağına süzün.
Kokteyl kitabı: To Have and Have Another, Hemingway romanlarında adı geçen, kahramanlardan rol çalan içkilere dair bir kokteyl kitabı. Hangi romanda hangi içkinin geçtiği, tarifi ve hikayesiyle beraber, bu kitapta.
Filmi/dizisi: Bukowski uyarlamaları (Bakınız: Barfly, Factotum)

VINTAGE RUHLAR


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İçkisi: Babaannesinden kalma hırkasını üzerinden çıkarmaz, kristal kadehini vitrinde değil elinin altında tutarlar. Kristal kadehi eski yeni, tatlı acı çeşitli likörlerle dolar.
Tarifi: White Lady. 2 ölçek cini, 1 yumurtanın beyazını, ¼ ölçek şeker şurubunu, ¾ ölçek Cointreau ve limon suyuyla beraber shaker’da iyice karıştırın. Daha sonra içine bol bol küp buz atıp tekrar katışrtırın. Önceden soğutulmuş kokteyl bardaklarında servis edin.
Kokteyl kitabı: Vintage Cocktails. Assouline’den çıkan bu kokteyli kitabında klasik kokteyleri, eski usül tariflerle nostaljik sunumlarla veriliyor.
Filmi/dizisi: Breakfast at Tifanny’s, Dolce Vita gibi klasik Hollywood filmleri.

PARTİ KIZLARI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İçkisi: İki sihirli kelime: Punch ve shot. Partinin başında ortada duran punch’ın başından ayrılmaz; sonunda elinde üç-beş shot bardağıyla kendine içki arkadaşı arar. Jagermeister’sız geceyi bitirmez, tekiladan şaşmaz, votkaya da hayır demez.
Tarifi: Melody Punch. Punch için uygun geniş bir kaseyi bol küp buzlarla doldurun. 8 ölçek votka, 4 ölçek Malibu, 1 litre ananas suyu ve ikişer ölçek kavun likörü, hindistancevizi sütü ve taze sıkılmış lime suyunu kasenin içine doldurup iyice karıştırın. Soğuması için bir süre beklettikten sonra uzun ince bardaklarda bol buzla servis edin.
Kokteyl kitabı: Punches and party drinks. Paylaşımlık, kepçe kepçe içimlik 50 farklı parti içkisi tarifi içeriyor. D&R’larda bulabilirsiniz.
Filmi/dizisi: Çıtır çerez, hafif, eğlenceli, kahkaha desibeli yüksek ekranda ne varsa. Hangover serisi ve içinden Vegas geçen her türlü film makbuldür.

EV HANIMLARI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İçkisi: Kadınlar arasında konken içkisi olarak bilinen, kuşaktan kuşağa geçmiş cin bazlı kokteyller. Beykoz ya da Kemerburgaz sırtlarında banliyö yaşamı süren ev kadınlarının mükellef kahvaltı sofralarından eksik etmediği şampanyalı portakallı mimoza kokteylini unutmayalım.
Tarifi: Greyfurtlu cin fizz. 400 gram toz şekeri, 150 gram doğranmış greyfurt parçaları ve 400 gram taze sıkılmış greyfurtla beraber blender’da karıştırın. Karışımdan 4cl’i, önceden buzla doldurulmuş bardağa koyun. Üzerine 6 cl cin ve tepelemesine soda ekleyin. Bir dilim lime’ı, içine sıkıp atın. İçime hazır.
Kokteyl kitabı: Hamaratlığı tutar, ille de içkinin yanına ağza atmalık iki lokma bir şet de hazırlamak ister. Bu durumda ‘Hangi Kokteyle Hangi Aperitif?’ kitabı açılır, içkisiyle atıştırmalığıyla…
Filmi/dizisi: Umutsuz Ev Kadınları dizisi. Yerlisi, yabancısı fark etmez.

HOLLYWOOD’DAN 4 KÜLT KOKTEYL FİGÜRÜ

50’LER: MARLİYN MONROE, THE SEVEN YEAR ITCH
Şuh bakışlarını, uçuşan eteklerini, flörtöz bakışlarını tamamlayan bir özelliği daha vardı: Kokteyl kızı. Kanıt niyetine The Seven Year Itch’deki şu meşhur sözünü hatırlayalım: “Kendi kahvaltımı hazırlama konusunda gayet yetenekliyimdir. Mesela, bu sabah kendime iki kocaman fıstık ezmeli sandviç yapıp yanına da iki kadeh Whiskey Sour hazırladım.”

60’LAR: BARBRA STREİSAND, FUNNY GİRL
Ömer Şerif film boyunca Courvoiser, Scotch & Wwater ve dry Sherry kokteyllerini yudumlarken, Streisand ona nane likörü bazlı Green Creme de Menthe Frappe’siyle eşlik eder.

70’LER: KAREN LYNN GORNEY, SATURDAY NİGHT FEVER (1977)
Dans pistinde kırmızı fırfır elbisesiyle, beyazlar içindeki Travolta’ya eşlik eden Gorney, partnerinin enerjisine ayak uydurmak için film boyunca durmadan 7&7 kokteyli içiyordu. Viski, 7-Up gazozu ve limon karışımı bu içkinin beyazperdede diskolara transere pek uzun sürmedi.

90’LAR: SARAH JESSİCA PARKER, *** AND THE CİTY (1998- 2004)
Ayağında kırmızı pabucu, elinde pembe içkisiyle Carrie Brads
SATC olmasaydı Nişantaşı’nda, Bebek’te dörderli gruplar halinde toplanan bekar metropol kadınları Cosmopolitan yerine ne içerlerdi, merak konusu.

erkekstyle

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 22 Mayıs 2014, 21:53   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İçkisine Göre Kadınları Anlama Kılavuzu




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ağzına sürmez böyle kötü şeyleri ))

__________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


ÇALIŞAN; Hata Yapar
ÇALIŞMAYAN; Dedikodu Yapar
ASİL İNSAN; İdare Eder
ACİZ İNSAN; Şikâyet Eder
BASİT İNSAN; İftira eder
DÜRÜST İNSAN; Sabreder...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 22 Mayıs 2014, 21:55   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İçkisine Göre Kadınları Anlama Kılavuzu




Aynen nerden bildin
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________




 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
anlama, göre, kadınları, kılavuzu, İçkisine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadınları anlama kılavuzu yayınlandı! Amelia Aile Evlilik ve Çocuklar 0 14 Şubat 2014 12:57
Ergen Davranışlarını Anlama Kılavuzu Zen Kişisel Gelişim 0 30 Ocak 2013 13:34
Burçlara göre tavlama kılavuzu Hesna Burçlar, Fallar ve Kehanetler 1 01 Ağustos 2012 10:47
Burçlara Göre Kadınları ve Erkekleri Etkilemenin Püf Noktaları Rüzgar Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 22 Mayıs 2012 00:47