IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ağustos 2018, 17:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadınlar ne ister: Baskın karakterli ve lider ruhlu mu, entelektüel ve özgürlükçü mü?




Kadınların ve erkeklerin partner seçimiyle ilgili yapılan genellemeler her ne kadar toplum tarafından atfedilen kadın ve erkek rolleri üzerinden değerlendiriliyor olsa da, kendine güvenen, dış görünümüne önem veren, bakımlı, düzenli olarak egzersiz yapan ve sağlıklı beslenmeye önem veren bir erkeğin kadınlar konusunda diğer hemcinslerine göre bir adım önde olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Genel geçer estetik standartlardan bağımsız bir şekilde, bir erkeğin ya da kadının sadece kendine duyduğu güvenin bile karşı cinsi etkilediğine çok kez şahit olmuşsunuzdur.

Partner seçimi, kişiye göre değişebilen standartlar içeren bir konu. Bazı kadınlar için dış görünüm daha önemliyken bazı kadınlar için eğitim seviyesi ya da sosyo-ekonomik statü daha ön planda olabiliyor. Peki söz konusu kişilik tipi olduğunda kadınların seçimi daha baskın, kontrolcü ve lider ruhlu erkeklerden mi yoksa çevresindekiler tarafından saygı gören, daha entelektüel ve bilgi birikimi olan erkeklerden mi yana oluyor?

Bu soruyu cevaplamak için yola çıkan Kruger ve Fitzgerald adlı iki araştırmacının 2011 yılında yayınladıkları araştırma sonuçlarına göre baskın karakterli erkekler daha rekabetçi, gösteriş seven, kontrolcü, sosyal becerilerini çevresindeki insanlar üzerinde güç kurmak için etkili şekilde kullanan erkekler olarak tanımlanıyor. Diğer taraftan, bilgi birikimi ve entelektüel kapasitesi ile ön plana çıkan erkekler ise bulundukları konuma sahip oldukları özel yetenekleri, zekaları ve farklı alanlardaki becerileri sayesinde yükseliyorlar. Yani baskın erkeklerden farklı olarak konumlarını sahip oldukları sosyal becerilerine ve sosyal bağlarına değil, değil bireysel bilgi birikimlerine borçlular.

Erkeklerde baskın ve entelektüel karakter özellikleri

Baskın karakterli erkekler genelde davranışlarıyla ön plandadırlar. Karar alırken ve karşılarındaki kişilerle olan iletişimlerinde sert hamleler yapabilirler. Beden dillerini iyi kullanırlar. Özellikle göz kontağı kurma ve dokunma konusunda hem yer hem zamanlama olarak çok başarılıdırlar. Dış görünümleri ve stilleri daha maskülendir. Sizden bir istekleri ya da talepleri olduğunda bunu ima ederek ya da dolaylı yollardan değil direkt olarak size söyleyerek belirtirler.

Entelektüel ve bilgi birikimi ile ön planda olan erkekler ise genelde ruh halleriyle ve söylediklerinin içeriğiyle ön plandadırlar. Kendilerine özgü, farklı bir stilleri vardır. Becerilerini ve başarılarını kendilerinden ön planda tutmayı tercih ederler. Herhangi bir konu üzerine saatlerce tartışabilir ve konuşabilirler. İlgiyi üzerlerine çekmek için kelimeleri nasıl kullanacaklarını çok iyi bilirler. İsteklerini ve taleplerini genelde dolaylı yollarla belirtmeyi tercih ederler.

Kadınların partner seçiminde hangi erkek tipini daha çekici bulduklarına dair sonuçlara ulaşmak isteyen araştırmacılar, önce kadın ve erkek katılımcılardan oluşan bir gruba yukarıdaki erkek tiplerine dair özelliklerin detaylı bir açıklamasını yaptılar. Bir sonraki aşamada araştırmacılar katılımcılara çeşitli erkek yüzlerinin yer aldığı fotoğraflar göstererek fotoğraflardaki erkekleri hangi tanıma daha yakın olduğuna göre sınıflandırmalarını istediler. Katılımcılardan aynı zamanda gördükleri erkek fotoğraflarını tek gecelik ilişki için, 2 aylık bir ilişki için ya da uzun süreli bir ilişki için ne kadar çekici bulduklarına dair bilgi vermeleri de istendi.

Araştırma sonuçları, hem kadın hem de erkek katılımcıların daha maskülen görünüme sahip erkek fotoğraflarını baskın karakterle, daha feminen ve farklı yüz hatlarına sahip erkek fotoğraflarını ise daha entelektüel ve bilgi birikimi yüksek karakterle eşleştirdikleri görüldü. Ayrıca hem kadın hem de erkek katılımcılar, dominant karaktere sahip erkeklerin kadınlar tarafından tek gecelik ilişki konsepti içinde daha çekici bulunduklarını, ancak entelektüel birikime sahip ve zekasıyla ön plana çıkan erkeklerin uzun süreli ilişki konseptinde daha ilgi çekici bulunduklarını belirtti.

Tüm bu sonuçlar üzerinden, baskın karakterli, dominant karaktere sahip erkeklerin kısa süreli ilişki edinme konusunda, entelektüel ve bilgi birikimi olan erkeklerin ise uzun süreli ilişkiler konusunda daha başarılı olduklarını söyleyebiliriz. Aynı doğrultuda, tek gecelik ilişkiler yaşamak isteyen kadın ve erkeklerin de partner seçiminde ve karşı cinsle iletişimlerinde sosyal yönlerini öne çıkarmasının, içinde bulundukları grupta sosyal becerilerini kullanarak güç ve kontrol sağlamasının hedeflerine ulaşma konusunda daha etkili olacağı söylenebilir. Tam tersine, uzun süreli ilişki hedefi olan erkeklerin ise bilgi birikimi konusunda gelişime açık olmaları ve entelektüel yanlarını beslemeleri daha etkili olabilir.



Kaynaklar:
Psychology Today
Elite Daily
Uplifers

__________________
Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim. ❣
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
entelektüel ve özgürlükçü mü?, kadınlar ne ister: baskın karakterli ve lider ruhlu mu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadınlar ne ister? Deep Tartışma Platformu 25 14 Aralık 2012 17:46
Kadınlar ne ister? Erkekler ne ister? Deep Diğer Sosyal Ağlardan Haberler 1 15 Mart 2012 17:32
Kadınlar ne ister? Feronia Ah Kadınlar 8 06 Kasım 2009 10:21