IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Şubat 2020, 23:46   #1
Çevrimdışı
Bal
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kız arkadaşınız sizi terk ederse






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Birçok kişi bu hikayeyi bilir: İki kadın bir araya gelir, çok iyi vakit geçirir ve birden birbirlerine o kadar bağlanır ki, yedikleri içtikleri ayrı gitmez olur. Önce kalplerini açarlar birbirlerine, sonra gardıroplarını, bütün yenilgi ve başarılarını, özel hayatlarını, iş krizlerini paylaşırlar. Beraber diyetler yapılır, birlikte ağlanır, birlikte gülünür. Ta ki bir gün taraflardan biri kendini çekene dek. Dostunuz ansızın sizi terk eder. Bunun nedeni hakkında hiçbir fikriniz yoktur. Yanlış bir şey mi yaptınız? Bilinmez…

"Kız arkadaşınızı ansızın kaybetmek, sevgilinizi veya hayatınızın önemli bir kısmını simgeleyen bir akrabanızı kaybetmenize benzer" diyor Liz Pryor, "What Did I Do Wrong? When Women Don't Tell Each Other The Friendship Is Over" (Nerede Hata Yaptım? Kadınlar Birbirlerine Arkadaşlıklarının Bittiğini Söylemiyorsa) adlı kitabın yazarı. Ayrılık ani veya yavaş yavaş olabilir ama genelde açıklamasız gelir ve sizi sorularla bırakır. Ayrılıklarla ilgili çeşitli hikayeler vardır ama gerçekten ne olduğunu saptamak bazen zor olabilir çünkü konu hakkında çok nadir konuşulur. Bu tür ayrılıklarla ilgili en zor nokta şu: Uzun zamandır güvendiğimiz kişinin bizi yalnız bırakması zor bir deneyimdir. Psikolog Margaret Barrie'ye göre; zayıf noktalarımızı kız arkadaşlarımıza anlattığımız için, arkadaşlığımız çabuk ilerler. Bu yüzden kız arkadaştan ayrılmak sevgilinizden ayrılmaktan bile zor olabilir.

"BİR SÜRE KENDİMİ ÇOK BOŞ HİSSETTİM"
33 yaşında bir avukat olan Esma, arkadaşı Suzan'la 11 sene önce bir konferansta tanışmış. "Üç arkadaş birlikte her gün kahve içip ders çalışmak için sakin bir yere gidiyorduk. Üç sene boyunca birlikte çeşitli organizasyonlara katıldık, pikniklere gittik. Suzan'ın bir erkek arkadaşı olunca ikisini de ailemin bir parçası olarak kabul ettim" diyor Esma. Sıradan bir sabah, her zamanki gibi Suzan'la kahve içmeye gittiğinde her şey değişmiş. Suzan onu buz gibi bakışlarla karşılaşmış. Bir sorun olup olmadığını sorduğunda, cevap bile vermemiş. Bu davranışa çok şaşıran Esma, iki gece boyunca uyumamış. Hatta Suzan'ın sevgilisini aramış, ancak ondan da soğuk bir cevaptan başka bir şey alamamış. Ne mi olmuş? Esma halen bu soğukluğun sebebini bilmiyor. Bir yıl boyunca çeşitli sorularla kafasını yorduktan sonra Esma bu konuya daha fazla enerji sarf etmeme kararı almış.

TERK EDİLDİNİZ...
Kız arkadaşınız sizi terk ettiğinde bunun sebebini anlamamak son derece stres verici bir durum. Aynı zamanda, kız arkadaşınızla paylaştığınız sırlarınızdan dolayı korku ve huzursuzluk hissetmeye de başlayabilirsiniz. Ş i m d i N e Ya p m a l ı? Onunla samimi ve açık şekilde konuşun. "Ne oldu, benden neden kaçıyorsun, sebebini anlamıyorum" diyebilirsiniz. Tartışmaya, kavgaya gerek yok, tek ihtiyacınız olan açıklayıcı, seviyeli bir konuşma. Arkadaşınız cevap vermezse, onun sizin haberiniz olmayan bir kriz geçirdiğini kabul edin. Ailede bir ölüm veya bir hastalık olabilir ya da belki depresyondadır. Bu tür bir sorun onu enerjisiz bırakıp size açıklama yapmaktan uzaklaştırabilir. Hazırlıklı olun. Belki beklemediğiniz suçlamalar duyacaksınız. Sizi onu ihmal etmekle suçlayabilir veya fazla sahiplenici olmakla. Bu konuşma arkadaşlığınızı yeni bir zemine oturtmanızı gerektirebilir.

ARKADAŞLIĞINIZ KURTARILABİLİR Mİ?
Uzmanlara göre, eğer iki arkadaş arasına soğukluk girdiyse ve arkadaşınız sizi kendinden uzaklaştırmaya çalışırsa, yeniden eski sıcaklığı kurmak zor olabilir. Ani bir ayrılık yaşadıysanız, arkadaşınız, kendisiyle ilgili bir problem yaşadıysa, o problemi çözünce büyük olasılıkla size dönecektir. Eğer arkadaşlığınızın kriz yaşamasına sebebiyet veren olayın sorumluluğunu paylaşmaya hazırsanız, arkadaşlığınızın daha ileri bir etaba atlaması mümkün. Bu nedenle arkadaşlığa ara vermek doğru bir seçenek olacaktır.

KAYBETME DUYGUSUYLA BARIŞIN
Ayrılık anında yaşadığınız acıyı bir an önce atlatmak istiyorsanız, ayrılığı her ikinizin beklentilerinin değişmesi olarak algılayın. Unutmayın, arkadaşlar da ayrılabilir. Zamanla bu boşluk bir şekilde doldurulacaktır, doldurulmazsa da bir terapiste başvurun.

BİR ARKADAŞLIĞI NE ZAMAN NOKTALAMALISINIZ?
"Olgunlaştıkça ve beklentilerimiz değiştikçe bazı arkadaşlıklarımızdan vazgeçme ihtiyacını hissediyoruz. Arkadaşlığın özü veya dinamiği değiştiyse, vazgeçmek uygun olabilir. Özellikle bağımlılık bakımından dengeler değişirse, bir arkadaş fazlasıyla bağlı, diğeri fazlasıyla özgür olmaya başlarsa arkadaşlığı noktalamak uygun olur.

BİR ARKADAŞLIĞI NASIL NOKTALAMALISINIZ?
Ayrılığa sebebiyet veren bazı kişiler karşılarındaki kişiyi ne kadar çok etkiledikleri hakkında hiçbir fikirleri olmadan ayrılığa başvurabilir. Arkadaşlığın ayrılık sebepleri hakkında doğru dürüst bilgi verecek kadar değerli olduğu unutulmamalı. Her zaman saygılı bir ayrılış şekli bulmalısınız. Yüz yüze gelemezseniz, bir mektup veya bir e-posta gönderin, onunla arkadaş olmanın harika bir duygu olduğunu ancak artık görüşemeyeceğinizi açıklayın. Ne söyleyeceğinizi bilmiyorsanız dürüst olun: "Ne söyleyeceğimi bilemiyorum" deyin

- Alıntı.

__________________


Artık benlesin bal.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
best friends, dostluk, kız arkadaş, kız kardeş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
En yakın arkadaşınız kim? Absent IF Soruyor 20 16 Aralık 2019 14:36
Sevgilinin başka biri için terk etmesi / terk edilmesi Adelya IF Sözlük 9 12 Haziran 2018 09:29
Sizi Nasıl Terk Edecek? Amelia Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 20 Mart 2014 19:57
Yoksa sizi terk mi edecek ?? JB IF Ekstra 1 26 Ağustos 2010 19:59
Sizi de mi terk etti sevgiliniz? Lady Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 23 Mayıs 2010 22:56