IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Kasım 2023, 14:36   #1
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sezaryen Doğumun Nedenleri




Gebelik dönemi sonunda gerçekleşecek doğum eylemi her zaman normal doğumla sonuçlanmaz. Çeşitli nedenlerle sezaryen doğuma karar verilerek sezaryen doğum gerçekleştirilir.
Sezaryen doğum son zamanlarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artış göstermektedir. Bu artışta başka çeşitli faktörler de rol oynamıştır. Fakat sezaryen doğumun en önemli nedeni tıbbi zorunluluklardan dolayı olmasıdır.
Aşağıda sezaryen doğuma karar verilmesinde etkili olan etkenleri, bir başka deyişle sezaryen doğumun nedenlerini bulabilirsiniz.

1. Bebeğin normalden daha büyük olması: Genelde 4,5 kilo ve daha üzeri olan bebeklerde doğum sezaryenle gerçekleştirilir. Ayrıca annenin kilo ve boy oranı da ortalama bir değerde ve bebek normalden daha büyük ise bu daha zorunlu hale gelir. Çünkü bebeğin doğum kanalından geçişinde oldukça riskli durumlar meydana gelebilir. Hekimin yapacağı ultrason ve diğer incelemelerde sezaryen ameliyatına kara verilir.
2. Bebeğin doğum kanalında ters veya yan durması: Bebeğin belli bir haftaya gelmesine rağmen ters bir duruşta olması yani makat pozisyonunda olması veya yan durması sezaryen ameliyatını zorunlu hale getirir.
3. Anne adayının daha önce sezaryen doğumla doğum yapması: Daha önce yapılan sezaryen doğum da bir sonraki doğumu sezaryen doğuma zorlar. Çünkü ilk sezaryen doğumdaki kesi yerleri bir sonraki doğumda gerginlikten dolayı kanamalara yol açarak hem anne hem de bebek için ciddi sonuçlar doğurabilir. Bu durumda annenin tekrar sezaryen doğum yapma zorunluluğu doğacaktır.
4. Doğum kanalında bulunan, miyom, lezyon veya diğer kitleler normal doğumu zorlaştırır. Çünkü bu oluşumlar bebeğin doğum kanalından geçişine engel olur.
5. Annedeki bazı hastalıklar: Annede yüksek tansiyon, böbrek hastalığı gibi ciddi durumların olması normal doğum şansını düşürür. Bu gibi durumlar sezaryen doğumu zorunlu hale getirebilir.
6. Bebekteki hastalık veya anomaliler: Gebelik sürecinde bebekte bir takım hastalıklar veya anomaliler gelişebilir. Bunlar bebeğin normal doğumla doğmasına engel olabilir. Bu durumda hekimin yapacağı incelemeyle sezaryen doğuma karar verilir.
7. Annedeki bir vajinusmus durumu, annedeki bir takım ruhsal sorunlar, annenin normal doğumdan korkması gibi durumlarda da sezaryen doğum olabilir.
8. Anne adayının pelvis yapısı normal doğum için uygun değilse ( pelvis darlığı ) sezaryen ameliyata karar verilir.
9. Herpes Simpleks Enfeksiyonu: Annedeki bu enfeksiyon bulaşıcı olma özelliğinde dolayı normal doğumda bebeği ciddi şekilde etkileyebilir. Etkilenen bebekte merkezi sinir sistemi bozukluğu meydana gelebilir. Bu nedenden dolayı sezaryen doğuma karar verilir.
10. Annenin daha önce normal doğumla bebeğini kaybetmesi durumlarının yaşanması, tip bebek tedavisi, daha önce erken doğum ve düşük yapma gibi vakaların yaşanması da sezaryen doğumun nedenleri arasında yer almaktadır.


Ayrıca doğumun hemen öncesindeki bazı durumlar da sezaryen doğumu zorunlu kılabilir.
1. Diyabet hastası bir anne adayının doğumun zamanından önce başlaması gerekli görüldüyse
2. Anne adayının rahmim ağzının doğumun başlaması için yeterli açıklıkta olmaması
3. Plasenta previa durumu yani plasentanın bebek ile doğum kanalı arasında olmasıdır. Bu durum doğum kanalının kısmen veya tamamen kapanmasına yol açar

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Suda doğumun anneye faydaları Sarya Sağlık Köşesi 0 13 Eylül 2020 19:19
Normal doğumun faydaları nelerdir? Lcia Kadın Sağlığı 0 07 Eylül 2014 18:33
Doğumun rahat olması için duâ Amelia Dualar 0 19 Ağustos 2014 00:11
Yaklaşan doğumun belirtileri Sim Kadın Sağlığı 0 16 Ağustos 2011 22:52
Doğumun eli kulağında Angel Haber Arşivi 1 03 Temmuz 2008 00:59