IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Kasım 2023, 19:37   #1
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bebeğinizi Açken Yıkayın




Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Karakaya, banyo süresinin 5-6 dakikadan fazla olmaması gerektiğini belirtti. Bebeklerin ciltlerindeki bariyer fonksiyonu gelişmediği için ciltlerinin çabuk nem kaybettiğini söyleyen Uz. Dr. Karakaya, banyo suyu sıcaklığının 36 derece, oda sıcaklığının ise 22-24 derece tutulması uyarısında bulundu.

Bebeğinizi açken yıkayın

Bebek cildinin yetişkin cildine göre daha ince olduğunun altını çizen Dr. Karakaya, şu bilgileri verdi: “Bu nedenle bebekler çabuk üşür. Bebeğinizi mutlaka karnı açken ya da beslenmeden en az 1.5 saat sonra yıkayın. Çünkü tok karınla yıkadığınızda midesine basınç yapıp kusmasına neden olabilirsiniz. Suyun sıcaklığını dirseğinizle kontrol edin. Suyun yaklaşık 10 santimetre derinlikte olmasını sağlayın. Bebeğin cildine uygun, gözlerini yakmayan bebek ürünlerini hazırlayın. Küvetin içine mutlaka bir havlu ya da küvet filesi koyarak bebeğinizin sert zeminle temas etmesini engelleyin.”

Bebekler ısıyı en çok başlarından kaybeder

Yıkama işlemine vücuttan başlanıp, baş kısmının en son yıkanmasını tavsiye eden Karakaya, şöyle devam etti: “Çünkü bebekler ısıyı en çabuk başlarından kaybederler. Bebeğin ön kısmını yıkarken baş, omuz ve sırtını bir elinizle destekleyerek poposunu küvete oturtun. Sırtını yıkarken bebeği çenesinin altından sıkmayacak şekilde parmaklarınızla kavrarken vücudunu aynı elinizin kol kısmıyla destekleyin ve yarı dik olacak şekilde tutun. Başını yıkarken yüz üstü olmasına ve kulaklarına su kaçmamasına dikkat edin. Göbek kordonu düşene kadar bebeğinizi küvete yatırmadan, üzerine su dökerek, kordonu düştükten sonra ise küvete yatırarak yıkayabilirsiniz.”

İki havlu ile kurulayın

Banyo sırasında bir yardımcının faydalı olacağını belirten Karakaya, “Yıkadıktan sonra kurulamak için mutlaka 2 havlu bulundurun. İlk havlu ile bebeğin vücudunu kuruladıktan sonra bebeğinizi giydirene kadar ikinci havlu ile sarılı tutun. Çünkü vücudundaki suyu emen ıslak havlu bebeğinizin üşümesine ve hızla ısı kaybetmesine neden oluyor. Bebekler üşüdüklerinde ısılarını tekrar kazanmak için enerji harcıyorlar ve bu da kilo alımını yavaşlatıyor. Giydirmeden önce bebeğinize bebek yağı yardımı ile masaj yaparak hem bebeğinizin gelişimine yardımcı olun hem de aranızdaki bağı kuvvetlendirin” ifadelerini kullandı.

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Açken sen, sen değilsin. Düş Fotoğraf Kulübü 0 04 Şubat 2013 01:58
Bulaşıkları Beraber Yıkayın Mutluluğu Yakalayın Lady Aile Evlilik ve Çocuklar 0 15 Aralık 2010 21:16
Bulaşıkları Beraber Yıkayın Mutluluğu Yakalayın Lady Aile Evlilik ve Çocuklar 0 17 Eylül 2010 22:56
Çamaşır Yıkayın Kilo Verin! Dilara Diyet ve Sağlıklı Beslenme 1 03 Temmuz 2010 11:21
Yüzünüzü Ilık Su İle Yıkayın Süslü Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 3 12 Mart 2009 04:04