IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Aralık 2023, 18:17   #1
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ergen çocuk, ailesini sürekli eleştirebilir




ERGENLİK DÖNEMİNDE ÇOCUKLAR DUYGUSAL DALGALANMALAR YAŞAYABİLİR.



“Ergenlik kendini arama ve bulmaya çalışma ve bireysel kimlik geliştirme sürecidir” diyen Psikolojik Danışman Dolunay Kadıoğlu, bu dönemde çocuklarda görülen ruhsal değişimler hakkında önemli bilgiler aktardı.

Ergen çocuk kim ve ne olacağı hakkında düşünürken, kendini başkalarının gözü ile görmek ister. Akran grupları kendisi hakkında bilgi alabileceği önemli bir yerdir. Yetişkinler tarafından anlaşılmadığını düşünen ergen için bir grup tarafından onaylanmak ve benimsenmek çok önemlidir. Ancak bazen başkasına dayanma ve destek görme gereksinimi yanlış arkadaş seçimi ile sonuçlanabilmektedir. Bu *****da hem ergen hem de ailesi duygularını ifade edebilmeli ve birbirleri hakkında neler hissettiklerini söyleyebilmelidirler. Duygular ifade edilirken sadece sevgi değil; kızgınlık, korku, beğenmeme gibi duygularda iki tarafın birbirini anlamasını kolaylaştıracaktır.
Duygu dalgalanmaları yaşaması normaldir

Yaşanan karmaşanın göstergesi olarak ergene ilişkin bazı davranış örnekleri şöyle sıralanabilir. Duygularında sevgi-nefret, acı-zevk, korku ve öfke gibi dalgalanmalar doğaldır.
Kulaktan dolma, ödünç alınmış fikirleri savunur. Büyükleri ile tartışır. Anne babasına karşıt düşünceler ileri sürmeye dikkat eder. İstediği ile arkadaşlık eder, istediği zaman ders çalışır, istediği zaman eve gelebilir. Özgür olmak ister ve bağımlılığı reddeder. İsteklerini erteleyemez. Yalnız kalmayı tercih eder. Saatlerce odaya veya banyoya kapanıp bedensel değişimlerini inceleyebilir. Kendine yeterince güven duymaz. Postane banka ya da resmi yerlere gönderilmek istendiklerinde mazeret yaratmalarının altında bu güvensizlik yatar. Çünkü buralar yetişkin dünyasına aittir. Halbuki o tam yetişkin değildir ama çocuk gibi de hissetmez. Ancak sinemaya, bilgisayar oyunu salonlarına ya da diskoya giderken güvensizlik yaşamaz hatta kendini çok rahat hisseder. İstekleri yapılmadığında isyana hazırdır. Kişiliklerine yöneltilen küçük düşürücü sözler, saldırgan olmalarına yol açabilir.
Çalkantılı bir dönem olarak anlattığımız ergenlik hep uyumsuz davranışlarla dolu değildir. Olumlu duyuş ve düşünüşler de bu dönemin özelliğidir. Ergen soyut düşünme ve yaşanmamış olguları sembollerle ifade etme yeteneğini bu dönemde kazanır ve kuvvetlendirir. Her şeye olur olmaz karşı çıkarken bir yandan da eleştiri ve yorumlara yönelir. Her şeyi bir anda düzeltecek kolay çözümler arar.
Bir sabah uyandığınızda hayatınızdaki olumsuzlukların birden bire düzeldiğini göremezsiniz, bu bir süreçtir. Bir süredir bir şeyler kötü gidiyor olabilir. Önemli olan bugün ve bugünden sonra yapabileceklerimizdir.

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuk Ergen Psikiyatrisi Nedir? Ne Yapar? Tanem Eğitim 0 08 Ekim 2022 20:00
Çocuk ergen ruh sağlığı hastalıkları Chen Çocuk Sağlığı 0 09 Temmuz 2019 01:00
Sürekli ağlayan çocuk için "Ya Hasib c.c" Flora Esmâ-Ül Hüsnâ 0 04 Haziran 2015 13:42
Çocuk Ergen Terapisi xena Aile Evlilik ve Çocuklar 0 10 Temmuz 2014 17:48
İstanbul'un İlk Yataklı Çocuk Ve Ergen Psikiyatrisi Kliniği Açıldı System Sağlık Köşesi 0 24 Kasım 2011 19:56