IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Temmuz 2008, 08:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İnternetin Karanlık Yüzü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapılan bir araştırmaya göre, çocukların azımsanmayacak bir kısmı seks içerikli sohbetlere giriyor.

Dünyayı küçük bir şehir haline getiren ve insanları bir araya getiren internet, bugün pek çok alanda yoğun olarak kullanılıyor. Gerçek bir bilgi hazinesi olan internet sayesinde aranılan hemen her bilgiye tek bir tıklamayla kolayca ulaşılabiliyor.

Diğer yandan madalyonun diğer yüzüne baktığımızda internetin en az yararlı olduğu kadar zararlı bir platform olduğunu da söylemek zorundayız. Elbette bunda virüsler, trojanlar, spy'lar ve spam gibi birçok faktör sayılabilir. Ancak bu bahsi geçen zararlılara daha çok bilgisayarlara ve içerisindeki verilere zarar vermesi yönünden dikkat edilmesi gerekir. Oysa internette bulunan bazı sayfalar var ki özellikle küçük yaştaki çocukları çok yakından ilgilendiriyor.

Çocukların bilgisayarlara ne kadar tutkun olduklarını hepimiz biliriz. Aileler de çocuklarını mutlu etmek adına çağın da gerektirdiği şekilde onlara bilgisayar temin etmektedir. Böylelikle çocuklarını mutlu ettiğini düşünen ana-baba bilgisayarla çocuklarını baş başa bırakmaktadır. Ancak bu durum çocuklar için ne kadar sağlıklıdır?

Geçtiğimiz günlerde The Carphone Warehouse tarafından yapılan geniş çaplı bir araştırma, işte tam bu noktada ebeveynleri aydınlatacak nitelikte bazı sonuçlar sunuyor. Peki nedir bu sonuçlar?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Aileler çocuklarına güveniyor!

Mobil Yaşam araştırması, 6000 yetişkin ile çocuk arasında yapıldı. Araştırmanın amacı ise araştırmaya katılan yaş gruplarının internet alışkanlıklarını öğrenmek.

Yapılan araştırmada çıkan sonuca göre 11 ile 18 yaş arasında bulunan çocuklar, sadece yetişkinlerin girebileceği siteleri ziyaret ediyor ve daha da önemlisi internette kendisine 'merhaba' diyen hemen herkesle tanışmaya çalışıyor, arkadaşlık kuruyor. Hatta araştırma sonuçlarına göre, çocukların %11'i "seks konusu etrafında gelişen" cinsel içerikli chat ortamlarına bile dahil oluyor.

Araştırmada yer alan çocukların neredeyse yarısı ebeveynlerine internette gerçekten neler yaptığını söylemiyor, diğer bir deyişle ailelerini kandırıyor. Çocukların %33'ü, internette gerçekten ne yaptığını ailelerine açıkladıklarında onlardan pek de iyi bir davranış görmeyeceklerine inanıyorlar; bu nedenle de bu platformdaki aktivitelerini gizleme yolunu seçiyorlar.

Ancak araştırmanın asıl korku verici tespiti ise şu: Ebeveynler, çocuklarına güveniyor. Ailelerin neredeyse %86'sı çocuklarının internette girmemeleri gereken sitelere girmediğini, kendilerinden izin almadan çocuklarının bu tip sitelere asla giremeyeceğine inanıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Sonuç: Aileler çocuklarını daha yakından izlemeli

Araştırmanın bir diğer tespiti ise küçük yaştaki çocukların Facebook gibi sosyal ağ sitelerine yoğun olarak ilgi göstermesi oldu. Kendilerini büyük yaşta gösteren, ancak yaşı belki 13'ü bile geçmeyen çocuklar, kendilerini ailelerinin koruması olmaksızın büyük bir girdabın içine atıyorlar.
ntvmsnbc

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
karanlık, İnternetin, yüzü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Chrome'un karanlık yüzü... Zen Google 0 21 Mart 2013 19:35
Aşkın Karanlık Yüzü Liaaa Kültür ve Sanat 0 02 Nisan 2012 15:23