IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Eylül 2009, 19:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Giysi seçme mücadelesi sizi yıpratmasın




Okul öncesi çocuğu olan anne-babaların bir türlü evden çıkamaması ve gideceği yere geç kalmasının en büyük nedenlerinden biri de çocuğun giyimi konusunda yaşanan çekişmedir.

Çocuklar giysilerini kendiler seçmek isterler, anne-babalar çoğunlukla mevsime ya da gidilecek ortama uygun olmayan bu giysileri değil, kendi seçtikleri giysileri giydirmek isterler. Kışın şort giyemeyeceğini ya da pikniğe giderken parti elbisesini giyemeyeceğini anlatmaya çalışsalar da, çocuklar da kendi istediklerini giymek için direnirler. Sonunda evden çıkıldığında herkes gergin ve yorgundur.

Bu gerilimleri en aza indirmek ve herkesin daha mutlu olması için ne yapabilirsiniz?

Uzmanlar anne-babanın temel amacının büyüyen çocuğun kendi yaşamı üzerinde daha fazla kontrole sahip olma isteğine saygı göstermek, ancak belli bir gözetimi de elden bırakmamak olması gerektiğini belirtiyorlar.

Bu bakımdan, örneğin okul, parti, ev, açık hava gezmeleri gibi farklı amaçlara yönelik giysileri değişik çekmecelere yerleştirebilirsiniz. Yazın kışlıkları, kışın yazlıkları çocuğun görmeyeceği bir yere kaldırabilirsiniz. Daha sonra çocuğunuzu çağırarak uygun çekmeceden istediği giysiyi seçmesine izin verebilirsiniz.

Böylece çocuğunuz giysisini kendisi seçme zevkini yaşamış olur, sizin de dışarı çıktığında donmasından ya da parti elbisesiyle piknik alanında top oynamasından endişe etmeniz gerekmez.

Öte yandan çocuğunuzun uyumsuz renkler seçmesine ya da garip kombinasyonlar yapmasına aldırmamalı, seçimlerine müdahale etmemelisiniz.

Unutmayın, bu şekilde hem çocuğunuzun yaşamı üzerindeki kontrol duygusu artarak, öz saygısı desteklenmiş olur; hem de, sizin koyduğunuz sınırlar içerisinde, yaratıcılığını kullanma fırsatı bulmuş olur.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
giysi, mucadelesi, mücadelesi, sizi, yipratmasin, yıpratmasın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gothic Giysi Sue Ah Kadınlar 1 27 Temmuz 2012 19:16