IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Kasım 2009, 13:37   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ailelere internet uyarısı




Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürü Doç. Dr. Ayşen Gürcan, bilgisayarın, çocukların odasından ziyade evin ortak kullanım alanında tutulmasını, girilen siteleri kontrol eden yazılımlardan yararlanılmasını, aile güvenlik filtre programlarının kullanılmasını önerdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Doç. Dr. Gürcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, internetin, günlük hayatın vazgeçilmezlerinden biri olduğunu, gelecekte de bu durumun artarak devam edeceğini belirterek, internetle yaşamayı ve geleceğin büyükleri olacak çocuklara interneti doğru kullanmayı öğretmek gerektiğini söyledi.
İnternetten kaçmanın, bu teknolojiyi yaşamdan çıkarmanın ne doğru ne de mümkün olduğunu dile getiren Gürcan, gençleri teknoloji okuryazarı ve doğru seçimler yapabilecek bireyler olarak yetiştirmenin önemini vurguladı.
Bu kapsamda internette harcanan süreye dikkat edilmesi gerektiği uyarısında bulunan Gürcan, genellikle kendini ifade etmede zorlanan, benlik değerini oturtacak bir ortam bulamayan ve ailesinin yeterli zaman ayırmadığı çocukların internete gereğinden fazla ilgi gösterdiğini söyledi.
Çocuğun internet başında geçirdiği zamanın azaltılmasında, ilgi duyduğu alanlardaki aktivitelere katılmasının, tüm aile bireylerinin bir araya geldiği ortamlar yaratılmasının önem taşıdığına işaret eden Gürcan, ''Aile, başka önceliklerini erteleyerek, çocuğu ile zaman geçirmeli. Okul başarısızlığı, sınıf arkadaşlarıyla yaşadığı kişisel sorunların tespitini ustalıkla yapmalı, soruna en kısa sürede müdahale etmeli. Aileler çocuklarını takip etmeli, gözlemlemeli ve onu önemsediklerini gerek sözle gerek beden diliyle hissettirmeli'' değerlendirmesinde bulundu.
İnterneti ''okulda başarısı düşük, boş zaman değerlendirme aktivitesi olmayan çocuklar için inanılmaz tuzakları olan bir ortam'' olarak niteleyen Gürcan, çocukların internette hangi sitelere ilgi gösterdiklerinin ebeveynleri tarafından kontrol edilmesinin önemini vurguladı.
Bilgisayarın, çocuğun odasından ziyade, evin ortak kullanım alanında tutulmasını, hangi sitelere girildiğini kontrol eden yazılımlardan yararlanılmasını, aile güvenlik filtre programlarının kullanılmasını Öneren Gürcan, ''Eğer çocuk, internet kafe üzerinden internet kullanıyor ise mutlaka gittiği kafeyi aile en az bir kez ziyaret etmeli, hatta belli yaş gruplarında olan çocukları ebeveynleri kendileri götürmelidir. Kafe yöneticisi ile tanışıp, çocuğuna ilişkin görüşmeler yapmalıdır'' diye konuştu.
Gürcan, anne babaların çocuklarını, tanımadıkları kişilere adres, telefon, ailelerinin gelir düzeyi gibi kişisel bilgileri vermemeleri yönünde sıklıkla uyarmasının da doğru olacağını kaydetti.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ailelere, uyarisi, uyarısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Diyanet'ten internet uyarısı yaSmin İnternet Dünyasından Haberler 0 29 Aralık 2013 12:40
Google'dan internet kısıtlanabilir uyarısı! Violent Bilim Dünyasından Son Haberler 0 28 Kasım 2012 11:35
Yeni İstanbul ailelere ait olacak PassioN Haber Arşivi 0 20 Haziran 2012 23:21
Kanser hastasına kablosuz internet kullanma uyarısı Lucifer Sağlık Köşesi 0 29 Kasım 2011 00:39
Ailelere Çirkin Teklif SeytaninOrkestrasi Haber Arşivi 0 20 Ağustos 2010 09:57