IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Aralık 2009, 19:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Teşvik ve Liderlik




Ailede Teşvik ve Liderlik - Teşvik ve Liderlik Hakkında




İster büyük ister küçük olsun, ister kadın ister erkek olsun, toplumsal statüsü her ne olursa olsun herkesin desteğe, ilgiye ve teşviğe ihtiyacı vardır. Aile reisi bir babanın ne kadar desteğe ihtiyacı varsa, o ailenin annesi olma rolünü üstlenmiş eşinin de o kadar teşviğe ihtiyacı vardır. Doğru... hayat, zorluklar, sorunlar ve sıkıntılarla geçer, pek azımızın her işi asan, her derdi çözülmüştür.

Her sorun için yanınızda size omuz verecek, zor da olsa problemleri kaldırmanızda destek olacak birinin olması, işleri yoluna koyamaz belki, ama, büyük ölçüde hafifletir. Hanımlar eşlerine destek olduklarında, eşleri ise yanlarında teşvik edici olarak hanımlarını bulduklarında güçlerinin ve umutlarının arttığını görecekler. Beyler de eşlerine aynı gücü aşıladıklarında, hanımlar eşlerinin gözündeki önemlerini, kendilerine ihtiyaç duyulduğunu anlarlar ve bu da mutluluğunuzun temellerinin atılmasını sağlar.

Eşinize olan desteğinizi yüksek sesle dile getirin. Evlilikler böyle olmalıdır. Nasıl bir durumla karşılaşırsanız karşılaşın, eşinizin tarafını tutun ve onun teşvikçisi olun. Kararsız kaldığı her durumda aldığı bütün kararları destekleyeceğinizi, her ne yaparsa güzel yapacağını, ona olan güveninizin tam olduğunu, ihtiyacı olduğu her durumda yanında olacağınızı elinizden geldiğince sık sık tekrarlayın. Önünüzdeki her olaya birlikte sarılın, birbirinizi yanlız ve güvensiz bırakmayın. Bir işe birlikte, uyum içinde sarılan çiftler, daha fazla mutlu olur ve tek tek yapabileceklerinden çok daha fazla şey başarırılar.

Her toplulukta olduğu gibi ailelerde de lidere ihtiyaç vardır. Diğer aile fertlerinin lidere boyun eğmesi ve uyumlu davranması gerekir. Boyun eğmek derken elbette bireyliğinizden vaz geçin, bütün hak ve özgürlüklerinizi bırakın demiyoruz. Aile reisini general kendinizi albay gibi kabul edin. Bu durumda lider olan kişinin de yani aile resinin de üstlenmesi gereken sorumluluklar vardır. Uyumlu fertleri bulunca diktatörlüğe kalkışmamak bunlardan biridir mesela.

Kuvvet, cesaret, kararlılık ve adalet, şefkat, nezaket, düşüncelilik, cömertlik ve alçakgönüllülükle uygulamaya geçirilmelidir. Aile resileri hata yapmaz mı yapar. Hakiki aile reisleri hata yapınca diretmez ve bunu hemen kabul ederler. Ne kadar mantıklı ve doğru kararlar alsa da hiç bir insan hatasız değildir. Reislik şefkatli ve düşünceli olmayı gerektirir.

Dinlemek istemeyen kişi, hoşnutsuzluk, uyumsuzluk, kızgınlık ve isyan tohumları ekiyor demektir. Bir aile reisi, onları yönetmek istiyorsa, düşünceli, merhametli ve sevgi dolu olmalı, bencil davranmamlıdır. Aile fertlerinin fikirlerine önem vermeli, kendisininkiler kabul edilmediği zaman ise özellikle onların fikirlerine açık olmalıdır ki ailesinde saygın bir yer edinebilsin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
liderlik, tesvik, teşvik, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
700 bin Euro'luk teşvik Seth Avrupa ve Dünya'dan Futbol 0 23 Ocak 2015 22:20
TeşvîK PySSyCaT Osmanlı Türkçesi Sözlüğü 0 15 Ekim 2014 17:20
Teşvik’iye N999 Haber Arşivi 0 07 Nisan 2012 13:58