IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2009, 06:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bebeklerin Seveceği Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Teknik





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bebekler bu tekniği çok sevecek
Zamanından önce doğan prematüre bebeklerin özel bir bakıma ihtiyaç duyduğu, bu bebeklerle daha yakından ilgilenilmesi gerektiği belirtildi.

Prof. Dr. Rahmi Örs, henüz gelişimini tamamlayamadan doğan bebeklerin bakımında özel birtakım uygulamalar yapılmasının önemnli olduğunu, bebeğin hayata tutunmada daha fazla destek ve ilgiye ihtacı olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Örs, ''Bu tür bebeklerin bakımında dokunma uyarısı, yani masaj çok ciddi yararlar sağlıyor. Pratik açıdan kolay olan masaj için sadece zaman ayrılması gerekiyor. Anneler de çocukları için bu masajı yapabilir. Hatta sadece anneler değil babalar da masaj yapabilir. Çünkü bebek iletişimini anne ya da babasından alır'' dedi.

Dirençleri artırıyor

Bebeği sakinleştiren ve rahatlatan bebek masajının birçok faydasının bulunduğunu anlatan Örs, şunları kaydetti: ''Bebeklerdeki masaj uygulaması kas yapısını güçlendiriyor. Kan dolaşımını hızlandırarak kas güçlenmesini ve beslenmeyi artırıyor. Masajla bu bebeklerin hastaneden daha kısa sürede taburcu oldukları, daha iyi büyüdükleri ve daha sakin oldukları gözlemleniyor. Masaj, beslenme ve büyüme üzerine etkili olan hormonların salgılanmasını da artırıyor. Prematüre ve düşük ağırlıklıkta doğan bebeklere uygulanan masaj, stres hormonlarının salgılanmasını azaltarak bebeğin enfeksiyonlara karşı bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor. Daha az hastalanan bebek çabuk toparlanıyor. Bağışıklık sisteminin güçlü olması bebeğin ilerleyen dönemlerde hastalanmasını önlüyor. Diğer bebeklere oranla daha dirençli olmasını sağlıyor.''

PSiKOLOJiK YARARI DA VAR

Masajın aslında bir anlamda dokunmanın daha sistematik yapılması olduğunu ifade eden Örs, masajın sadece erken doğan bebeklerde değil, zamanında doğan bebeklerde de anne ve bebek arasındaki yakınlığa olumlu etki yaptığını dile getirdi.

STRESLERİ AZALIYOR

Masajın bebeklerin bedensel ve ruhsal gelişimini de olumlu yönde etkilediğini vurgulayan Örs, ''Bebeklerin psikolojik anlamda daha uyumlu olmalarını sağlar. Yoğun bakımda kuvöz ortamında tutulan bebeklerde ağrılara maruz kaldığı için ilerde psikolojik rahatsızlıklar daha çok görülüyor. Masaj bazı şeyleri tek başına önlemiyor, ancak bebeğin yoğun bakım dönemini daha sakin daha az stres altında geçirmesini sağlayabiliyor'' diye konuştu. Örs, masaj yapılan bebeğin anne sütüyle beslenme ve emzirme döneminin daha uzun sürmesi gibi yararlarının da bulunduğunu sözlerine ekledi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bağışıklık, bagisiklik, bebeklerin, guclendiren, güçlendiren, seveceği, sevecegi, sistemini, teknik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Çay Seyra İçkiler İçecekler 0 13 Ekim 2014 22:53
Bağışıklık sistemini güçlendiren diyet Estela Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 10 Eylül 2013 16:55
Bağışıklık Sistemini Güçlendir Zen Sağlık Köşesi 0 23 Şubat 2013 14:33
Bebeklerin Bağışıklık Sistemi Lucifer Çocuk Sağlığı 0 15 Ocak 2012 06:26
Bağışıklık Sistemini Güçlendirin YapraK Sağlık Köşesi 0 28 Eylül 2009 23:49