IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ocak 2010, 02:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uyuşturucuya Sevgiyle Engel Olun




UzmanlarUyuşturucuya sevgiyle engel olun! anne- baba sevgisinden yoksun yetişen çocukların uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklara yönelme olasılığının yüksek olduğunu belirtiyorlar. İşte genç bedenleri tehdit eden uyuşturucu gerçeği...


Özellikle gençler için büyük tehdit olanUyuşturucuya sevgiyle engel olun! kullananlara sahte dünya sunan uyuşturucular beyin fonksiyonlarını etkilerkenUyuşturucuya sevgiyle engel olun! bağımlılık yaptığı kişiyi adım adım ölüme sürüklürüyor. Uzmanlar tam da bu noktada anne babalara önemli uyarılarda bulunuyorlar:

Çocuklarınıza sevginizi gösterin!
Harran Üniversitesi (HRÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Himmet KarazeybekUyuşturucuya sevgiyle engel olun! sevgiden yoksun yetişen çocuklardaUyuşturucuya sevgiyle engel olun! psiko-sosyal davranış bozuklukları ve kendine güven duygusunun yeterince gelişmediğiniUyuşturucuya sevgiyle engel olun! ilgi ve sevgi görmeyen gençlerin uyuşturucuya yönelme olasılığının oldukça yüksek olduğunu söylüyor.
İntiharların en önemli nedenlerinden birinin yalnızlık duygusu olduğunu da vurgulayan Prof. Dr. KarazeybekUyuşturucuya sevgiyle engel olun!

''AilelerUyuşturucuya sevgiyle engel olun! en kötü şartlarda bile evlatlarına destek olmalıUyuşturucuya sevgiyle engel olun! onlara şefkat göstermelidir. Anne-baba sevgisinden yoksun yetişen çocuklarUyuşturucuya sevgiyle engel olun! kendini yalnız hisseder ve kötü arkadaş çevrelerine girerekUyuşturucuya sevgiyle engel olun! uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklar edinebilir. Buna rağmen çocuklara baskı uygulanmamalıUyuşturucuya sevgiyle engel olun! onları kazanmak için çaba sarf edilmelidir." dedi.

UYUŞTURUCU GERÇEĞİ...
Gencecik bedenleri kontrolü altına alan uyuşturucu maddeler arasında en tehlikesi eroin olarak biliniyor. Vücuda giren bir gram eroin beyindeki bir milyon hücreyi öldürüyor. EroininUyuşturucuya sevgiyle engel olun! 1-2 kez kullanımı bile bağımlılık yapmaya yetiyor.

Diğer bir uyuşturucu olan kokain ise kullananlardaUyuşturucuya sevgiyle engel olun! zihin yetilerinin azalması ve duygusal bitkinlikle birlikte giden ruhsal çöküntüye yol açıyor. Kişilik ve karakter değişmeleri ortaya çıkan kokain kullanıcılarındaUyuşturucuya sevgiyle engel olun! toplum ve ahlak dışı davranışlar görülüyor. İleri derecede kokain kullananlarUyuşturucuya sevgiyle engel olun! psikolojik bozukluklar yaşıyor.

Uzun süre kokain kullananlardaUyuşturucuya sevgiyle engel olun! iştahsızlıkUyuşturucuya sevgiyle engel olun! zayıflamaUyuşturucuya sevgiyle engel olun! uykusuzlukUyuşturucuya sevgiyle engel olun! mide bağırsak bozuklukları ve cinsel gücün azalması gibi fiziki belirtiler ortaya çıkıyor.

ZEKA ZEHRİ; ESRAR
Çok şiddetli bir beyin zehri olarak nitelendirilen esrarUyuşturucuya sevgiyle engel olun! özellikle zekayı etkilediği için ''zeka zehri'' olarak nitelendiriliyor.
Esrarla ilgili halk arasındaUyuşturucuya sevgiyle engel olun! ''kimyasal madde olmadığı ve bitki olduğu'' şeklinde yanlış bir düşüncenin bulunduğu fakat esrarın diğer uyuşturuculara her zaman basamak teşkil ettiğine dikkat çekiliyor Esrar kullananlardaUyuşturucuya sevgiyle engel olun! görme halüsinasyonlarıUyuşturucuya sevgiyle engel olun! zaman ve mekan algısı bozukluklarıUyuşturucuya sevgiyle engel olun! irade zayıflığıUyuşturucuya sevgiyle engel olun! cinsel sapmalarla ilgili davranış bozuklukları görülüyor.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
engel, olun, sevgiyle, uyusturucuya, uyuşturucuya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uyuşturucuya HAYIR! Ruj IF Ekstra 16 18 Aralık 2016 00:11
Zorlukları sevgiyle aşmak Lcia Aşk ve İlişkiler 0 21 Ekim 2014 20:26
Uyuşturucuya HAYIR! DeviL Sağlık Köşesi 0 26 Haziran 2010 21:13
Uyuşturucuya hayır ! LuisCode Sağlık Köşesi 7 25 Mayıs 2006 13:41