IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ocak 2010, 05:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aile Olarak Hedefleriniz Var mı?




Her başlayan yeni yıl; yapmak istediklerimizi düşünmek ve planlamak için iyi bir fırsattır. İçimizde yeni yılın verdiği heyecanla hissederiz bunları. Yapma isteği gelir. Aslında her başlangıç bu heyecanı verir. Yeni bir ay, hafta; yeni bir iş, yeni eve taşınmak vb. Derken günlük koşturmacalar araya girer. Önceliklendirmeler sapar. Böylece; hayatta bizim için en önemli konular, yapmak istediklerimiz aciller listesinde aşağı sıralara gidiverir.

Hayatımızda fark yaratmak da burada aslında. “Dileklerimizi”, ne kadar çok gerçeğe çevirebiliyorsak, o kadar daha istediğimiz gibi bir hayat yaşayabiliriz.
Bunun temelinde de hedef koymak var. “Hedef” dediğimizde çoğumuz olayı gözümüzde büyütüyoruz; erişilmesi zor olan şeylermiş gibi düşünüyoruz. Özetle hedef, sabah yataktan kalkma gücünü bize veren amaçtır. Bizi ayakta tutacak, yapmak istediğimiz her şey amaca yani hedefe dönüşebilir. Ya da hayallerimiz…Hayal olarak kalmaları da elimizde; hedefe dönüştürüp gerçekleştirmek de. Tam olarak kime ait olduğunu bilmediğim “Hedef, zamanı belirlenmiş hayaldir.” sözü ne demek istediğimi çok güzel özetliyor sanırım.
Bunca şeyi söyledikten sonra gelmek istediğim nokta; bir anne baba koçu olarak daha önce söylediklerime benzer: Çocuklarımıza bu önemli konuda da rol model olmak!
Biz kendimiz hem birey hem de anne baba olarak hedef koymayı bilelim, hedeflerimize ulaşmak için yaşayalım ki; çocuklarımız da amaçlı bir yaşamın farkına varsınlar. Yoksa kuru kuru bu konuda konuşmak, “kendine hedef koymalısın” deyip onlar adına onlara hedefler koymak-genelde de sınavlar, ödevler, projeler ya da beğenmediğimiz yönlerini düzeltmeleri ile ilgili- çok da adil değil.
O halde daha yeni yılın heyecanı geçmemişken, gerçekten yapmak istediklerinizi belirleyip hedeflerinizi koyun derim. Aynı şeyi çocuklarınızla da yapın. Onların kendi hayallerini, yapmak istediklerini bulmaları için destek olun. Bunlara ulaşmak için nasıl ilerleyeceklerini belirlemede yol gösterin. Heyecanlarını ayakta tutmak ve zorluklarla başedebilmek için yanlarında olacağınızı belirtin. En önemlisi, ne kendiniz ne de çocuklarınız için, bu hedeflerin, zaman geçtikçe ulaşılmadan kaybolup gitmesine izin vermeyin. Belirli aralıklarla durum değerlendirmesi yapıp gerekiyorsa revizyonlara gidin.
İngiltere’de “Goal Mapping” yöntemiyle yetişkinler ve çocuklarla “hedef koymak” üzerine çalışan ve benim de işbirliği içinde olduğum Brian Mayne gerçekten çok doğru söylüyor: “Kendisine basit bir amaç belirleyen ve bunu başaran çocuklar, ilerde dünyayı nasıl değiştirebileceklerini bilen yetişkinler olurlar.” Çocuklarımızın hayatlarını böyle yaşamalarını istiyorsak o halde onlara bunu öğretmeliyiz.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aile, hedefleriniz, , var


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aile Modelleri, Aile Türleri, Aile Tipleri Elysian Felsefe 0 08 Haziran 2014 12:07
İsa Mesih'in Dirilişi Nasıl Oldu? Ruh Olarak mı Yoksa Bedensel Olarak mı? Kalemzede Hristiyanlık 0 20 Ağustos 2011 16:42
izinli olarak özel okumak için diyalog olarak kod oluşturma ekselansx mIRC Scripting Sorunları 3 03 Mayıs 2009 09:45
Sizleri birer kıvılcım olarak gönderiyorum; alevler olarak geri dönmelisiniz. Syst3m Serbest Kürsü 1 29 Mayıs 2008 16:54