IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Şubat 2010, 15:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İyi Baba Olmada Anne Faktörü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Okulda, iş ve özel hayatta başarılı olmak için annemizin duasını almak önceliğimiz olmalı. Bu duaları almak için hatırlı, saygılı, sevgili ve ana sözü dinleyen yani hiç üzmeyen özetle iyi bir evlat olmamız gerekmektedir. Bu dualar bizi başarılı bir öğrenci, başarılı bir iş adamı/kadını, iyi bir eş ve iyi bir baba yapabilir.

iyi baba olmakEvlatları için yapamayacağı şey yoktur.

Köyde yaşadığımız dönemde, ilk okula gidiyordum ve hıdırellezler bizim için çok neşeli ve heyecanlı geçerdi.

Annem bizi evin bahçesine çıkartır, önce kardeşlerimle taş toplardık daha sonra erkek kardeşim ve ben oyuncak arabalarımızı getirirdik. Hep beraber gül ağacının yanına otururduk, bize hıderellez hikayeleri, kültürümüzdeki yeri, örf, adet ve ananelerimizi anlatardı. Son olarakda bahçemizdeki gülün altına taştan bahçeli bir ev, yanına bir garaj ve içinede getirdiğimiz oyuncak arabaları koyardık, sonrada hep beraber gelecek ile ilgili dualar ederdik.

Dualarımızda herbirimizin (3 kardeş, ablam, erkek kardeşim ve benim) iyi bir evlat, iyi bir eş, iyi bir anne/baba olmasını, maketini yaptığımız gibi güzel bir ev ve araba sahibi olmamızı dilerdik.

Daha o günlerde annem kardeşlerim ve bana başarılı bireyler olmamız için özgüven, azim ve hedefler yüklüyordu, bu sayede hayallerimizi oluşturmamız ve onların peşinden gitmemiz için gerekli gücü aşılıyordu.

Yuvayı yapan dişi kuştur, aynı zamanda evin direği babadır daha çok annedir
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bunların doğruluğunu bende kendi ailemde fazlasıyla gördüm. 3 çocuk hemde peşpeşe (ablam ile 1 yaş, erkek kardeşim ile 2 yaş fark var aramızda) doğurup, sonra aile büyüklerinden (anne ve babasını erken kaybetmişti annem) yardım göremeyip, bakıcılar ve aile dostları vasıtasıyla çocuklarını büyütmeye çalışmıştı.

Hem çocuklarını coğrafi ve çevresel zorlukların içinde sağlıklı ve hayırlı birer evlat olarak yetiştirmeye çalışmış, hem de öğretmenlik görevine devam ederek vatanına hizmet etme yarışında eğitim ordusunun başarılı bir neferi (babam gibi) olması takdire şayandır.

Babam için yazdığım özveriler, çekirdek aile birliği ve çocuklarının daha güçlü yarınlara sahip olması için varını yoğunu ortaya koyma motivasyonu annem içinde aynen geçerli idi.

Bugünlere kolay gelmedik.

Başarılı bir orta okul döneminde okulu 1. bitirmemde annemin hem bir eğitimci hemde bir anne olarak katkısı çok büyüktü. Başarılı bir gelecek için evde, okulda ve dersanede eğitimlerime var gücümle çalışmam için anne faktörü itici bir güçtü ben ve kardeşlerim için. Bu itici güç orta okul sonrası tüm girdiğim sınavları kazanmamı sağladı.

Bugün sahip olduğum hayat için çok önemli bir adım olan Fen lisesi yani gurbete gitmem için evlat hasreti çekecek olmasına rağmen gösterdiği sabır ve özveriyi takdir etmemek mümkün değil.

Şu andaki mesleğimden ekmek yemeğe devam ettikçe hafızamda tazeliğini koruyacak bir hikayem var, sizinlede paylaşmak isterim;
Bilgisayar mühendisliğini kazanmıştım, hazırlık sınıfında tüm sınıf arkadaşlarımın küçüklüğünden beri bilgisayar ile haşır neşir olduğunu öğrendiğimde üniversite hayatıma 1-0 geride başladığımı biliyordum. 2. sınıfa geçtiğimde ailem ile konuştum, bu okulda başarılı olabilmem ve meslek hayatımda geride kalmamam için bilgisayar sahibi olmam gerektiğini anlattım.

O yıllarda ailem 3 çocuğuna birden en iyi eğitim koşullarını sağlamaya çalışıyordu, ablam Ankara’da dişhekimliğinde okuyor oldukça maliyeti yüksek bir okuldu, erkek kardeşim üniversite sınavı için İzmir ‘de dersaneye gitmiş Hukuk fakültesini kazanmıştı, bende İstanbul gibi pahalı bir şehirde gurbette Bilgisayar Mühendisliğinde okuyordum. Aile bütçesi derinden yara almış, ekonomik olarak oldukça zor günler geçiriyorduk. Çok çabuk bir şekilde okulu bitirip mesleğe atılmalıydım, yada en azından bir iş bularak aile ekonomisine katkıda bulunmalıydım. Bir problem vardı, sınıf arkadaşlarımın okula gelmeden bilgisayar ile tanışıklığı ve bilgisi varken ben 2. sınıftaydım ama henüz bilgisayarım yoktu. Yani 1-0 geride olduğum için eğitim aldığım alanda kendimi geliştiremiyordum.

Anaların fedakârlığını çok iyi anlatan bir gelişme oldu; annem severek girdiği eğitim ordusundaki öğretmenlik görevinden erken emekliliğini istedi. Emekli ikramiyesinin ciddi bir bölümü ile benim eğitim hayatımın en önemli yatırımını yaptılar ve bana bir bilgisayar aldılar.
Annem hala bugün bile, öğretmen arkadaşlarının uzun yıllar öğretmenlik görevlerine devam ettiğini bilgi, sağlık ve maddi olarak daha güçlü kaldıklarını söyler, meslek hayatını çok erken bıraktığı için gözleri dolar. İçinde kalan öğretmenliği devam ettirme arzusu ve mesleki olarak geride kaldım duygusu, başarıyı yakalayan hem kendi akrabaları hemde bulunduğu çevrede parmakla gösterilen evlatları sayesinde haklı gurura dönüşmüştür.

Annelik fedakarlık ve kendi hayatından vazgeçebilmek demektir. Ege bölgesine gelerek daha güzel bir kültür ve eğitim ile büyüyelim diye tüm ailesinden ve kardeşlerinden ayrılmayı göze alan bir annedir bizimki.

Erkek kardeşini, babasını ve annesini genç yaşta kaybeden annem, kaybettiği aile fertlerinin mezarına ve hayatta olan kardeşlerine uzakta yani gurbette yaşamayı kabul ederek hayatındaki en önemli değerlerden vazgeçmiştir. Kaybettiği aile bireylerinin mezarlarına ve hayatta olan kardeşlerinin ziyaretine ekonomik olarak rahat olmadığımızı ve bizim eğitimimizin daha önemli olduğunu ileri sürerek gidememiştir.

Çekirdek aile ekonomik olarak referaha ulaşsın, evlatları daha iyi koşullarda yetişsin ve eğitim alsın diye mesleğinden, kişisel ihtiyaçlar ve akrabalarından ödünler vermiştir.

Haklarını ödeyemeyiz!

Hıdırellezden hatırlayacağınız küçük arabalarımı, kamyon ve tırlarımı anacağımı bugüne kadar saklamış, bir gün inşallah erkek çocuğum olursa kendisine vereceğini söylemişti.

Sadece çocuklarına değil, onlarında çocuklarına sevgi, örf, adet, anane, hatıra ve kültür gibi birçok mirası bırakan analarımızı hiçbir zaman unutmayalım, arayalım, ziyaret edelim, elini öpelim ve duasını alalım.

Tüm bu fedakarlıkları yapan ve kendi hayatından vazgeçen annemize evlatları olarak saygımızı, sevgimizi ve dualarımızı eksik etmeyelim, etmeyelim ki ailemize, vatana ve millete hayırlı bir evlat, vatandaş, eş ve baba olabilelim.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anne, baba, faktoru, faktörü, iyi, olmada, İyi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sen çok iyi bir anne olacaksın, ben çok iyi bir baba. Luthien Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 20 Eylül 2014 23:46
Anne Mi-Baba Mı Liaaa Fıkra 0 19 Şubat 2012 01:12
Baba'Anne'me. Frozen Aşk ve Sevgi Köşesi 0 15 Şubat 2011 14:49
Anne - Baba sms'leri :=) Gravity Serbest Kürsü 0 01 Şubat 2008 20:14