IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Şubat 2010, 15:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuk Yetiştirmek Sanattır 2





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


-Döört..Bir anne düşünün ev hanımı ,çalışmıyor.Kendini geliştirmemiş,okumayan bol bol komşu gezmelerinde,dedikodu ile vakit geçirip ,günü öldüren. Eşi işe gittiği zaman ,yaz aylarında mahalle aralarında kapı önü sohbetlerinde, soğuk havalarda elinde bir örgü;eve eşi gelmeden az önce ,acele yiyecek bir şeyler hazırlayan.Çocuğun dersiyle,derdiyle ilgilenmeyen.Çocuğun yalnızca karnını doyurup,üzerini giydirmekle işinin bittiğini zanneden.
Çalışan, evdeki işlerini yoluna koyduktan sonra sevgi ve şefkatle,çocuklarıyla ilgilenen ,ben de ev bütçesine katkıda bulunayım diyen anneler ;yahut belli bir uzmanlık alanı ve kariyeri var, çalışmayı prensip edinmiş,hayatını düzene sokmuş anneler,sizlere her zaman sonsuz saygı duyarım.
Çocuk emek isteyen,doğumundan itibaren her gün yeni şeyler öğrenip;yetiştiricisinin gözetiminde hayatı tanımaya başlayıp,kişiliği gelişip ,karakteri oturan minik insan...İlk eğitim ailede başlar, sözü ne kadar doğru.Çocuk yeni yeni konuşup etrafını tanıyor ilk yalanı aileden öğreniyor.Anne:
-Çocuğum uslu dur ,işim bitsin seni gezmeye götüreceğim.Çocuk sabırla işlerin bitmesini bekler;şayet anne verdiği sözü hatırlar,onu beş on dakika da olsa gezdirirse ne ala.Çocuk okul çağında ,baba:
-Oğlum veya kızım,sınıfını geç ,derslerin iyi olursa ,sana şunu alacağım.Eğer alınırsa çok güzel.Ama genelde çevremde gözlemlediğim şu:
-Çocuğum elim sıkışık başka zaman alırız.Bir iki üç ...vaat edilip tutulmayan sözler çocuğun beyninde şöyle yer ediyor.Böyle söylenir ama yapılmasa da olur.
Doğru olan ,tutabileceğimiz sözler verip,yerine getirebileceğimiz vaatlerde bulunalım.
Telefon çalar,evin anne veya babası arkadaşıyla canım cicim konuşur,kapatınca ’aman bu da uzattıkça uzattı,benim başka işim gücüm yok sanki ’gibilerinden ,konuşmasıyla ters bir davranış sergiler.
Çocukta şöyle bir fikir oluşuyor:Söz verirsin ama tutmasan da olur,tanıdıklarımızın yüzüne gülüp arkadan atıp tutabiliriz ;bu örnekleri çoğaltabiliriz.
Çocuklarımı büyütürken şuna çok dikkat ettim.:yapabileceklerimi vaat etmek ,tutabileceğim sözler vermek .Zarar verici yarmazlık da yapsalar kızmayacağımı söylediysem ,kızıp ceza vermemek.
Çocuklar iyi ellerde ,güzel yönlendirildiği iyi terbiye verilip eğitildiği zaman ,yetişkin dönemlerinde ,sağlam karakterli ,ana babaya saygılı,vatanına milletin yararlı bireyler olurlar.
Ataerkil erkek egemen toplumda,sert ,aksi ,ailesine eşine şiddet uygulayan bir baba ;kayıvalide kayınpeder yanında ezilerek hayatını geçiren bir gelin...Evdeki zulme tepkiyi çocuklarını döverek üzerinden atmak istiyor.Tabii her kayınvalideyle oturan ezilir anlaşılmasın.Anne kız gibi saygılı seviyeli hayatı olan da yok değil.
Yolda yürüyorum,küçük çocuğu elinden kurtulup caddeye atlayan birçok annede gördüğüm,en azından çocuğa bir iki tokat patlatmak.
-Ona vuracağına caddeye koşmasının kendisine zarar vereceğini anlatman değil mi?diye sorduğumda ,çok garip bir şey söylemişim gibi yüzüme bakmaları...
Ülkemizde basın yayın organlarına çok iş düşüyor.Her akşam TV lerde saçma sapan sihirli ,büyülü; yeni yetişen çocuklara ve gençliğe hiç bir katkısı olmayandiziler yerine,eği
tici öğretici programlar olması gerekir.


Handan Akbaş

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2, cocuk, sanattir, sanattır, yetistirmek, yetiştirmek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çok dil bilen çocuk yetiştirmek mümkün yaSmin Çocuk Sağlığı 0 05 Mayıs 2014 09:38
Özgüven Sahibi Çocuk Yetiştirmek Zen Ruh Sağlığı 0 31 Ekim 2012 17:22
Çocuk Yetiştirmek Sanattır 3 YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 20 Şubat 2010 15:55
Çocuk Yetiştirmek Sanattır 1 YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 20 Şubat 2010 15:54
İyi çocuk yetiştirmek için 50 öneri SimHa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 11 Mayıs 2008 04:16