IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Mart 2010, 03:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İndigo çocuk ve İndigo Tipleri




İndigo Çocuklar’ın tanrı vergisi bir üstün zeka ve yeteneklerle doğduklarını biliyoruz. Onların birçoğu doğuştan filozoftur ve bu çocuklar hayatın anlamı ve gezegeni nasıl koruyabilecekleri üzerinde düşünüler. Onlar doğuştan zeki ve yetenekli bilim adamları mucitler ve sanatçılardır. Ancak eski enerji üzerine kurulu toplumumuz İndigo Çocuklar'ın bu üstün zeka ve yeteneklerini bastırmakta onların gelişmelerini ve dışa vurulmalarını engellemektedir.
İndigo çocuk ve İndigo Tipleri Esas amacı bu değerli çocuklara el uzatıp yardım etmek olan kar amacı gütmeyen bir örgüt olan Üstün Zekalı ve Yaratıcı Ulusal Vakfı’na göre birçok üstün zekalı çocuğa yanlışlıkla “öğrenme özürlü” tanısı konuluyor. Bu vakfın yöneticilerine göre “Birçok üstün zekalı çocuk genel eğitim sistemi içinde harcanıyor. Birçok üstün zekalı çocuğa yanlışlıkla DEHS (Hiperaktiflik) tanısı konuluyor. Ve birçok ana-baba çocuğunun üstün zekalı olduğunun farkında değil.”
Onlar çocuğunuzun üstün zekalı olup olmadığını saptamanıza yardımcı olmak için aşağıdaki özellikleri sıralıyorlar:
Böyle bir çocuk yüksek bir duyarlılığa sahiptir.
Aşırı derecede enerjiye sahiptir.
Çabuk sıkılır; bir şeye dikkatini ancak kısa bir süre için verebilirmiş gibi görünebilir.
Çevresinde duygusal olarak dengeli ve güven verici yetişkinlerin bulunmasını ister.
Eğer demokratik değilse otoriteye karşı koyar.
Özellikle okuma ve matematikte belli öğrenme biçimlerini tercih eder.
O büyük fikirlere sahiptir ama bu fikirleri gerçekleştirmesine yardımcı olacak kaynaklardan ya da insanlardan yoksun olduğundan kolayca düş kırıklığına uğrayabilir.
Araştırıp keşfederek öğrenir ezberlemeye ya da sadece dinleyici olmaya karşı çıkar.
İlgisini çeken bir konuya dalmadıkça yerinde duramaz.
Çok şefkatlidir; ölümden sevdiklerini kaybetmekten çok korkar.
Eğer küçük yaşta başarısızlığa uğrarsa pes edebilir ve öğrenme konusunda kalıcı engeller geliştirebilir.
Bu bana bir indigo çocuğun tarifi gibi geliyor. Size de öyle gelmiyor mu? Bu vakıf bizim şu bulgumuzu da doğruluyor: “Üstün zekalı çocuklar tehdit edildiklerini ya da soğuduklarını hissettiklerinde içlerine kapanabilir ve o ortama ‘ait olmak’ uğruna yaratıcılıklarını feda edebilirler. Test ettiğimiz birçok çocuk yüksek bir IQ sergiliyor ama onlar çoğunlukla ‘donmuş’ bir yaratıcılık ta sergiliyorlar.”


İndigo Tipleri

Nancy Ann Tappe dört farklı indigo tipinden bahseder ve her birinin bir amacı vardır:

1. İNSANCIL: Kitlelerle birlikte çalışacak olan insancıl indigolar yarının doktorları avukatları öğretmenleri tüccarları işadamları ve siyasetçileridir. Bu tip indigolara çoğunlukla hiperaktif tanısı konulur. Sosyaldirler ve her zaman herkesle dostça konuşurlar. Sakardırlar ve bazen frene basmayı unutup hızla duvara çarparlar. Onlar tek bir oyuncakla oynamayı bilmezler. Her şeyi ortaya döker ve sonra oyuncakların çoğunu hiç ellemeyebilirler. Onların gidip odalarını toplamalarını istiyorsanız bunu kendilerine defalarca hatırlatmanız gerekebilir çünkü dikkatleri kolayca başka şeylere kayabilir. Onlar odalarına gidip ortalığı toplamaya başlarlar ama bu bir kitap dikkatlerini çekinceye kadar sürer. Sonra o kitabı alıp okumaya başlarlar çünkü onlar birer kitap kurdudur.

2. KAVRAMCI: Kavramcı İndigo insanlardan çok projelerle ilgilenir. Onlar yarının mühendisleri mimarları tasarımcıları astronotları pilotları ve subayları olacaklar. Onlar sakar değildir ve çocukken çoğunlukla çok atletik olurlar. Onların yönetme sorunları vardır ve en çok yönetmeye çalıştıkları kişi eğer oğlansalar anneleridir. Kızlar babalarını yönetmeye çalışırlar. Eğer bunda başarılı olurlarsa bu büyük bir sorun olabilir. Bu indigo tipi ergenlik çağında bağımlılıklara özellikle de uyuşturucu haplara eğilim gösterir. Ana-babasının onun davranışlarını yakından izlemesi gerekir: ve o saklanmaya ya da “Odama girmeyin” gibi laflar etmeye başladığında annesinin onun odasını araştırması gerekir.

3. SANATÇI: Bu indigo diğerlerinden çok daha duyarlıdır ve genelde daha ufak tefektir. Onlar daha çok sanatla ilgilenirler yaratıcıdırlar. Onlar yarının öğretmenleri ve sanatçıları olacaklar. Her neyle ilgilenirlerse ilgilensinler onun yaratıcı yanında olacaklar. Eğer tıp alanına girerlerse cerrah ya da araştırmacı olabilirler. Güzel sanatlar alanına girdiklerinde yaratıcının yaratıcısı olurlar. Dört ila on yaşları arasında on-beş farklı yaratıcı sanatı ele alabilir biriyle beş dakika ilgilenip bırakabilirler. Bu yüzden ressamların ve müzisyenlerin annelerine hep “Aletleri satın almayın kiralayın” derim. Sanatçı Indigo beş-altı farklı müzik aleti de çalışabilir sonra ergenlik çağına geldiğinde onlardan birini ya da bir başka sanat dalını seçip onun sanatçısı olabilir.

4. BOYUTLARARASI: Onlar diğer indigolardan daha iri yarıdır ve bir-iki yaşındayken onlara hiçbir şey anlatamazsınız. Onlar size “Bunu biliyorum. Bunu yapabilirim. Beni rahat bırakın” diyeceklerdir. Onlar dünyaya yeni felsefeleri getirecek olanlardır. Çok daha iri yarı olduklarından ve diğer üç tip gibi uyumlu olmadıklarından zorbalık da yapabilirler.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cocuk, indigo, tipleri, ve, İndigo


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İndigo ve Kehanetleri AngeL Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 06 Ekim 2014 00:17
Space Ranger : İndigo Zen Kültür ve Sanat 0 05 Nisan 2012 21:08
Kız tipleri:D AnqeL Ah Kadınlar 0 30 Ocak 2012 02:23
Marks Spencer İndigo Koleksiyonu 2010 YapraK Ah Kadınlar 0 05 Mart 2010 01:02
Yoksa Çocuğum Bir İndigo Mu? Kralice Aile Evlilik ve Çocuklar 0 27 Haziran 2008 12:38