IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Mart 2010, 03:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuklarınıza Gülümseyin




Mizah Duygu (Hissiyat)su gelişmiş, çocukları ile iletişimini espri temelinde kurabilen ailelerin çocuklarının ruhsal ve sosyal gelişimlerinin daha sağlıklı olduğu, büyüdüklerinde kolay iletişim kurabilen bireyler oldukları bir gerçek. Konuyla ilgili görüşlerini belirten, Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler ve Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Yılmaz, çocuk büyütmenin ciddi bir iş olduğunu ancak bunu yaparkenn ciddi anne-baba görünümü sergilemenin yanlış bir yöntem olduğunu söyledi.
Aile içinde çocuğa söz dinletmenin ve onun üzerinde otorite kurabilmenin ölçülü, ciddi olmakla sağlanabileceği düşşüncesinin yanlış olduğunu vurgulayan Yılmaz, çocuklara, belli bir mizah örgüsü içinde verilen talimatların yaptırım gücünün daha büyük olduğunu ifade etti.

kenndilerini Sürekli ciddi olmaya zorlayan ve iyi eğitimin bu olduğuna inanan anne babaların hem kenndi kişisel hayatlarında mutsuz olduklarını hem de çocuklarını mutsuz ettiklerini bildiren Yılmaz, mizahın anne babalar ile çocuklar arasındaki iletişimi ve sorunların çözümünü kolaylaştıracağı gerçeğini Gözden kaçırmamak gerektiğini belirtti.

Aşırı disiplinli ve stresli ev ortamlarına sahip çocukların okulda başarısız olmasının yanı sıra her alanda çalışma ve kazannma azminin kaybolacağına dikkati çekenn Yılmaz, mizah Duygu (Hissiyat)su gelişmiş ve güzel espri yapabilen anne ve babaların çocuklarının daha şanslı olduklarını söyledi. Çocuklar üzerinde anne ve babaların esprili İstek (istenen)lerinin daha etkili olacağını anlatan Yılmaz, çocukların kenndilerini güldüren kişilerle daha iyi anlaştıklarının ve onları daha çook sevdiklerinin bilinen bir gerçek olduğunu aktardı.

ESPRİLİ MESAJ DAHA İYİ ANLAŞILIYOR

Birçook ciddi mesajın uygun bir mizah dili içinde sunulmasının algılanmasını kolaylaştıracağını ve içeriğinin gücünü artıracağını belirten Yılmaz, espri yapan, hayata mizah penceresinden bakmayı bilen anne-babaların iyi ebeveynler olduğunu dile getirdi.

Yılmaz, esprili ebeveynlerin çocuklarının ruhsal ve sosyal gelişimleri sağlıklı olacağı için çevresi ile daha rahat ilişki kuracağını belirterek, şöyle konuştu:

"İyi espri biraz da kıvrak zekanın belirtisidir. Bu nedenle espri yapmaya alışan çocuklar Sürekli bir tür beyin jimnastiği yapmış sayılabilir. Bütün bunların yanında, iyi espri ve sevgiyle büyüyen çocuklar, moral değerleri yüksek olduğu için enKötü (kem) anlarında bile gülümseyerek yaşama tutunabilirler. Kahkahanın atılmadığı ev, aynı zamanda sorunların yaşandığı evdir."

Yılmaz, iyi espri yapma yeteneği olmayan anne babaların hiç olmazsa çocukları ile gülümseme ile desteklenen bir ilişki kurması gerektiğini sözlerine ekledi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 05 Mart 2010, 12:54   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Çocuklarınıza Gülümseyin




Bende kesinlikle katılıyorum.
İletişim ile ilgili eğitime katılıdığımda da bunun ne kadar önemli olduğunda bir kez daha anlamıştım.
Pozitif ,güler yüzlü yaklaşmak özellikle çocuklar üzerinde inanılmaz etkili olduğunu düşünüyorum bende.

Ayrıca Yaprak Paylaşım için teşekkür ederim.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
cocuklariniza, Çocuklarınıza, gulumseyin, gülümseyin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tanımadığınız insanlara gülümseyin! Lost Bilim Dünyasından Son Haberler 0 25 Mayıs 2012 18:49
İş Stresine Gülümseyin N999 Kişisel Gelişim 0 22 Nisan 2012 22:02
Gülümseyin Çekiyoorummm Lady IF Ekstra 0 20 Kasım 2010 22:20