IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mart 2010, 18:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2-6 Aylık Bebek Egzersizleri




Bebeğinizin ruhsal ve fizyolojik gelişimi açısından oldukça önemli olan jimnastik hareketlerinden 2-6 aylık bebekler için örnekler ;

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bebeğinizin ruhsal ve fizyolojik gelişimi açısından oldukça önemli olan jimnastik hareketlerinden 2-6 aylık bebekler için örnekler burada!

Bebeğinizin hızlı gelişim sürecinde belki farkında olmadan üstüne eğilmeyi atlayacağınız bir konu; duruş bozukluğu… Çocuğunuzun hem ruhsal gelişimi, hem de duruş sağlığı açısından sporun önemi çok büyük. Egzersizin bebeklere tüm faydalarını okumak için Bebeklerde jimnastiğin önemi yazımızı mutlaka tıklayın... Eğer bebeğiniz 2-6 aylık ise, Memorial Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Abdurrahman Yıldırım'ın önerdiği bu egzersiz hareketlerine başlayabilirsiniz...

Bebeği ilk kaldırışa dikkat!
Bebeği sırt üstü yatırıp, elleriyle baş parmağınızı tutmanızı sağlayın. Bu sırada kendi parmaklarınızı da onun bileklerini kavrayacak şekilde tutun ve bebeğin kollarını önce sağ sonra sol kol olmak üzere tek tek yavaş yavaş geriye yukarı kaldırın. Egzersize bu hareketlerle başlamak uygundur. Eğer kollar karşılıklı uyum içinde olmazsa, bu hareket biraz zorlayıcı olabilir.

Bebeği yüzükoyun yatırıp baş kısmı size dönük ve baş parmağınız bebeğin avucunun içinde olacak şekilde bileklerinden kavrayın. Yavaş yavaş çok az olmak üzere ilk kaldırışı yapın. İlk kaldırışın zorlamadan yapılmasına özen gösterilmelidir. Daha sonraki kaldırışlarında bebeğin kasları ve başı, kendi isteği ve hareketi doğrultusunda, yetişkin yardımıyla yapılabilir. Özellikle bebeklerin baş kontrolü 2-3. aydan sonra başlar. Bu egzersizlerin uygulanması ile olası sinir sistemi gelişim geriliği de erken saptanabilir.

Bebeğinizin kas ve eklemlerini çalıştırın!
Bebeğin avuç içinden ve el bileğinden tutarak, sağ kolu sol tarafa, sol kolu sağ tarafa çaprazlama şekilde germe hareketi yapın. Bebeklerin boyun ve kol kaslarını çalıştırmak için paraşüt refleksi denilen hareketleri yaptırın. Her kolu kendi tarafında yana ve yukarı doğru açın sonra tam tersi istikamette tekrarlayın. Bebekler için ilk 6 ayda en önemli noktalar, ileride ayakta durma, oturma ve başını tutması için kalça eklemlerinin çalıştırılmasıdır. Bunun için bacaklarını karnına doğru bastırarak aşağı doğru tekrar germe hareketi yaptırın. Bu hareket 5- 10 kez tekrarlanabilir. Diğer hareket de bacakların aynı anda yapılabildiği gibi tek taraflı olarak birinin karna doğru itilmesi diğerinin uzatılmasıdır. Bu hareket de günde 4-5 kez yapılabilir.

Bebekler 6. aydan sonra destekli ya da desteksiz oturabilir. Ancak egzersiz yaptırılan bebeklerde bu biraz daha erken olarak 5. ayda gerçekleşebilir. Genelde düzenli olarak egzersiz yaptırılan bebekler, 6-7. ayda desteksiz oturmaya başlar. Egzersizlerin annenin rahat ve sakin olduğu bir zamanda, hafif müzik eşliğinde yaptırılması idealdir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
26, aylik, aylık, bebek, egzersizleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
O bebek 4 aylık oldu Desmont Haber Arşivi 0 09 Aralık 2014 17:31
2 Aylık bebek hamile. Lilith Haber Arşivi 0 16 Ocak 2011 16:42
11 aylık bebek bakımı YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 02 Şubat 2010 03:00
2 aylık bebek hamile! Kan Haber Arşivi 1 27 Ağustos 2008 14:03