IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Eylül 2010, 16:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erkek Anneleri Evlilik Kararını Neden Etkiler?..





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Erkek anneleri evlilik kararını neden etkiler?..

Prof Dr. Nilüfer Narlı, kayınvelide-gelin arasında yaşanan sorunlarının temelinin Türkiye'de kadının konumuyla aynı paralelde hareket ettiğini belirtiyor. Geleneksel ortamda yaşayan kadınların mesleği ve bir uğraşı olmadığını, ancak erkek çocukları ile kendilerine bir statü kazandırdıklarını söylüyor. Prof. Dr. Narlı'ya göre sorunun altında yatan sebepler birden fazla olabilir:

*Kadın kayınvalide olarak statü kazanıyor: Türkiye'de kadının konumuna bakmamız gerekiyor. Çok geleneksel ortamda yaşayan kadın Türkiye'de evlendikten sonra erkek çocuğu sahibi olduktan sonra bir statü kazanıyor. Ama bu geleneksel ortamdaki kadının bir mesleği yok, tahsili yok. Önce evleniyor, sonra erkek çocuğu oluyor ve ondan sonra statü kazanıyor. Statüsünde en çok yükseldiği zaman ise oğlunu evlendirerek kayınvalide olması. Yani bu durumdaki birçok anne erkek çocuğu üstünden bir statü kazanıyor.

* Karar veremeyen kadın oğluna eş seçmek istiyor: Geleneksel ortamdaki kadın karar verme, yani resmi kamu alanındaki karar verme mekanizmalarından tamamen soyutlandığı için hayatında vereceği en önemli karar erkek çocuğunun evliliği oluyor. Bu kararı verirken de otoritesini sonuna kadar göstermek istiyor. Dolayısıyla bu açıdan Türkiye'deki kaynana böyle değerlendirilebilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

* O da kayınvalidesinden çekmiştir: Türkiye'de kendi kayınvalidesinden çeken kadın, bunun acısını gelininden çıkarmak istiyor. Yani olayın bir de psikolojik bir boyutu var. Kendi çektiği acıları başkasına çektirmek... Çünkü kendisi travmalar alıyor. Kendini geçmişteki kötü koşulların kurbanı gibi görüyor. Bu yüzden başkasına acı çektirme psikolojisiyle yetişiyor.

* Kocasından alamadığı sevgiyi oğlundan istiyor: Geleneksel ortamdaki kadın, kocasından alamadığı ya da kocasına gösteremediği sevgiyi erkek çocuğuna gösteriyor.

* Kaynana sorunu Akdeniz ülkelerinde yok: Akdeniz ülkelerinde kaynana sorunu pek görülmez ama kadın-erkek ilişkilerinin eşitsizliğe dayandığı Ortadoğu ülkelerinde üst noktadadır. Asya ülkelerinde kayınvalide genellikle oğluyla ilgili kararlarda aktif rol almak ister. Ama Batı Avrupa'da bu kültür çok fazla yoktur. Çünkü Batılı kadın, statüsünü erkek çocuğuyla belirlemez.

* Ekonomik güvence olarak görüyor: Sosyal güvenlik kavramının fazla gelişmediği toplumlarda kayınvalideler oğullarını sosyal güvence olarak gördükleri için gelini de aile parasını paylaşacakları kişi olarak görüp seçmek isterler. Bunları yaparken de son derece despot davranıyorlar..

kaynak: Sabah Gazetesi

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anneleri, erkek, etkiler, evlilik, kararını, neden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türk Anneleri ve Avrupa Anneleri oneofgirl Aile Evlilik ve Çocuklar 0 20 Ağustos 2013 15:09
Kadın, Erkek, Evlilik Sihir Genel Paylaşım 0 01 Aralık 2011 22:56
Astroloji, Evlilik ve Vibrasyonik Etkiler Perius Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 14 Mayıs 2011 19:01