IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Eylül 2010, 15:34   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Emzirme Sorunları




Emzirme Sorunları


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Çoğu zaman bu durum ya gerçek değildir veya geçicidir...
Sütünüzün kesildiği hissine kapılırsanız
Çoğu zaman bu durum ya gerçek değildir veya geçicidir. Eğer bebeğiniz hala aç görünüyor ve sakinleşmiyorsa, sütünüz tamamen kesildikten 20-30 dakika sonra tekrar emzirmeye başlayın. Bebeğinize verebileceğiniz daha fazla sütünüz olacaktır. Bebeğinizin emme hareketine karşılık olarak göğüsleriniz süt üretir. Şundan emin olun ki her zaman yeterli süt üretebilirsiniz, bebeğiniz ne kadar emerse o kadar fazla süt üretirsiniz. Tüm annelerin sütü yararlıdır. Sütünüz size sulu gelebilir, ancak bu anne sütünün özelliğidir.
Sütten kesilme
Sütten kesilme genel olarak 3 aylıktan daha büyük bebeklerde ortaya çıkar. Tipik olarak bebek gayet iyi emzirilmektedir ancak belirgin bir sebep olmaksızın emzirilmeyi aniden reddeder.
Pek çok anne bebeklerinin sütten kendi kendilerine kesilip kesilmeyeceğini merak eder fakat normalde bebeğin kendi kendine sütten kesilmesi nadiren olur. Sütten kesilmenin yavaş yavaş olması ani olmasından daha sık görülür.
Sütten kesilmeye neler sebep olur?
Arada sırada sütten kesilmeye yol açtığı bilinen bazı sebepler şunlardır:
- Diş çıkarma
- Hastalık
- Çeşitli nedenlere bağlı ateş
- Bebeğin ağzındaki yaralar
- Sütün tadındaki değişmeler
- Annenin ısırılmaya karşı göstereceği tepkiden duyulan endişe
- Bebekle anne arasındaki uzun süreli ayrılık
- Biberon ve emziklerin çok sık kullanımı vb.
Sütten kesilmeyle başa çıkma
Kesilme süresince bebekler de bu durumdan çoğu zaman açıkça huzursuzluk duyarlar. Bununla beraber kendisi memeyi bıraktığında, bu değişimden huzursuz olmama olasıığı daha yüksek olacaktır.
Sütten kesilme genellikle sadece birkaç gün sürer ama bir ya da iki hafta da sürebilir. Çoğu anne bebek sütten kesildiği zaman, emzirmeyi bırakmazsa bebeklerin çoğu biraz sabır ve azimle memeye geri döndürülebilir.
Aşağıda isteksiz bebeğinizi ikna etmenizde yardımcı olabilecek bazı öneriler yer almaktadır:
· Emzirmeden önce birkaç dakika masaj yapın. Bu bebeğinizin gevşemesine yol açacaktır.
· Gerçekten emzirmeye başlamadan önce, birkaç dakikalığına parmağınızı ağzına sokarak emmesini sağlayın. Bu emme alıştırması bebeğinize emzirmede de yapması gerektiği gibi dilini aşağıda tutması gerektiğini öğretecektir.
· Bu aynı zamanda, eğer bebeğiniz emzirmek istediğiniz ve mutsuz olduğunda, bebeğinizi sakinleştirmek için de yararlı bir yöntemdir.
· Mümkün olduğu kadar sık emzirin. Bebeğiniz fazla acıkmadan emzirmeye başlayın henüz ağlamaya başlamadan önce, parmaklarını emerken emzirmeye başlayın. Eğer onu erken yakalarsanız sizinle bir şeyler yapmaya daha istekli olacaktır.
· Yarı uykuluyken emzirmeyi deneyin. Bazı bebekler yarı uykulu olduklarında emzirilmeye uyanık olduklarından daha fazla isteklidirler. Bebeğinizi emzirmeye ya uykusu geldiğinde ya da uykudan uyanırken başlayın. Bazı anneler bebeklerinin tamamen uykuya daldığında içgüdüsel olarak daha iyi emdiğini görmektedirler.
· Değişik emzirme pozisyonları deneyin. Yatarken emzirmek bebeğinizin dikkatini dağıtıp emzirmeyi engelleyecek faktörleri en aza indirecektir.
· Sessiz karanlık bir odada emzirmek de faydalı olabilir.
· Hareket halindeyken emzirmek mesela yürürken, ileri geri hareket ederken, sallanırken gibi.
· Emzirirken ya da diğer zamanlarda mümkün olduğunca bebeğinizle ten teması halinde olun, mümkünse bebeğin önlüğünü ve bluzunuzu çıkarın.
· Beraber banyo yaparken emzirmeye çalışın.
· Bebek göğsünüzdeyken, meme ucunuzdan bir damla sütü bebeğinizin ağız kenarına besleme şırıngası veya bir damlatıcı ile damlatın.
ÖNEMLİ:
Emzirmek bebekte memnuniyetsizlik duygusu oluşturmamalı. Eğer bebeğiniz siz onu emzirmeye çalışırken huysuzlanırsa, durun ve tekrar denemeden önce onu sakinleştirmeye çalışın.
DAİMA HATIRLAYIN...
Süt kesilmesi olduğunda bebeğiniz hala emmeğe devam ederken sık sık göğsünüzü sıkarak süt gelmesini sağlamanız gereklidir.
Eğer süt kesilmesi bir gün ya da daha fazla devam ederse iki göğsünüzü de pompalamanızı sağlayacak bir göğüs pompası kullanmayı düşünebilirsiniz. Bunu yapmak süt üretimini sağlayan hormonun artmasını sağlayacaktır.
Eğer akıttığınız sütünüzü bebeğinize vermek zorunda kalırsanız bunu alternatif bir beslenme aletiyle yapın. Mesela bir fincan, bir kaşık, ilaç ya da göz damlatıcısını biberon yerine kullanabilirsiniz. Eğer yine de biberon kullanmak zorunda kalırsanız yenidoğan bebekler için olanını ya da yavaş akışlı olanını tercih edin. Hızlı akan bir biberon bebeğinizin kolay beslenmesini sağlayacağı için hemen memeden kesilmesini sağlayacaktır. Çünkü bebek de insanoğludur ve kolaylıklara çok çabuk alışır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başa çıkma, emzirme, sorunları, sütten kesilme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2013 Emzirme Ödeneği Nekadar Emzirme Ödeneği Bilgileri Zen Merak Ettikleriniz 0 02 Şubat 2013 20:12
Anne Sütü Ve Emzirme Sim Kadın Sağlığı 0 17 Ağustos 2011 10:52
Emzirme pozisyonları Dilara Aile Evlilik ve Çocuklar 0 21 Eylül 2010 14:14
ABD'li uzmandan emzirme tüyoları Lucifer Sağlık Köşesi 0 07 Nisan 2010 18:42
Facebook'ta emzirme protestosu! Dilara Ağ, Network ve Networking 0 31 Aralık 2008 14:11