IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Haziran 2011, 11:58   #1
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kıskançlığın Evliliğe Etkileri...




Kıskançlık dozunda yaşandığı zaman tatlı,dozunu aştığı zaman sıkıntı verici bir olaydır.Bazen gereksiz yere hissedilen bu duygunun evliliğe verdiği zararlar da kaçınılmaz olur.Bakın ,Prof.Dr.Nevzat Tarhan'ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle;

Sabahevden giderken açılıp açılmadığını kontrol etmek için perdeleriişaretleyenler, eve gelince banyoyu, sabunu kontrol edenler, eşlerinikapıcıyla bile konuşturmayanlar gibi hezeyan derecesinde kıskançlıkhisseden insanlarla karşılaşıyoruz. Bu bir hastalıktır ve ilâç tedavisigerekir. İşin zor tarafı ise, kişinin kendisinin hasta ve tedaviyeihtiyacı olduğunu kabul etmemesidir. Böyle durumlarda bütün aileninuyanık olması gerekir.

AHENGİNİ BOZAR
Buderece yoğun yaşanmayan, hastalık sınıfına koymadığımız, ama evliliğinahengini bozan kıskançlıkların çoğu, kişinin sevdiği insanı kaybetmekorkusunun ve kendine olan güvensizliğin sonucudur. Bazı insanlareşlerinin karşı cinsten birisinin bazı özelliklerini beğenmesindenrahatsız olurlar. Bunu eşlerinin kendilerini beğenmediği şeklindealgılayıp, kıskançlık duygusuna kapılırlar. Oysa bu yanlış biralgılamadır. Kimse mükemmel değildir, başka bir insanın bazıözellikleri ,insanın kendi özelliklerinden daha iyi olabilir. Kişi,eşinin başkalarının bazı özelliklerini takdir etmesinden, kendisinisevmediği, istemediği anlamını çıkarmamalıdır.

EŞİM BENİ ANLASIN
Kıskançlıksorunu yaşayanlara, bunu eşleriyle paylaşmalarını önerdiğimizde,kişiler bunu ifade etmeyi bir zayıflık olarak görüyorlar. Arzuediyorlar ki, eşleri kendi kendine anlasın. Oysa eşleri kendileriniincittiklerinin farkında bile olmayabilir. Bu yüzden duygularınımutlaka ifade etmelidirler. ´Eşim duygularımı anlasın´ diye düşünmekzaman kaybettirir. Güven duygusunu zayıflatan en önemli etken açıkkonuşmamaktır. Birbirlerine dolaylı, imalı mesajlar veren, kinayelikonuşan insanlar farkında olmadan düzeltmek istedikleri yanlışı daha daarttırırlar. Sorunların büyümemesi için kesinlikle açık iletişimşarttır.

NE YAPMALIYIM?
Kaybetme korkusunu azaltan en büyük değerin sevgi olduğunu unutmamalısınız. Sevgi arttığı zaman, kıskançlık gibi negatif duygularda azalma olur. Evlilikte, ikili ilişkilerde en büyükihtiyaçlardan biri karşılıklı güvendir. Sürekli kıskanılmak,güvenilmemek elbette kıskanılan tarafı da yorar ve gerer. Hastalıkderecesinde kıskanç kişilerle yaşamak zorunda kalanlar, mutlaka sabıreğitimi almalılar. Karşılarındaki kişi tartışmayı çok sever. Onlara çokkesin ve net cevaplar vermek gerekir. Sorun neyse, masaya yatırıp açıkaçık konuşmak önemlidir. Bu bir risktir, ama göze alınmazsa hayat dahada çekilmez hâle gelebilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
etkileri, evliliğe, kıskançlığın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kıskançlığın İnsan İlişkileri Üzerindeki Olumsuz Etkileri Nelerdir Kısaca PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 25 Ekim 2014 14:12
Kıskançlığın Kıskacından Kurtulun Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 18 Şubat 2012 15:07
Kıskançlığın Sebepleri! yoSun Aile Evlilik ve Çocuklar 0 09 Haziran 2011 13:12
Kıskançlığın esas sebebi ne Sır Merak Ettikleriniz 0 16 Şubat 2011 12:14
İşte Kıskançlığın Nedenleri Süslü Ah Kadınlar 0 23 Şubat 2009 23:18