IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Kasım 2011, 21:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bebeklikten İtibaren Diş Bakımı




Çocuğun dişlerini sağlıklı bir gelişim sürecine hazırlamanın, ailelerin beslenme ve bakım konusundan göstereceği hassasiyetle doğru orantılı olduğunu biliyoruz. Çocuk Diş Hastalıkları Uzmanı Fethiye Gökçe Gençay, bebeklik döneminden itibaren nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.
“Çocukların ağız ve diş sağlığının korunmasına yönelik ilk adımlar, hamilelik döneminde ebeveynlerin çocuğun dişsel gelişimi ve oral hijyen uygulamaları konusunda bilgilendirilmesi ile atılmalıdır.”

Bebeğin Ağzı Su ile Temizlenmeli
“Bebeğinizin ağız ve diş sağlığı için süt dişlerinin sürmesini takiben, başlangıçta dişler temiz bir gazlı bez kullanılarak, her beslenme sonrasında su ile silinmelidir.
Bebeğiniz 2 yaşına geldiğinde 0-2 yaş için olan diş fırçaları tercih edilerek dişler fırçalanmaya başlanmalıdır. İlerleyen yaşlarda çocuğunuzun yaşına uygun diş fırçası ve macunu seçmelisiniz. Çocuğunuzun doğru ve etkin diş fırçalamayı öğrenmesi için ona katılmanız ve sizlerin de düzenli olarak dişlerinizi fırçalamanız önemlidir, çocuğunuz için rol model olduğunuzu unutmayın. Çocuğunuz günde iki defa (kahvaltıdan sonra ve gece yatmadan önce) dişlerini fırçalamalıdır. Uykudan önce dişlerin fırçalanması önemlidir ve ihmal edilmemesi gereklidir. Çünkü uyku esnasında tükürük akımı azalmasına bağlı olarak dişler üzerinde biriken plak çürük oluşumunu hızlandıracaktır.”
İçinde Süt veya Meyve Suyu Olan Biberon Riskli
“Ağız sağlığı birçok açıdan beslenme ile doğrudan ilişkilidir. Bu ilişki süt dişlerinin sürmesi ile çürük oluşumu bakımından da dikkate alınması gereken bir durumdur. 1 yaşına kadar olan süreçte bebeğinizi asla içinde süt, meyve suyu, süte eklenmiş tatlandırıcılar; bal, pekmez, şeker vb. gibi içecekler bulunan biberonla yatağa yatırmayın. Gün içerisinde ağzında biberonla dolaşmasına ve gününü geçirmesine izin vermeyin. Çünkü içinde süt veya meyve suyu bulunan biberonun dişlerle uzun süreli temasta olması diş çürüğüne neden olur. Bu durum biberon çürüğü olarak adlandırılır. Bebeğiniz bir yaşına geldiğinde biberon kullanımını bıraktırın, bardak ve kaşık kullanarak beslenmeye alıştırın. Emzik kullanırken kesinlikle şekere, bala, pekmeze batırmayın. İçinde su bulunan biberonla yatmasına izin verebilirsiniz.”
Abur Cubur Tüketimi En Büyük Diş Düşmanı
“Çocukların yaş ve kilosu değişkenlik gösterdiğinden abur cubur tüketimi hakkında adet bazında net bir sayı vermek mümkün değildir. Ancak çocuğunuzun abur cuburu doğru zamanlarda mümkün olan en az miktarda tüketmesini sağlayarak çürük oluşumunu önleyebilirsiniz.
• Öncelikle öğünleri ve öğün aralarını düzenleyiniz. Tatlı, yapışkan gıdaların öğün arası tüketiminden kaçınmalısınız. Cips, kurabiye, şeker, pasta, çikolata vb. abur cubur gıdaların öğün aralarında tüketilmesinin diş çürüğüne neden olduğunu unutmayın. Aşırı şekerli gıdaların tüketimini sadece öğünlerle sınırlayın.
• Çocuklarınızın gün içinde bol su tükettiğinden emin olun, özellikle gün içinde yemeklerden sonra mutlaka su içirin. Bol sebze ve meyve tüketimini destekleyin. Atıştırmak isteyen çocuğa peynir önerin. Meyve suyu ve kolalı gıda yerine süt veya su verin.
• Meyve suyu ve aroma eklenmiş sütlerde de yüksek miktarda şeker bulunduğundan sadece öğünlerde tüketilmesine izin verilmelidir.”

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bakımı, bebeklikten, diş, İtibaren


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Meyvelerle Cilt Bakımı - Cilt Bakımı KarakıZ Sağlıklı Bakım Önerileri 0 02 Eylül 2011 22:51
Saç Bakımı Burce Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 04 Ekim 2009 16:22
El Bakımı Süslü Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 1 13 Mart 2009 16:57
Yılbaşından İtibaren İlaç Alamayabilirsiniz ! Kralice Sağlık Köşesi 0 01 Aralık 2008 10:29