IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sevda

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Aralık 2011, 00:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yıkanabilir Bebek Bezi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yıkanabilir Bebek Bezi

Türk tekstil şirketinin yarattığı 300 kere yıkanabilen bebek bezi üçte 1 maliyet avantajıyla yurtdışı pazarlarda oldukça ilgi görüyor

''Babynap'' markası ile yıkanabilir bebek bezi üreten Ortadoğu Tekstüre İplik Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü Özlem Erkorol, krizde yıkanabilir bebek bezi kullanım oranının arttığını belirterek, ''Bu sene ihracatta yüzde 20'ye yakın artış kaydettik. İlk defa Fransa piyasasına da girdik'' dedi.
AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Erkorol, teknik tekstil alanında faaliyet gösteren şirketin 2004 Mayıs ayında kurulduğunu, bebek bezi üretimine 2005 yılında başladıklarını anlattı.
Çıkış noktası İngiltere’deki bebek bezi atığı sorunu

Erkorol, ''Esas çıkış noktamız, yüz ölçümü çok küçük bir ada ülkesi olan İngiltere'de bebek bezleri atıklarının büyük problem yaratması. Bebek bezleri çevre ile ilgili çok büyük sorun oluşturuyor. Çözüm olarak biraz eskiye dönüş yaparak ve biraz da ürünü inovatif yaparak tek kullanımlık bebek bezi formatında 300 kez yıkamaya dayanıklı ''Babynap'' markası ile bebek bezini ürettik'' dedi.
Tamamen kumaştan oluşan bu bezlerde bambu kumaşı ve bunun gibi bir takım özel teknik ipliklerden yapılan kumaşlar kullandıklarını ifade eden Erkorol, bu kumaşların içinde hiç bir kimyasal madde barındırmadığını ve çamaşır makinesinde 60 derecede yıkanarak hijyen hale geldiğini söyledi. Özlem Erkorol, ''Bebek bezinde arada kullanılan ince bir bezimiz de var. Bebek kaka veya idrar yaptığında o bezi atabiliyorsunuz. Bunun kağıttan olanı ise tuvalette eriyip gidiyor'' şeklinde konuştu. İçinde iki bebek bezi, 10 ara bez ve koruyucu kılıfın yer aldığı pamuklu deneme setinin fiyatının 34, bambulu setin fiyatının da 40 lira olduğunu ifade eden Erkorol, 5'li pamuklu setin fiyatının 80, 10'lu setin fiyatının da 120 lira olduğunu belirtti.
İhracatta yüzde 20 artış

Normalde bir bebek bezinin doğada çözünürlüğünün 500 yıl olduğunu, kendi ürünlerinin kumaş olması nedeniyle çevreye zarar vermediğini iddia eden Erkorol, ''Bizim ürünümüzle 6 aylık kullanım 36 bez. Normal bebek bezlerinde ise bu yaklaşık bin adet. 300 kere yıkanabilen bebek bezi ile aile bütçesine çok büyük katkıda bulunabiliyorsunuz. Çünkü üçte bir maliyet avantajınız var” dedi.
Kriz ortamında eskiye dönüş eğilimi olduğunu ve tasarruf etmek gerektiğini ifade eden Erkorol şunları kaydetti:
''Aylık 20-30 bin adet ihracat yapıyoruz. Bu ülkelerin başında İngiltere, İrlanda, Amerika, Kanada ve Belçika geliyor. Krizden dolayı yıkanabilir bebek bezi kullanım oranı arttı. Mart ayı gibi ihracatta hareketlenme başladı. Bu sene ihracatta yüzde 20'ye yakın artış kaydettik. İlk defa Fransa piyasasına da girdik. Afganistan için numune göndermiştim onlar bekliyor.''

Doğudan talep çok

Ürünü Türkiye'de 2008'den beri lanse etmeye başladıklarını belirten Erkorol, iç piyasaya girme kararını ekonomik kriz nedeniyle, insanların böyle bir ürüne ihtiyaç duyacağını düşünerek aldığını söyledi. Özlem Erkorol, sosyal proje bazında işi yürüttüklerini belirterek, ''Kaymakamlıklara, belediyelere gidip bu ürünü tanıtıyorum. Onlar sosyal yardımlaşma fonu sayesinde bu ürünü ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorlar. Ürün çok ilgilerini çekiyor. Marmara ve Akdeniz bölgesinden siparişler başladı'' diye konuştu.
Türkiye genelinde eski tarz bebek bezi kullanım oranının yüzde 55 olduğuna işaret eden Erkorol, ''Doğu'dan çok talep var. Bizim ürünlerimizi Doğu'da gördükleri zaman bir tanesi bana ''abla bunlar bizim için Mercedes'' benzetmesine bulundu'' dedi.

Uçak kabin malzemesi de üretiyor
Perakende satışta ürünü marketlere koymak istemediklerini, bebek mağazaları, özel ürün satan yerler ve eczaneleri düşündüklerini söyleyen Erkorol, Adana'da ve Marmaris'te bayilik oluşturduklarını, bu şekilde bayilik sistemiyle gitmeye çalıştıklarını aktardı.
Özlem Erkorol, şirketin aynı zamanda yıkama hizmeti de verdiğini, organik ve anti bakteriyel özelliğe sahip deterjan ve şampuan satışı yaptığını, ayrıca şu anda THY başta olmak üzere Onur Havayolları, Atlas ve Kıbrıs havayollarının uçak kabin malzemelerini de ürettiklerini kaydetti. Yenibosna'daki üretim yerlerinde 35-40 kişinin çalıştığını, bunların yüzde 60'ının kadınlardan oluştuğunu söyleyen Erkorol, şirketin cirosunun 2 milyon dolar olduğunu vurguladı.

(Kaynak: AA)

Kaynak: Alıntılar

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bebek, bezi, yıkanabilir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bebek Bezi Alırken Aklınızda Bulunsun! Dilara Aile Evlilik ve Çocuklar 0 21 Eylül 2010 14:12
Bebek Bezi Markaları YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 13 Ocak 2010 03:08
Bebek Bezi Ve Pişik Sorunu YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 27 Aralık 2009 06:19
Minton'dan yıkanabilir klavyeler. Lee Bilim Dünyasından Son Haberler 0 11 Ocak 2008 14:17
Yıkanabilir Fare Julw Bilim Dünyasından Son Haberler 4 24 Ağustos 2007 05:41