IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Aralık 2011, 22:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dahi Çocuklar




Bu Koreli dahi 1962 yılında doğdu ve günümüzde yaşayan en zeki kişi olabilir. Guinness Rekorlar Kitabı'na en yüksek IQ sahibi (210'dan fazla) olarak giren Kim Ung-Yong, 4 yaşında iken Japonca, Korece, Almanca ve İngilizce okuyabiliyordu. 5. yaş gününde ise diferansiyel ve integral soruları çözebiliyordu. Daha sonraları Çince, İspanyolca, Vietnamca, Filipince, Almanca, İngilizce, Japonca ve Korece dillerindeki uzmanlığını Japon televizyon kanallarında sergiledi. Kim, Hanyang Üniversitesi fizik bölümüne 3 yaşından 6 yaşına kadar misafir olarak gidip geldi. 7 yaşında iken NASA tarafından Amerika'ya davet edildi. 15 yaşını doldurmadan üniversite öğretimini tamamlayıp Colorado Üniversitesi fizik bölümünden doktorasını aldı. 1974 yılında üniversite çalışmaları sırasında NASA'da araştırmalara başladı ve araştırmalarını 1978 yılında Kore'ye dönünceye dek sürdürdü. Sonrasında inşaat mühendisliğine merak saran Kim bu alanda da doktora yaptı. Kore'nin en prestijli üniversitelerinden birinde çalışma teklifi almış olsa da, şehir dışındaki bir eyalette bulunan bir üniversitede görev almayı tercih etti. 2007 yılında hala aynı üniversitede çalışan Kim aynı zamanda Chungbuk Üniversitesi'nde de öğretim görevlisi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


1990 doğumlu Greogory Smith 2 yaşında okumayı öğrendi, 10 yaşında üniversiteye kaydını yaptırdı. Fakat bunlar dahi Gregory'nin hikayesinin yalnızca bir kısmını oluşturuyor. Büyük bir hevesle okumayan genç adam barış ve çocuk hakları savunucusu olarak dünyayı gezmeye başladı. Dünya çapında gençler arası anlaşma ve barış kurallarını teşvik eden Uluslararası Gençlik Savunucuları derneğini kurdu. Bill Clinton ve Mikhail Gorbachev ile tanıştı, Birleşmiş Milletler karşısında konuşma yaptı. Diğer insancıl ve savunma çabaları sayesinde de dört kez Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen Smith'in en son başarısı ehliyetini almak oldu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Akrit Jaswal, "dünyanın en zeki çocuğu" ünvanlı Hindistanlı bir genç. 146 IQ'ye sahip Akrit, bir milyardan fazla nüfuslu Hindistan'da yaşıtları arasındaki en zeki kişi. Akrit Jaswal 2000 yılında evinde ilk sağlık müdahalesini yaparak insanların dikkatini üzerine topladı. O zaman 7 yaşında olan dahi
çocuk, doktora gidecek parası olmayan 8 yaşındaki bir kızı muayene etti. Kızın eli yanmıştı ve parmakları avucuna yapışmıştı. Tıp eğitimi almamış, cerrahi deneyime sahip olmayan Jaswal kızın parmaklarını birbirinden ayırmayı başardı ve 8 yaşındaki hasta yeniden elini kullanabilir hale geldi.

Sıradışı zekasını tıp alanında kullanmayı seçti ve 12 yaşında kansere çare bulmasına ramak kaldığını belirten Akrit şu anda Çandigarh Koleji Fen fakültesi'nde okuyor ve bir Hindistan üniversitesine kabul edilen en genç öğrenci.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


6 Ekim 2002 yılında Moldovya'nın Chisinau şehrinde doğan Cleopatra, şarkıcı Pavel Stratan'ın kızı. 2006 yılında 3 yaşında iken çıkardığı "La vârsta de trei ani" adlı ----- ile şarkıcı olarak ticari başarı elde eden en genç insan. Çok sayıda seyirci önünde iki saatlik canlı bir konser veren, en çok kazanan, MTV ödülü alan ve bir ülkede şarkısı ("Ghita" Romanya müzik listelerinde) 1 numaraya yerleşen en genç şarkıcı olma rekorlarını kırdı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Soyut tablolar yapan 2 yaşındaki Aelita Andre, Avustralya'daki sanat dünyasında çok konuşulur hale geldi. Bir fotoğrafçı, Brunswick Sokak Galerisi müdürü Mark Jamieson'a elindeki tabloları beğenip beğenmediğini sordu. Jamieson gördüğü eserleri beğendiği söyledi ve sergisinde onlara yer vermeye karar verdi. Jamieson açılış için reklamlar hazıladı, cafcaflı davetiyeler dağıttı, Art Almanac ve Art Collector dergilerine ilanlar verdi. Gerçeği ise tüm bunlardan sonra öğrendi; tabloların yaratıcısı Kalashnikova'nın kızı 22 aylık Aelita Andre imiş! Şok şaşıran ve utanan Jamieson yine de eserleri galerisinde sergiledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bir hahamın oğlu olan Saul Aaron Kripke 1940 yılında New York'ta doğdu ve Ohama'da büyüdü. Tam anlamıyla bir dahi olan Kripke 4. sınıftayken matematiği keşfetti ve ilkokulun sonlarında değişkenler hesabı ve geometri dalında bir uzmandı, aynı zamanda
felsefeye yoğunlaşmıştı. 19 yaşına gelmeden kipler mantığı çalışmalarını şekillendiren incelemeler hazırlamıştı.

Bu incelemelerden biri Harvard Üniversitesi Matematik Bölümü'nden bir mektup almasını sağladı. Harvard'ta öğretim görevlisi olma teklifine "Annem önce liseyi ve üniversiteyi bitirmemi söylüyor," cevabını verdi. Liseyi bitirdikten sonra Harvard Üniversitesi'ne girdi. Felsefe dalında Nobel'e eşdeğer nitelikte olan Schock Ödülü'nü aldı. Günümüzde ise yaşayan en büyük düşünür olduğuna inanılıyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


1984 doğumlu Michael Kearney birkeç rekor kırmasıyla ve 17 yaşında üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlamasıyla tanınıyor. 6 aylıkken çocuk doktoruna, "Sol kulağımda enfeksiyon var," dedi ve 10 aylıkken okumayı söktü. Michael 4 yaşına geldiğinde John Hopkins matematik programı testlerine girip mükkemel bir sonuç elde etti.

Liseyi 6 yaşında bitirdikten sonra 10 yaşında üniversiteden mezun oldu ve antropoloji yüksek lisansı yaptı. Ancak onu asıl şöhrete kavuşturan şey 2008 yılında Kim 500 Milyar İster yarışma programına katılması oldu. Guinness Rekorlar Kitabı'na en genç üniversite mezunu olarak giren Michael Kevin Kearney aynı zamanda yarışmada ilk kez bir milyon dolar kazanan isim oldu.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hem İtalya, hem Amerika vatandaşı olan Fabiano Luigi Caruana 16 yaşında bir Satranç Ustası. Caruana 2007 yılında 15. yaş gününe 10 gün kala Satranç Ustası ünvanını elde etti ve hem İtalya, hem Amerika tarihinde bu ünvana sahip olan en genç kişi oldu. Nisan 2009 tarihinde FIDE listesinde 2649 Elo puanı ile 18 yaş altındaki en yüksek puana sahip kişi oldu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


William Joseph Mosconi, Philadelphia'nın Pennsylvania eyaletinde doğan profesyonel bir Amerikan bilardocu. Willie'nin babası onun dokunmasına izin vermediği bir bilardo masasına sahipti. Ancak Willie annesinin mutfağından aldığı küçük patateslerle ve süpürge saplarıyla kendi oyununu yaratmıştı. Willie'nin babası oğlunun bir dahi olduğunu keşfedip birçok kişi ile maçlar düzenledi. Vuruş yapabilmek için kutunun üzerine çıkması gerektiyse de, Willie kendinden büyük yıllarca deneyim sahibi insanları alt etti. 1919 yılında Dünya Şampiyonu Ralph Greenleaf ile 6 yaşındaki Willie arasında bir maç düzenlendi. Greenleaf o maçı yenmiş olsa da, Willie çok iyi oynayarak bilardo kariyerinde önemli bir adım attı. 1941 - 1957 yılları arasında BCA Dünya Şampiyonası'nda 15 kez yenilgisiz dünya şampiyonu oldu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yerel bir radyo kanalını arayarak sevgilisi tarafından terk edilmiş olan kadına, "Arkadaşlarınla bir kupa süt içmeye ve bowling oynamaya git," tavsiyesini veren Elaina kanaldan iş teklifi aldı ve "Güzin Abla" kariyerine başlamış oldu. "Küçük abla" şu anda binlerce dinleyiciye öğüt veriyor. Erkekleri nasıl terk etmek gerektiği, çalkantılı ilişkilerle nasıl başa çıkılacağı ve pis kokan erkek kardeşlere ne yapmak gerektiği konusunda adeta bir uzman olan ufaklık herkesi kahkahaya boğuyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cocuklar, dahi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Otistik dahi. Wick Esrarengiz Olaylar 0 04 Temmuz 2010 22:15
İstanbul'da bir dahi Collettivo Kültür ve Sanat 0 21 Eylül 2008 01:00