IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ocak 2012, 15:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mutlu Evlilik Sırları - Aşılması Kolay Evlilik Sorunları




Herkes mutlu bir evlilik hayal eder. Bir hayatta insanın başına gelebilecek en güzel şeydir mutlu evlilik. Fakat bir zaman sonra farklı türde problemler hayatımızın içinde baş gösterir. Çoğu kişinin evlilikten hızlıca vazgeçtiği bir gerçek ancak bunun yanı sıra pek çok evlilik de çözümlenmemiş problemlerin ağırlığı altında sonlanıyor.

İlişkinizin başında yaşadığınız; küçük jestler, en sevdiği yemeği pişirmek, hediye almak gibi eşinize kendini özel hissettirecek güzellikleri yapmayı bırakırsanız ne olur? Sevdiği insanı kaybetmekte olduğunu bilmek her insan için acıdır. Sizinle aynı durumda olan diğer kişiler gibi muhtemelen siz de korku dolu ve hayal kırıklığına uğramış hissediyorsunuzdur. Bir sonraki adımın ne zaman geleceğini bilmemek sonraki adımı planlayamamak… Eğer evliliğinizde sorunlar varsa eşinize bu konuda paniklediğinizi belli etmeyin; sakin olmaya çalışın ve duygularınızı kontrol edin.

Her ikinizin de bu noktaya gelmenize neden olan kasvetli noktaları fark etmeniz için zamana ihtiyacınız var. Bu durumların karşısında kontrollü duygularla ilerlemek evliliğinizi kurtarmak adına atılacak önemli bir adım. Eşlerin her ikisinin de bu durumu aşmak için istekli olmaları gereklidir. Evliliğinizi yürütmek için ne yapılması ya da ne yapılmaması gerektiğini öğrenin. Eşiniz sizden ayrılmak istiyor olsa dahi evliliğinizi kurtarabilirsiniz. Eşiniz boşanmak istediğini ve sizi artık sevmediğini söylemiş olabilir. Boşanma sürecini durdurmak, bu fikirden vazgeçilmesini sağlamak için, ilişkinizi inciten ve zarar veren hareketleri yapmaya devam etmemelisiniz. Unutmayın ki evliliğinizi kurtrmak için umut her zaman vardır.

Kıskançlık, insanları boşanmaya sürükleyen tehlikeli duyguların başında gelir ama tek başına neden bu değildir. Eğer eşiniz sizin onu aldattığını fark etmiş ise, kısaca sizi yakalamışsa; o zaman yeniden güven duyulmasını sağlamak sizin için çok zor bir süreç olacaktır. Bu durumda eve her zaman zamanında gidin, yaptığınızı söylediğiniz şeyleri yapın ve dürüst olun. Ve ek olarak eşinize asla tekrar yalan söylemeyin, her zaman şeffaf iletişim kurun, eşiniz kendini güvende hissetmiyorsa ona bunu aşması için zaman tanıyın, sıradan konularda dahi eşinize ilgili davranın ve ona karşı sabırlı olun.

İnsanları boşanmaya götüren birçok neden olduğunu söylemiştim. Yaptığınız her ne ise bilmelisiniz ki bu eşinizce “hata” olarak tanımlanmakta. Durup kendinizi savunmaya çalışarak, eşinizi bunun aksi noktasında ikna etmeye uğraş vererek enerjinizi tüketeceğinize onun duygularını anlamaya çalışın. Eğer bazı şeyler eşinizi rahatsız ve mutsuz ediyorsa evliliğinizi kurtarmak adına elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın.

Evlilik Sorunlarınızı Aşmaya Yardımcı 17 Değerli İpucu

1. Öncelikli ve en önemli olan şey problemleri tespit etmektir. İlişkinize dürüst bir şekilde dışarıdan bakın ve problemlerin ne olabileceğini görmeye çalışın. Sizi neyin rahatsız ettiğini dürüstçe gözlemleyin. Mümkün olduğunca çok detayı analiz etmeye çalışın. Bu eşinizi suçlayarak olayları tek tarafa yüklemekten daha çözümcül bir yaklaşım edinmenizi sağlayacaktır.

2. Eğer hatalı olan tarafsanız, eşinize saygınızı, dostluğunuzu, sevginizi ve saygınızı gösterin. Her gün eşinize onu ne kadar çok sevdiğinizi hatırlatın ve bunu yüreğinizden gelen kelimelerle yapın.

3. Sevgiliyken ya da yeni evliyken yapmakta olduğunuz şeyleri tekrar hayatınıza dâhil edin. Sürprizler, jestler, hoşa gitmek için o dönemde attığınız adımları hatırlayın.

4. Duygularınızı ifade edin, hissettiklerinizi dürüstçe ifade edin ve olabildiğiniz kadar açık olun.

5. Açık iletişim kurun, uzlaşmacı ve iyileştirici olmaya başlayın. İlişkiye bakış açınız, ilişkiden beklentilerinizi konuşmaktan çekinmeyin ve her iki tarafında hemfikir olduğu ortak noktaları belirleyin. Diğerleri için de anlayışlı olun. (elbette her iki tarafında bu anlayışı göstermesi gerekir)

6. Dinlemeyi öğrenin. Tek taraflı ifade ve çaba sorunlarınızı çözmeyecektir. Karşınızdakinin de konuyla ilgili düşünceleri olabileceğini bilmek ve ona göre şekillenmek sağlıklı iletişimin ana kuralıdır. Birbirinizin duygu ve düşüncelerine saygı göstermelisiniz.

7. Evliliğinizde eşinizi rahatsız eden sorunları anlamak ve bunları değiştirmeye çalışmak için çok çalışmanız gerekebilir. Eşiniz sizi hala seviyor olsa bile sürekli tekrarlanan problemlerden dolayı evlilikten vazgeçme noktasına gelmiş olabilir. İşte bu aşamada bu süregelen sorunların ne olduğunu anlamak ve sorunları çözüme ulaştırmak için eşinizin rahatsızlık duyduğu problemleri iyi analiz edebilmek gereklidir.

8. Eğer seks hayatınız sekteye uğramışsa, yaşadığınız güncel sorunlar seks hayatınıza da yansımaktaysa o zaman en doğru olan şey konuyu enine boyuna konuşmak olacaktır. Baş başa daha çok zaman geçirmeye özen göstermeli, birbirinize zaman ayırmalı hatta baş başa bir tatile çıkmalısınız.

9. Aşılamayacak konu yoktur. Konuya kendilerini açamayan dolayısıyla da sorunları aşamayan insanlar vardır. Rutin bu çarkın içinden çıkmak istiyorsanız kendinizi sorunlarınızı anlamak noktasında açık tutun.

10. Sorunları aşmanıza yardımcı olacak yollar üzerinde düşünün.

11. Eşinizin siz, sizin de eşiniz olmadığınızı; benzer yönleriniz olsa da ayrı birer birey olduğunuzu iyice anlayın. Her ikiniz de empati yapabilmeli, kendini bir diğerinin yerine koyabilmeli ve diğer tarafın bakış açısından olayları anlamaya çalışmalısınız.

12. Sizinkine benzer sorunlar yaşamış olan çiftlerin deneyimlerini yabana atmayın. Elbette birebir uygulamaya da kalkmayın.

13. Geçmişte yaşanmış olumsuz davranışların bugününüzü mahvetmesine izin vermeyin. Dünden çıkarılacak tek sonuç alınacak derslerdir.

14. Affetmeyi ve unutmayı öğrenin. Geçmişi gündeme getirmek evliliğinizi kurtaramaz. Aksine evliliğinizi öldürür. Evli çiftlerin ilk öğrenmesi gereken eşlerini affedebilmek ve geçmişe sünger çekmek olmalıdır. Geçmişte yapılan hataları unutun!

15. Her ikiniz de çözüm arayışında olun. Unutmayın ki bu bir savaş değil ve kazananı da olmayacak.

16. Çift olarak hareket etmenize yardımcı olacak amaç ve hedefler belirleyin. Tartışmadan iletişim kurabilmek, çift olarak birlikte yapılacak aktiviteler belirlemek sorunlarınızı sonlandıracaktır. Zaman zaman duygularınızı kaleme alarak eşinizle paylaşa da bilirsiniz.

17. Son olarak sabırlı olun. Evlilik sorunlarınız bir gecede ortaya çıkmadığı gibi bir gecede de neticeye ulaşmayacaktır. Her ikinizde eşit dinginliğe kavuştuğunuzda ve yeni bir başlangıca hazır olduğunuzda hislerinizi konuşun.

Özet olarak evliliğinizde sorunlar varsa, bekleyin ve aşılabilir olup olmadığını analiz edin. Boşanmak için acele etmeyin. Olumlu düşünmek her zaman işe yarar. O yüzden evliliğinizin kurtarılabilir olduğuna dair umudunuzu kaybetmeyin. Sorunlar her zaman olacaktır. Sevgiyi ve iyi duyguları hayatta tutmak size her zaman sonsuz mutluluğu getirecektir.

Alıntıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aşılması, evlilik, kolay, mutlu, sırları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Evlilik nedir? Evlilik hakkindaki dusunceleriniz nelerdir? X Haftanin Polemigi 26 02 Mayıs 2012 03:54
Mutlu Bir Evlilik Nasıl Olur – Mutlu Evlilik İçin Tavsiyeler pyracantha Aile Evlilik ve Çocuklar 0 08 Kasım 2011 19:26
Mutlu Evlilik İçin YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 11 Ocak 2010 16:19
Evlilik nasıl evlilik olur?(Evliliğin Garanti Belgesi Var mı?) Kralice Aile Evlilik ve Çocuklar 1 01 Temmuz 2008 23:43