IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Liaaa

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Şubat 2012, 15:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ev Hanımlarına Dikkat Edin Beyler




Bulaşık yıkamayı severim. O en yağlı ve kötü görünüşlü tabak çanağın bile sıcak suyun altında temizlenişini seyretmek bana yarınlar için umut verir. Su ve deterjanın oluşturduğu başarılı ortaklık sonucu kavuşulan parlaklık, bende, her türlü yanlışlığın ve dengesizliğin günü geldiğinde silinip süpürüleceği hissini uyandırır.
Basit ev işlerinden böylesine derin anlamlar çıkartmak size manasız gelebilir. Ama emin olun hayatın sırları çoğunlukla küçük ve akla gelmeyecek detaylarda saklıdır. Ayrıca ev işleri, görmek isteyene pek çok ip ucu verir.
Darmadağınık bir salonun sistemli bir şekilde toplanışı insanın içini toplaması gibidir. Temizlikten önce ve sonra aynı mekanın nasıl da farklı olduğunu görmek, daha çok çalışmak için heves uyandırır.
Gece boyunca temiz havanın kullanılmış havaya dönüştüğünü izleyip sabah olunca ilk iş pencereyi açmak ve bembeyaz tüllerin uçuşmasını seyrederken içeriye mis kokulu taptaze havanın dolduğunu ciğerlerinizde duymak muhteşem bir tekrarlamadır.
Çamaşır, yıkandıktan sonra asılırken zevk verir. Yumuşatıcının yaydığı güzel koku burnunuzdan beyninize doğru ilerlerken kendinizi daha genç hissedersiniz.
Ve yemek yapmak...
Bu başlı başına bir sanattır. Birbiriyle ilgisizmiş gibi görünen sebzeleri, eti ve onlarca çeşit baharatı karıştırmak; bunun sonucunda tadı damakta kalacak bir lezzet elde etmek, üretkenliği simgeler.
Sofra kurmak organizasyonu, sofra adabı ise protokolü hatırlatır.
Ütü biraz tuhaftır bunlara karşılık. Elinizde ki ütünün el değmeyecek sıcaklığı ve buruşuklukların üzerinde uyguladığı baskıyı düşünürseniz, aklınıza borsa, hukuk ve para piyasaları gelebilir. Enflasyonun altında dümdüz olmuş vatandaşın hali, sizin yeni ütülediğiniz bıçak gibi çarşaftan pek de farklı değildir.
Gördünüz mü?
Ev işi deyip geçmeyin. Bakmakla görmek arasında ki fark bu örneklerde bir kez daha karşımıza çıkıyor. Hayattan ders almak istemeyenler büyük bir sıkıntı içinde, oflayıp poflayarak ve söylenerek iş görürken diğerleri bir evin içine bütün dünyayı ve anlamını sığdırabiliyor.
Bu yüzden kimilerinin yaptığı yemek ancak yaşamı sürdürebilmek için yeniyor da diğerlerinin yemekleri doyurduğu gibi mutlu ediyor.
Sırf iyi yemek pişirebilmek için bile azimli olmak gerekir. Vücudun içinde biriktirilen olumlu duygular bu yollarla bile başka insanlara nakledilebilir.
Dünyanın üzerinde kapladığımız hacmin bir anlamı olmalı. Durup dururken olmuyor hiçbir şey. Varlığımızı, yaşama şansımızı her konuda “iyi” olmakla değerlendirmeliyiz. ‘Ne olacak canım, bulaşık işte’ deyip geçmek yerine temizlenişi seyretmeliyiz. Bu yolla temizlenebilir olduğumuzu fark edebiliriz çünkü.
Bu yüzden ev hanımlarına dikkat edin beyler!
Hiç beklemediğiniz bir anda ellerinde ki kepçe en sivri kalemden daha ciddi bir silaha dönüşebilir.
Söylemedi demeyin.


Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beyler, dikkat, edin, ev, hanımlarına


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Beyler dikkat dikkat! kadınlar çok konuşur! SeytaninOrkestrasi Ah Erkekler 0 06 Nisan 2010 00:26