IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Şubat 2012, 01:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Görücü Usulü ve Tanışarak Evlilik








Ülkemizin özellikle doğu kesimlerinde aile zoruyla, görücü usulü evlendirmeler yapılıyor. Gençlerin geleceklerinde ki hayatlarını karartmak evladın babasının ağzından çıkacak tek söze bakıyor. Bu aslında çok çok yanlış bir uygulama ve “dur” denilemiyor. “Dur” denilememesinin nedeni erkek egemenliğinin o bölgelerde hakimliğini sürdürmesi..

Tanışarak evlenmek, görücü usulü evliliğe göre çok daha iyi.. Evleneceği kişiyi tanıyarak evlenmeyi kim istemez ki? Ancak tanışarak evlilik ler iyi gibi görünse de ilişkiler flört aşamasındayken bitebiliyor. Nedeni ise insanların evlilik gibi ciddi bir kuruma adım atmadan önceki hal-durumlarını görmüş olmaları.. Bakıldığında evlilikten sonra biteceğine, flört aşamasında bitmesi aslında daha iyi bir durum..

Ancak sizlere yukarıda bahsettiğim olaylara tamamiyle zıt bir olaydan bahsedeceğim. Görücü usulu yapılan evlilikler her ne kadar aile zoruyla ve evlilik öncesi tanışıklık olmamasına rağmen, tanışarak evlenen kişilere göre gelecekte daha az boşanmaların olduğu saptanmış. Aslında garip bir durum.. Nedeni ise; tanışarak evlenen kişiler, buluşmalarına günlük hayatlarından daha farklı şekilde giyinip, daha farklı davranmalarıdır. Kısacası; evlenmeden önce görülemeyen kusurlar, evlendikten sonra doğal olmakla birlikte ortaya çıkmakta ve karşı cinsi rahatsız ettiğinden sorunlar ortaya çıkmaktadır. Bu yapmacıklık ortadan kalktığı için bireyler evlendiklerinde “artık seni tanıyamıyorum.” gibi sözler söylerler. Görücü usulü evlendirme olduğu zaman kişiler birbirini tanımasa bile, ailelerin yakınlığından dolayı ileri de oluşacak sorunlar ortadan kalkıyor. Nedeni ise; evliliğin kız-erkek arasında değil, aile-akrabalar arasında yapılmasıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
evlilik, görücü, tanışarak, usulü, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Görücü usulü evliliğe bakış açınız... Feronia IF Anket Arşivi 60 13 Kasım 2015 00:24
görücü usülü evlenme Berna Fotoğraf Kulübü 2 12 Haziran 2013 19:25
İnternette Tanışarak Evlilik Nasıl Olur Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 17 Şubat 2012 01:22