IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

4Beğeni(ler)
  • 2 Post By Liaaa
  • 2 Post By esekherif

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Şubat 2012, 15:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Düğün Stresini Yenin




Oturma düzeni konusunda mı endişeleniyorsunuz? Seçeneklerden dolayı bunaldınız mı? Bunlara benzer sorunlar yaşıyorsanız, evlilik önce stres ile karşı karşıya olabilirsiniz.

Bütçe tartışmaları

Neden olur?: Bir peri masalının parçasıymışçasına hayallerinizi süsleyen düğününüzü, bir çocuk gibi gerçekleştirmek istediğinizde, bunu yapabilmek için ne kadar harcama yapmanız gerektiğini büyük bir olasılıkla düşünmezsiniz. Geliriniz ile düğün hayallerinizi bağdaştırmayı denemek, sizin için yıpratıcı bir deneyim olabilir. Çoğu gelin adayı, hayalindeki düğünü gerçekleştirmek için harcamalar konusunda mantıklı davranamayabilir. Gelin adayı panik halinde harcama yapmaya başladığında, damat adayı da hemen tasarruf yapmaya çalışır. Ailelerin de sizin bu özel gününüze yardım etmeye çalışmasıyla birlikte genelde her şey daha da karışık bir hal alır.

Çözüm: Düğün ile ilgili herhangi bir harcama yapmadan önce, bu özel gününüze maddi yönden destek olacak kişilerle oturup, nasıl bir organizasyon istediğinizi konuşmanız önemli. Bunu gerçekleştirip karşılıklı fikirlerinizi paylaştıktan sonra, bir bütçe belirleyin ve ona bağlı kalın. Organizasyon şirketlerine başvurmadan ve gelinliğinize bakmadan önce, ne kadar parayla oynayabileceğinizi ve onun nereden geldiğini tam olarak bilirsiniz. Genellikle önceden hazırlanan bütçe yüzde 10 kadar bir fark gösterir.

Rekabete dayanan düğün sendromu

Neden olur?: Evlenmenin rekabete dayanan bir spor olmadığını hatırlayın. Düğününüzün ne kadar etkili olduğu, kokteyl için hazırlatacağınız kanepelerin kalitesiyle ölçülmez. Yapılan araştırmalara göre çiftlerin yüzde 59’u kendi düğünlerinin gelen konuklar tarafından bugüne kadar görülmüş en iyi düğün olduğunu düşünmelerini istiyor. Buna rağmen yüzde 26’lık bir bölüm ise sadece birbirlerini ne kadar sevdiklerini gözler önüne sermeyi amaçlıyor. Mükemmel düğünü yaratmak için çaba harcamayın; kendiniz için özel bir gün yaratmaya çalışın. Muhteşem düğünler bütçeniz açısından sizi zorlamanın ötesinde imkansız boyutlara varabilir ve bu da daha çok strese girmenize neden olur.

Çözüm: Unutmayın ki Victoria Beckham’ınkine değil, kendi düğününüze hazırlanıyorsunuz. Bu yüzden abartılı düşünmeyin. Kişisel detaylar hem cüzdanınıza daha az yük olacak, hem de bu özel gününüzde gerçek farklar yaratmanızı sağlayacak. Ayrıca bir düğün para gösterisine dönüşmemelidir. Bu özel gün sadece sizin ve eşinizin, karı ve koca haline gelmesiyle ilgili. Fakat birçok gelin ve damat adayı tarafından bugünün gerçek anlamı o telaşla unutulup gider. Bu özel günün keyfini çıkarmak sizin elinizde.

Aşırı fikir yüklemesi

Neden olur?: Kokteyl için somonlu mu yoksa jambonlu mu kanepe seçeceğinizden, tatlıya kadar herkesin mutlaka sizin bu özel gününüzle ilgili bir görüşü vardır. Bu yüzden bunalabilir ve daha önceden almış olduğunuz kararlardan şüphelenmeye başlayabilirsiniz. Sonuçta bunların hepsine kafayı takmamanız gerektiğini aklınızdan çıkarmamanız gerekiyor. Bu özel günde öncelikle kendinizi memnun etmeye öncelik tanıyın.

Çözüm: En başından kararları alıp, onlara bağlı kalırsanız, kendinizi korkunç bir stresten ve gerginlikten korumuş olursunuz. Aileniz ve en yakınlarınız olsa bile herkesi aynı anda mutlu edebilmeniz imkansız, bunu unutmamanız gerekiyor. Bu sizin düğününüz ve sonuçta herkesten önce kendinizi mutlu etmeniz gerekiyor. Hazırlık aşamasında öneri ve istek saldırısına uğrayacaksınız. Kimseyi kırmadan bu işin içinden sıyrılabilirsiniz. İnsanlar size fikirlerini söylediği zaman, onlara harika bir öneri getirdikleri için teşekkür edin ve bunu aklınızın bir köşesinde tutacağınızı söyleyin. Bu sayede kimseyi kırmamış olursunuz.

Her şey düzensiz

Neden olur?: Düğününüzün bütün detaylarıyla sadece siz ilgilendiğiniz zaman mı her şeyin düzene gireceğini düşünüyorsunuz? Güzel, fakat bunu unutun. Bir düğünün, tek bir kişi tarafından organizasyonunun yapılması neredeyse imkansızdır. Günlük hayatınızda her şeyi kontrolünüz altında tutsanız da konu düğün günü olunca bu kontrol, sizin bir canavara dönüşmenize nende olabilir. Ya bir şeyi unutursanız ya da yanlış yaparsanız? Bunu cevaplayacak sizden başka kimse olmayacaktır.

Çözüm: Bu durumda en iyi şey oturup nişanlınızla konuşmanızdır. Her şeyi açık açık anlatmanız ve duygularınızı paylaşmanız rahatlamanıza yardımcı olur ve ayrıca nişanlınızın da düğününüzün önemli bir parçası olduğunu daha çok hissetmesini sağlar. Basit işler için yetki vermekten korkmayın. Zaman alan işleri başkalarına paylaştırın. Bir arkadaşınızdan ya da akrabanızdan belli konularda bir sorun olup olmadığını, düzenlediğiniz plana göre işleyip işlemediğini takip etmesini rica edebilirsiniz. Ayrıca her gün düğün işleriyle ne kadar süre uğraşacağınızı belirleyin. Bugünün işini yarına bırakmayın.

Kaynak: Perfect Wedding

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 27 Şubat 2012, 16:20   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Düğün Stresini Yenin




Ben dansözlere para yapıştırarak yenmiştim !

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
düğün, stresini, yenin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Düğün Ayrıntıları - davet masası tasarımları - düğün masası - düğün organizasyonları yoSun Aile Evlilik ve Çocuklar 0 18 Nisan 2011 00:06
12 dakikada prostatınızı yenin Collettivo Sağlık Köşesi 0 06 Ekim 2008 01:54
Sınav stresini yenmek için havuç suyu kont_dracula Sağlık Köşesi 0 03 Haziran 2006 15:00