IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ağustos 2012, 13:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuklarınızla oynayabileceğiniz eğlenceli oyunlar




Harf seçme oyunu
4 yaş ve üzeri çocuklarla oynayabileceğiniz bu oyun, süper market alışverişinde sıkılmaların önüne geçebilir. Bir harf seçin, mesela “M”. Sonra da muz reyonuna gidin birlikte ya da makyaj malzemelerinin olduğu bölüme.


Harf seçme oyunu
4 yaş ve üzeri çocuklarla oynayabileceğiniz bu oyun, süper market alışverişinde sıkılmaların önüne geçebilir. Bir harf seçin, mesela “M”. Sonra da muz reyonuna gidin birlikte ya da makyaj malzemelerinin olduğu bölüme.

Muza resim çizme
Market çıkışı eve giderken yolda sıkılmalara karşı harika bir oyun! 3 yaş ve üzeri çocuklar için. Market poşetleri içinden bir tane muz seçin ve ona verin. Kalemin silgisiyle muzu kabuğuna resim çizmesini isteyin. Bu oyun onu yol boyunca oyalayacaktır.


Renk keşfetme oyunu
Yine bir süpermarket oyunu tavsiye edeceğiz size. Bir renk seçin ve çocuğunuza alışveriş sepetine koyduklarınızı izlemesini ve size her o seçtiğiniz renkte bir şey aldığınızda söylemesini isteyin. Bu oyun, 2 yaş ve üzeri çocuklarla oynanabilir.

Çarkıfelek
Bu çarksız kelime bulma oyunu için sadece bir kalem ve kağıda ihtiyacınız var. Basit bir kelime seçin aklınızdan ve her bir harf için kağıda çizgi çizin. Çocuğunuza sadece sessiz harfleri söyleyebileceğini, doğru harfleri seçtikçe o harf boşluklarına yazacağınızı söyleyin. Tüm sesli harfleri bildiğinde kelimeyi tahmin etmesini söyleyin. Oyunu ona öğrettikten sonra aynı şeyi o da size yapsın. Bu oyunu 6 yaş ve üzeri çocuklarla oynayabilirsiniz.



Sakla ve bul oyunu
Bulunduğunuz odadaki bazı eşyaları, mesela bardak altlığını, masanın üzerindeki vazoyu saklayın ve çocuğunuzdan onları bulmasını isteyin. Bu oyunu 3 yaş ve üzeri çocuklarla oynayabilirsiniz.



Yap boz oyunu
Tabii ki hazır puzzle’larla oynayabilirsiniz. Ama bu işi basitleştirmek ya da hazırlıksız olduğunuz zamanlarda çocuğunuzu oyalamak için dergilere başvurabilirsiniz. Oradan büyük fotoğraflı bir sayfa seçin. Mesela sayfada bir hayvan görüntüsü olsun. Bu sayfayı simetrik olmayacak şekilde parçalara bölün ve çocuğunuzdan fotoğrafın ilk halini oluşturmasını isteyin. 4 yaş ve üzeri çocuklarla oynanabilir.


Çorap fırlatma oyunu
2 yaş ve üzeri çocuklarla oynayabileceğiniz bir oyun bu. Özellikle huysuzluk yaptığında dikkatini başka yöne çekmekte işe yarar. Çorabını ayağından çıkarıp rulo haline getirin ve biraz öteye koyduğunuz bir hedefi vurmaya çalışın. Aynı şeyi ondan da yapmasını isteyin.



Pantomim oyunu
Biriniz hareket yapan, diğeri de hareketi taklit eden ayna olsun. Yönlendirici olarak önce siz hareketi yapın ve ondan ayna görevi görerek aynı hareketi aynı anda karşınızda yapmasını isteyin. 3 yaş ve üzeri çocuklarla oynayabileceğiniz çok eğlenceli bir oyun bu.



Kağıtla şekil verme oyunu
5 yaş ve üzeri çocuklarla oynayabileceğiniz bu oyunda çocuğunuzdan kağıtla herhangi bir eşya; mesela televizyon, bilgisayar, fotoğraf makinesi ya da telefon yapmasını isteyin. Makasla kesmede sorun yaşıyorsa siz yardım edin. Mesela kağıdı telefona benzer şekilde kesin ve ona da kalemle telefonun ekranını ve tuşlarını çizme kalsın.



SOS oyunu
Yazma bilen çocuklarla oynayabileceğiniz bir oyun bu. Kağıda bir dama tahtası görüntüsü çiziyorsunuz ve sırayla bir harf yazıyorsunuz. Amaç S, O ve tekrar S harflerini yan yana getirmek. En fazla SOS yazısı çıkarabilen kazanır. Ona biraz torpil yapmakta fayda var!



Elektrik çekim oyunu
Bir peçeteye birer çay kaşığı kadar tuz ve karabiber dökün. Sonra plastik bir kaşığı çocuğunuzun saçına bir dakika kadar sürtün ve ona verin, kaşıkla peçetenin üzerindekileri çekmesini isteyin. Statik elektrik sayesinde karabiberlerin mıknatıs gibi kaşığa geldiğini ama tuzun gelmediğini gözlemlemesini izleyin. Bu oyun, 4 yaş ve üzeri çocuklar için uygun.


Sandalye kapmaca
Bu eski ama her daim eğlenceli bir oyundur. Birden fazla çocukla oynandığında daha zevkli olur. Çocuk sayısından bir eksik sandalyeleri dizin ve müziği açın. Onlar sandalyenin etrafında dönerek dans ederken aniden müziği kapatın ve sandalye kapmaya çalışsınlar. Ayakta kalan oyundan çıksın. Siz de bir sandalye daha eksiltin. 5 yaş ve üstü çocuklarla oynanabilir.



Tahmin oyunu
Üç yaş ve üzeri çocuklarla oynayabileceğiniz bu oyunda, çocuğunuzdan gözlerini kapatmasını ve eline verdiğiniz nesnenin nasıl bir dokusu olduğunu tahmin etmesini isteyebilirsiniz. Mesela eline bir tahta parçası, peluş, cam bardak, zımpara, reçelli ekmek gibi nesneler verebilirsiniz.



Miktar kavrama oyunu
2 yaş ve üzeri çocuklarla oynanabilecek bir oyun bu. Birkaç kartın üzerine farklı miktarlarda balon çizin ve kartları üzerinde çok balon olandan az balon olana doğru ya da tam tersi dizmesini isteyin. Bu sayede ona az-çok kavramını öğretmiş, aynı zamanda hoşça vakit geçirmesini sağlamış olursunuz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
Çocuklarınızla, eğlenceli, oynayabileceğiniz, oyunlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuklarınızla Gidebileceğiniz Doğal Mekanlar Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 05 Mayıs 2012 13:08
Çocuklarınızla sanal alemde de arkadaş olun! KarakıZ İnternet Dünyasından Haberler 0 11 Aralık 2011 17:02
Teknolojik oyunlar mı, geleneksel oyunlar mı? pyracantha Aile Evlilik ve Çocuklar 0 14 Kasım 2011 21:29