IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ekim 2012, 15:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hamileliğin İkinci Üç Aylık Döneminde 5 Duyunuz Nasıl Değişir




Kokulara karşı aşırı hassasiyet, görmede bulanıklık, dokunmalara karşı aşırı hassaslaşma veya ağızda metalik bir tat hissi... Tüm bunlar hamileliğe bağlı olarak duyularda meydana gelen değişimlerin sonucu olabilir...

Hamileliğin ikinci üç aylık döneminde yaşanan duyu değişimleri
Hamileliğin diğer dönemlerinde olduğu gibi ikinci üç aylık dönemde de anne adayının duyularında çeşitli değişiklikler olur.

Duyu değişiklikleri ilk üç aylık dönemde daha yaygın görülse de anne adaylarının çoğu bu değişimleri ikinci üç aylık dönem içerisinde belirgin biçimde fark etmeye başlar.

İkinci üç aylık dönemde meydana gelen duyu değişimleri arasında en fazla dile getirilenler koku ve tat alma duyularındaki değişimlerdir. Ancak diğer duyularda bazı değişimler de sıkça görülür.

1- Koku alma duyusu
İkinci trimesterde meydana gelen hormon değişimleri genellikle duyuları da etkiler. Bu durum özellikle de koku alma duyusu için geçerlidir. Bu dönemde anne adayının koku alma duyusu son derece hassaslaşır. Bazı uzmanlar mide bulantılarının en azından kısmi bir nedeninin de koku alma duyusundaki bu hassaslaşma olduğunu dahi düşünüyorlar.

2- Tat alma duyusu
Tat alma duyusu da hamilelikte bazı değişimlere uğrar. Genellikle de ikinci trimesterde anne adayları bazı yiyeceklere aşerdiklerini veya ağızlarında metalik bir tat olduğunu fark ederler. Aslında ağızdaki metalik tat hissi prenatal vitaminler gibi başka nedenlere bağlı olsa da, bu duruma karşı hassasiyet hamilelikle ilgilidir. Tat hissi büyük oranda yiyeceklerin kokusuna da bağlı olduğundan, hamilelik sırasında koku alma duyusunun keskinleşmesinin de tat değişimleri ile bağlantılı olabileceği düşünülüyor.

3- Görme duyusu
Hamileliğin ikinci trimesterinde diğer bazı duyularda da değişimler yaşabilir. İkinci trimesterde ya da hamileliğin başka bir döneminde görme duyunuzun kötüleştiğini hissedebilirsiniz. Hormon düzeylerindeki değişimler gözün şeklini etkileyerek bulanık görmeye neden olabilir.

4- Dokunma ve işitme duyuları
İkinci trimesterde dokunma duyusunda da değişimler meydana gelerek, dokunma duyusunda hassasiyetin arttığı fark edilebilir. Bunun yanında, bazı anne adayları da hamilelik sırasında işitme duyularında değişiklik yaşadıklarını da ifade ediyorlar.


aile.org

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hamileliğin, Üç


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Regl Döneminde Nasıl Beslenmeliyiz Liaaa Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 24 Nisan 2012 18:03
mirc yazı tipi nasıl değişir C3RVANT3S mIRC Scripting Sorunları 2 02 Eylül 2007 11:11
Banner Linki nasıL değişir? YoN`a`TeaM vBulletin Sorunları ve Çözümleri 1 08 Mart 2006 22:15