IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Kasım 2012, 20:00   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuğunuza "Acımayacak" Demeyin




Dişçiden korkan çocuklarınızı "acımayacak" diyerek telkin etmeye kalkmayın. Diş muayenesini oyuncak, dondurma gibi hediyelerle ödüllendirmeyin.
Çocuklarda ilk diş hekimi ziyareti hakkında ailelere tavsiyelerde bulunan Anadolu Sağlık Merkezi Ağız ve Diş Sağlığı Pedodonti Uzmanı Doç. Dr. Şule Kavaloğlu Çıldır; “Çocuğa acıtmayacak derseniz çocuğun aklına ağrı hissini getirmiş olursunuz. Diş hekiminin dişlerine bakmaktan başka hiçbir şey yapmayacağı konusunda çocuğunuza söz vermeyin. Bırakın çocuk, hekimini dinleyerek kendi izlenimleri ve hissettikleriyle üstesinden gelsin. Ayrıca çocuğunuzu diş hekimine götürürken kendi endişelerinizden dolayı muayene sonrası için çocuğunuza oyuncak, dondurma veya benzeri ödüller için söz vermeniz, onun farklı ve zor bir şeyle karşı karşıya olduğunu hissetmesine neden olur. Çocuğunuzun sizin korku ve endişelerinizi hissetmeden diş hekimine gelmesini sağlamalısınız” dedi.

Küçük Yaşta İhmal Edilirse...

Çürük sıklığı konusunda son yapılan araştırmalara göre; çocuklarda çürük sıklığının, özellikle 7-12 yaş arası çocuklarda yüzde 90’lara ulaştığı görülüyor. Bu nedenle, çocuğun gelecekteki ağız ve diş sağlığını ve en önemlisi genel sağlığını da koruyabilmek için çürükten koruyucu yöntemlerin uygulanması öneriliyor. Erken yaşta travma ya da çürük nedeniyle dişini kaybetmek zorunda kalan çocukların ileride diş dizilerinde oluşabilecek çapraşıklıkları önlemek adına da pedodonti önemli bir yer tutuyor. İleriki yaşlarda oluşabilecek sağlık sorunlarının önlenmesi adına ailelerin çocuklarına özel tedavi ve yaklaşım sunan pedodonti uzmanlarını tercih etmeleri öneriliyor.
Pedodontistler, sadece mevcut olan diş ve dişeti hastalıklarının tedavisini gerçekleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda çocukların çürük risk tayinlerini yaparak yeni bir çürük oluşumunu engellemek amacıyla her çocuğun kendisine özel, çürükten koruyucu uygulamalar sunuyor. Her çocuğa standart çürükten koruyucu tedavi uygulanması her zaman başarılı sonuçlar vermeyebiliyor. Burada önemli olan çocuğun kendi diş yapısı, tükürük yapısı ve beslenme alışkanlıklarına uygun olan çürükten koruyucu uygulamaların belirlenerek uygulanması ve yine çocuğa özel olarak belirlenen aralıklarda düzenli olarak kontrollerinin yapılması. Küçük yaşta başlanan kişiye özel diş bakımı, çocuğun hem diş hekimi korkusunu yaşamaması, hem de ileriki yaşlarda ağız ve diş sağlığı ile genel sağlığı açısından büyük önem taşıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
acımayacak, Çocuğunuza, demeyin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuğunuza "Tembel" Demeyin YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 20 Şubat 2010 15:48
Cocuklariniza Sakın " Ham Yap" demeyin Feronia Aile Evlilik ve Çocuklar 0 23 Aralık 2009 11:26
Cocuklariniza Sakin " Ham Yap" demeyin Süslü Aile Evlilik ve Çocuklar 0 15 Şubat 2009 00:14
Evlenince "geçer" Demeyin! Heidi Aile Evlilik ve Çocuklar 0 12 Nisan 2008 16:50