IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Kasım 2012, 16:01   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Oyuncaklar Mutlaka Temizlenmeli




Temizlenmeyen ve zamanla mikrop biriktiren oyuncaklar çocuklarınıza hastalık bulaştırabilir. Oyuncak temizliğini alışkanlık haline getirin

Oyuncaklar çocukların hayatında çok önemli yeri olan gelişim araçlarıdır. Günlerinin büyük kısmını oyun oynayarak geçiren ve oyuncak paylaşan çocuklar arasında eller ve oyuncaklar yoluyla pek çok mikroorganizma da paylaşılır. İyi temizlenmeyen ve zamanla mikrop biriktiren oyuncaklar kendi sahipleri için bile hastalık kaynağı olabilir. Bu nedenle çocuklu evlerde ve çocukların oynadığı her ortamda çevre temizliğinin önemli bir parçası da oyuncak temizliği olmalıdır. Anadolu Sağlık Merkezi’nden Çocuk Hastalıkları ve Uzmanı Dr. Ayşe Sokullu, çocuk oyuncaklarının temizliği hususunda bilgi verdi.

* İlk yaş içinde mümkünse oyuncaklar paylaşılmamalı. Kolay kir biriktirmeyen ve sık yıkanabilen materyelden imal edilmiş oyuncaklar seçilmeli.
* İçi doldurulmuş oyuncaklar tek çocuk tarafından kullanılmalı, en az haftada bir kere çamaşır makinesinde yıkanmalı. Çamaşır makinesinde yıkanabilen bez oyuncaklar haftada bir defa, bulaşık makinesinde yıkanabilen sert plastik oyuncaklar ise kullanım sıklığına göre bir - iki günde bir yıkanmalıdır.
* Bulaşık makinesinde yıkanamayan sert plastikten yapılmış oyuncaklar önce sıcak sabunlu su ile iyice ovalayarak fırçayla yıkanır, 10 dakika çamaşır suyuyla hazırlanacak karışımda (2.5 litre suya 1 çorba kaşığı çamaşır suyu) bekletilir ve sonra bol suyla durulanır.
* Kırılan ve bozulan oyuncaklar ayrılmalıdır. Özellikle sivri yüzeyleri bulunan kırık oyuncaklar kazalara yol açabilir.
* Eve gelen hasta bir çocuk, elleri, solunum yolu salgıları ve paylaşılan oyuncaklar aracılığı ile hastalık bulaştırabilir. Oyuncakları çocuklara paylaştırarak ortak kullanımı önlemek, hasta ve sağlıklı çocukların ellerini sık sık yıkamak, ziyaret bittikten sonra hasta çocuğun oynadığı oyuncakları ve ortamı uygun şekilde temizlemek gerekir.
* Tüm önlemlere rağmen bu tür karşılaşmalar bulaşmalara neden olduğundan hasta çocuklarla ziyaretlere gitmemek, iyileşene kadar kreşe göndermemek doğru yaklaşımdır.


alıntıdır!

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
mutlaka, oyuncaklar, temizlenmeli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık