IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Aralık 2012, 14:57   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bebek Yıkamanın Püf Noktaları





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bebeğinizi yıkamak, onunla geçirdiğiniz en özel zamanlardan biridir. Ancak bu süreci doğru yönetmek ve onun için rahatlatıcı bir banyo ortamı hazırlayabilmek için bazı unsurlara dikkat etmenizde yarar var.

Banyonun eğer varsa penceresini ve kapısını mutlaka kapatın ve içerideki ısıyı bebeğinizin üşümeyeceği bir seviyeye getirin. Suyu önceden açarsanız, banyonun ısısı suyun sıcaklığıyla yükselebilir.

Bebeğinizi yıkamak için ne kullanmanız gerektiği konusunda farklı tavsiyelerle karşılaşacaksınız. Ancak öncelikle tercih edilmesi gereken annenizden kalma lif değil, yeni doğanlar için özel üretim yumuşak sünger ya da yumuşak kumaş olmalı.

Bebeğinizi yıkamak için tutarken öncelikle onu ensesi aşağı bakacak şekilde, sırt üstü konumlandırmanız gerekir. Avcunuz ona bakacak şekilde kolunuzu düz tutun, ve elinizle ensesi-başını destekleyin.

Bebeğinizin göz kenarlarını temizlemek için yapmanız gereken dezenfekte edilmiş göz pamuk topları kullanmaktır. Eliniz ya da daha çok kulaklarda kullanılan çubukları kullanmak doğru bir yaklaşım olmayacaktır.

Yeni doğan bebek yıkanırken, göbek bağına dikkat etmek gerekir. Bağın kuruması için en doğrusu fazla ıslanmadan durmasıdır. Bu nedenle göbek bağı düşene kadar elinizi bağın üzerinde tutacak şekilde yıkamanız daha doğru olabilir. Ancak eğer göbek bağı veya olduğu bölge kirlendiyse, su ve yenidoğan sabunu ile yumuşak şekilde yıkayabilirsiniz. Yıkama sonrasında ise bu bölgenin iyice kuruduğundan emin olun. Bebeğinizin göbek bağı düşene kadar onu bir küvet ya da bebek yıkama leğeninin içine sokmamanız gerekir. Bağ düştükten sonra rahatlıkla onu istediğiniz yerde yıkayabilirsiniz.

Bebeğinizi onun canını yakmadan kurulamak önemlidir. Bunun için kullanmanız gereken yumuşak bir havludur. Ancak havluyla acele şekilde kurulamak yerine, mermer şahi kullanarak ıslaklığını almak, sonrasında havluyla yumuşak şekilde kurulamak daha doğru bir adımdır.

Bebeğiniz banyoda huysuzlanır ve ağlamaya başlarsa, geri adım atmadan bebeğinizi yıkamaya devam etmeniz gerekir. Banyo konusunda travmatik bir deneyim olmaması için yıkamaktan vazgeçme eğilimi, ebeveynler için yeni sorunları da beraberinde getirebilir.

Onu yıkadıktan sonra pudra sürme konusu, özellikle büyükanne ve büyükbabalardan gelen önemli taleplerden biridir. Aslında bebek pudrası kullanmak bebekler açısından belirli durumlar haricinde zararlı olabilir. Toz pudra nefes alma sorunlarına yol açabileceği gibi, onun hassas cildi için de zararlı olabilir.

Bebeğinizi yıkarken kullandığınız sabunun bebeklere özel yapılmış, parfümsüz ve hipoalerjik olması gerekir. Yetişkinler için kullanılan şampuan ya da sabunların bebeklerde kullanılması doğru değildir.

Bebeğinizi duşun altına sokmayın. Çünkü duştan ya da musluktan akan suyun sıcaklığı ani olarak değişebilir ve bebeğinizin yanması ya da ani soğuma nedeniyle üşümesiyle sonuçlanabilir. Doğru yöntem, bir tas ya da maşrapa ile başından su dökmektir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bebek, noktaları, püf, yıkamanın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bebek odası hazırlamanın püf noktaları AnqeL Aile Evlilik ve Çocuklar 1 19 Şubat 2012 20:32
El örgüsü kız bebek patik modelleri.. Kurdaleli kız bebek patikleri - örnekleri.. Sevda El Sanatları 1 10 Aralık 2011 09:04
Saç yıkamanın 8 püf noktası Ruj Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 28 Kasım 2011 18:02
2011 - 2012 Model Cam Lavabolarla - Dekorasyon da, Yüz Yıkamanın Keyfini Yaşayın. Sevda Ev Dekorasyonu 1 24 Eylül 2011 07:28
Modern Bebek Sepetleri - Bebek Beşikleri + Bebek, Yatak Modelleri - 2o11 Sevda Ev Dekorasyonu 0 23 Mart 2011 12:14