IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2013, 19:25   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hurmanın Doğuma Faydası




Hurma rahim kaslarını etkileyip canlandırırmış ve hareketini düzenlermiş. Aynı zamanda bağırsak ve doğum kanallarını temizlemesi hasebiyle de doğum yapacak kadınlar için çok faydalı bir yiyecekmiş. Bu rahime olan etkisinden dolayı da hamileliğin son haftalarında, doğumun kolay geçmesine yardımcı olması için kadınlar bol bol hurma yermiş. O kadar araştıran, okuyan, ssvd yapan biri olarak bu bilgiye yeni ulaşmış olmak beni üzse de, nasipmiş diyorum (artık kısmetse üçüncüye uygularım) ve benim gibi geç kalanlar olmasın diye siz blog okurlarının istifadesine sunayım bu bilgiyi dedim.

Ben hep Meryem Suresi’ndeki doğum olayının anlatılışında, “hurma ağacının gövdesine tutunarak acı çeken Meryem”i anımsar, ayetin doğumun nasıl da zor ve sancılı olduğuna vurgu yapmaya çalıştığını düşünürdüm; üstelik de Meryem “N’olaydım, keşke bundan önce öleydim de unutulup gidenlerden olaydım” diyorken. Oysa ayetin devamı aklımda kalmamış, onu atlamışım: Haydi, hurma dalını kendine doğru çekerek silkele, üstüne taze ve olgun hurmalar dökülsün; sonra da ye, iç, gözün aydın olsun!

Benim için çok mucize dolu bir bilgi oldu bu, geç de olsa edindiğim. sizin için umarım geç değildir ey sevgili gebe okurlarım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ayetin tam metni şöyle: Sonunda doğum sancısı onu kuru bir hurma ağacına dayanmaya mecbur etti. “Keşke bundan önce öleydim de büsbütün unutulsaydım” dedi. (Melek) aşağısından: “Üzülme, Rabbin senin altından küçük bir ırmak akıttı” diye seslendi. ” O kuru hurma agacını kendine doğru salla. Senin üzerine derilmiş taze hurma düşecektir.artık ye, iç, gözün aydın olsun. eğer insanlardan birini görürsen de ki: Gerçekten ben Rahmana oruç adadım. Onun için bugün hiçbir insanla konuşmam.”

(Meryem Suresi, 23-26)

Ayrıca emziren kadınların da tüketmesi süt açısından çok faydalı imiş. sütü bol miktarda artırdığı halde, kilo olarak dönmeyen bir besin maddesi imiş. Demek ki ben de bol bol tüketmeli imişim emziren anne olarak


alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
doğuma, faydası, hurmanın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hurmanın Sağlığa Olan Sayısız Faydaları Liaaa Sağlık Köşesi 0 23 Ekim 2012 12:35
Doğuma İki Ay Thetis Haber Arşivi 0 05 Mayıs 2012 19:49
Su sesinin ve yaş hurmanın doğumu kolaylaştırıcı tesiri mi var? Kalemzede İslamiyet 0 11 Temmuz 2011 17:04