IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mayıs 2013, 19:20   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gitmeli mi kalmalı mı? Kendinize sormanız gereken 4 soru




Boşanma fikri insanın aklına birden düşmez. Hele ki uzun bir ilişki söz konusuysa…

İki arada bir deredesinizdir. Bir şeyler iyi gitmez ama öyle hemen de ayrılamaz insan. “Boşanma” sözünü kendi kendinize bile söyleyemezsiniz. Bir gün bir arkadaşınıza söylersiniz ve kendinize şaşarsınız ne söylediniz diye. Bir rüyadan uyanıp eşinizin olmadığı bir gelecek hayaliyle baş başayken bulursunuz kendinizi.
Kendinizle konuşmaya başlarsınız. “Bu evde daha fazla gerilimin yaşanmasını istemiyorum, bu nedenle ilişkiye son vereceğim” diyebilir ya da “Evlilikte, yalnızken olacağımdan daha yalnızım” diye düşünebilirsiniz. Ya da “Bu evliliğin sürmesi için her şeyi yaptım ama artık daha fazlası işe yaramıyor. Vazgeçiyorum” diye konuşabilirsiniz kendinizle.

Sonra bir başka gün, birlikte geçirdiğiniz güzel zamanları düşünürsünüz. Eşinizin bir parfümünü açıp koklarsınız. Çocuğunuzun gülümsemesini görüp, birlikte olan diğer anne babalara bakarsınız. “Bugüne kadar oluşturduğumuz her şeyi yıkacak mıyız şimdi?” diye sorarsınız. Tüm hayallerinizi, birlikte inşa ettiklerinizi?
Tam da bu, arada kalmışlık yorar insanı. Gitmenin tam zamanı olduğunu ya da ilişkiyi yürütmeye değer tarafları olduğunu nasıl anlarsınız? Bunun için sormanız gereken bazı sorular var…

ayrılık kararı arifesinde sorulması gereken soruları sıralıyoruz.
. Sizi sıkan durum ne? Birlikte olmaya devam etmekten mi korkuyor musunuz? Ayrılmaktan mı korkuyorsunuz? Korkularla yüzleşmek zorundasınız ve bunu yapabilirsiniz. Herhangi bir korkunun sizden inanmanızı istediğinden daha fazla bilgelik, cesaret ve yetkinliğe sahipsiniz.
. İki alternatifin her detayını hayal edin. Bir günü biriyle yaşayın. Daha sonra diğeriyle bir gün geçirin. Ayrılıkta sizi en çok korkutan ne? Kalma fikrinde sizi en çok korkutan ne? Korkularınızla bir süre hayalinizde yaşayın. Böylece yeni hayatınızda bu korkular yönetilebilir hale gelecektir.
. Kalır da gitmezsem bir şeyler değişir belki diye düşündüğünüz oluyor mu? Eğer hiçbir şey değişmezse zamanınızı ve enerjinizi boşa harcamış olacaksınız. Eşinizin değişmesini beklemeyin. Zaman zaman bu fikir aklınıza gelir ama kendinize, çöpe atacağınız zamanınızın olmadığını söyleyin. Eşinizi olduğu gibi düşünün ve öyle karar verin.
. Ayrılmaya yakın ama tam ayrılık olmayan ya da farklı bir şekilde kalmak gibi değişik bir yol izlenebilir mi? Tek bir yol seçmelisiniz. Ayrılık tarafını seçtiğinizde izlemeniz gereken yol şu: Avukat bulup boşanma işlemleri hakkında konuşmak ve yeni hayatınızı sürdürmeniz için bir yer aramak. Diğer tarafı, yani kalmayı seçerseniz eşinize ne düşündüğünüzü anlatın ya da bir ilişki terapistinden randevu alın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
4, gereken, gitmeli, kalmalı, kendinize, mi, , sormanız, soru


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kendinize Sormanız Gereken 50 Soru! Zen Ruh Sağlığı 0 01 Mart 2013 21:05
Hayatta başarılı olmak için sormanız gereken 10 soru Kızın1i Kişisel Gelişim 0 07 Şubat 2013 20:46
Kadınlara Asla sormamanız gereken 10 soru Sue Ah Erkekler 4 14 Ağustos 2012 12:42
Alıp başını gitmeli .. SweetLand Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 14 Eylül 2008 21:10