IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Mayıs 2013, 23:31   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bez değiştirmeyi nasıl kolaylaştırırsınız?




Annenin örtmeye, çocuğunun açmaya çalıştığı “popo savaşı”, yeni yürümeye başlayan küçük çocukların bulunduğu evlerde her gün defalarca karşılaşılan bir durum. Sonunda anneler kazanmış görünmekle beraber – ne de olsa popo eninde sonunda örtülür- savaşın geriliminin arkada bıraktığı duygu zafer duygusundan ziyade, yorgun düşme hissi olur anneler için.

Bazı küçükler, beze kısa bir süre boyunca isyan eder, diğerleri ise bu isyanı oturağa alışana kadar sürdürür.

Anne babaların rehber kitabı “Çocuğunuz Büyürken Sizi Neler Bekler”de uzmanlar bebeğin altını değiştirmeyi kolaylaştıracak stratejileri açıklıyorlar.


Yara olup olmadığını kontrol edin
Küçük asinizde bezinin daha da çok acıttığı pişikler olabilir. Eğer öyleyse, bunun tedavisi için doktorunuzun önerilerine uyun. Eğer pişik daha da kötüleşiyorsa ya da birkaç gün geçmesine rağmen hala kaybolmamışsa doktorunuza danışın.


Tertibatınızı akıllıca seçin
Sürat mutlaka gerekli olduğuna göre, en hızlı alt değiştirme yöntemi tercih edilmelidir. Kumaş ya da plastik bezler ya da iğneler yerine, çıtçıtlı ya da hazır bezleri kullanın. Bu sayede bez değiştirmeyi daha da güçleştiren iğne batması şeklindeki kazaları da engellemiş olursunuz.


Her şeyi önceden hazırlayın
Silme bezini, bebek yağını, nişastayı ve bezini getirmek için çocuğunuzun altını açana kadar beklemeyin. (Güvenlik açısından bunları onun ulaşabileceği alanın dışına koyun).

Onu oyalayın
Alt değiştirme sırasında çocuğun dikkatini çeken şeyler günlük oyunlar sırasında kullanılanlar değil, bu iş için saklananlardır. Ancak bir çocuğun oyalanması da bir başka sıkıntı verici iştir ve çocuğunuzu en çok eğlendiren yöntemin bulunması bir deneme-yanılma konusudur (alt değiştirmek için kullandığınız yerden düştüğünde parçalanabilecek nesnelerden elbette kaçınmalısınız).

Plastik bir kum saatini; kırılmaz ve kurulabilir müzikal bir oyuncağı; sağlam bir müzik kutusunu; tef gibi sallanabilir bir oyuncak hayvanı; bir çocuk şarkısı kasedini; ya da çocuğunuzun alt değiştirme sırasında oynayabileceği, seyredebileceği ya da dinlenebileceği herhangi bir oyalayıcı nesneyi deneyin. Ya da “bana göbeğini göster… bana burnunu göster…” gibi iki kişilik bir oyunla ( tabii bu sırada öpücüklerle araya girerek) veya çocuğunuzun kendisini “alt değiştirme yardımcısı” olarak tayin ederek ve siz istedikçe gerekli melzemeleri (kapakları sıkıca kapalıyken) vermesini sağlayarak da onun ilgisini başka yöne çekebilirsiniz.


Savunmaya çekilin
Eğer alt değiştirme masası bir savaş alanına dönüşmüşse, artık daha güvenli bir zemine çekilmenin zamanı gelmiş olabilir. Kalın bir havlu ya da su geçirmez bir yastıkla korunmuş herhangi bir düz yüzey, alt değiştirmek için kullanılabilir ve söz konusu yüzey o tatsız alt değiştirme masasından ne kadar uzakta ise o kadar iyidir. Oturma odasındaki zemini, parmaklıkları aşağıya indirebiliyorsa bebeğin karyolasını, yatağınızı, yatak odasını veya bir yer minderini deneyebilirsiniz.

Çocuğunuzun altını ayakta dururken değiştirin
Bir çocuk kendi başına ayakta durabiliyorsa, onu sırt üstü yatırmaya çalışmak bir tür saldırıdır. O nedenle yürüyen çocukların altını ayakta dururken değiştirmek, daha kolay olmasa da, daha uygundur, ama bezin yalnızca “ıslak” olması ve zeminin de ani bir “sel baskınına” dayanabilecek özellikte olması koşuluyla. Arkadan yaklaşmak en akıllıca taktiktir. Ayrıca dikkati başka yöne çeken görüntüler de yardımcı olur; pencereden görünen kuşlar, duvarda kımıldayan gölgeler gibi.


Sürpriz unsurunu unutun
Çocuğunuz bir faliyetin tam ortasında ise altını değiştirmek için o buna son verene kadar bekleyin; ya da oyuncağını alt değiştirme masasına götürün.

Kumandanı değiştirmeyi deneyin
Eğer elinde alt bezi tutan anne, çocuğunuz için savaş anlamına geliyorsa, artık takviye istemek zamanı gelmiş olabilir. Mümkün olan her durumda, alt değiştirme işini babaya bırakın ya da o sırada orada bulunan ve bu işe gönüllü olan başka birini görevlendirin. Böylece, farklı bir alt değiştirici, rakibiniz daha ne olduğunu anlayamadan işlemi tamamlayabilir.

Kuvvete başvurun
Eğer diğer yöntemlerden hiçbiri işe yaramazsa, çocuğunuzu yatırın ya da daha iyisi, sürekli hareket halindeki ayakları tutması için bir müttefikten yararlanın) ve olabildiğince çabuk olarak işinizi bitirin. Cana yakın ama kararlı davranın. Ve kendinizi suçlu hissetmeyin. Sonuç olarak, istese de istemese de altı değiştirilecektir.

…ama kaba kuvvete değil
Bununla birlikte, popoya şaplak atmak ne buna ne de başka bir anne babalık sorununa çözüm getirebilir. Poposuna vurulan tokadın şoku çocuğunuzu geçici bir süre için sakinleştirse bile ona, istediğinizi elde etmek ve başkalarını kontrol altına almanın kaba kuvvetle mümkün olduğu şeklindeki, istemediğiniz bir şeyi öğretir; ayrıca çocuğunuzu incitebilirsiniz.
Soğukkanlılığınızı korumaya çalışın
Eğer kavgacı olmazsanız, küçük hasmınızın savaşa olan ilgisi kaybolur. Ne de olsa itişmek için iki kişi gerekir.
Geleceğe bakın
Bez savaşı sonsuza dek sürmeyecektir. Bugünlerde, yeni yürümeye başlamış çocuğunuz tuvalet alışkanlığını öğrenme evresine girecek ve eğitim külotlarını kullanmaya başlayacaktır.








 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bez, değiştirmeyi, kolaylaştırırsınız, nasıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gemi adamı Nasıl Olunur Ve Liman Cüzdanı Nasıl Alınır Liaaa Ödev ve Tezler 0 02 Kasım 2012 14:36
Spora nasıl başlamalı ve seviyeyi nasıl tespit etmeliyiz? Zen Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 30 Ekim 2012 14:56
Sakız nasıl yapılır, nasıl üretilir? Sakızın içinde neler vardır? Violent Sağlık Köşesi 0 16 Haziran 2012 18:18
Gline'deki permanently kelimesini nasıl silebilirim? veya nasıl editleyebilirim? sohbetsevgi Unreal IRCd 4 19 Ağustos 2007 10:25