IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Kasım 2013, 21:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Anne adayının yaşadığı stres bebeği etkiler mi?




Anne adayının hamileliğini nasıl geçirdiği çok önemli. Stres ve olumsuz bütün duygular bebeğe plasenta yolu ile geçiyor diyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Şenyurt, anne adayının yaşadığı stresin bebeği nasıl etkilediğini anlattı.

Bir anne adayının gebelik sürecinde kendisini hissedişi ve stresi kontrol ediş şekli, karnındaki bebeğin fiziksel ve ruhsal gelişimini etkilemektedir tezi genel bir kabul görmektedir. Uzmanlar ve bu güne kadar elde edilen bulgular “pozitif düşünme”nin daha sağlıklı bebeklerin doğmasına yardımcı olduğu fikrini desteklemektedir.
Bu konuda otoritesi genel kabul gören Dr.Thomas Verny, yayınlarında, aynı nikotin veya alkol gibi annenin hissettiği veya düşündüğü her şey, nörohormonlar vasıtası ile karnındaki bebeğe de iletildiğini belirtiyor.
Hamile bir kadının duygularını belirleyen pek çok faktör bulunmaktadır. Kadının gebeliği algılayış şekli, evliliği hakkındaki düşünceleri, iş ve iş yerindeki durumu, genel sağlık durumu ve buna benzer her şey önemlidir. Bir gebenin düşünceleri duygularını etkilerken, duygular da nörohormonları etkilemektedir.
Anne adayı tedirgin, stresli veya korku içinde ise kanına salınan stres hormonları plasentadan geçerek bebeğe ulaşırlar. Bu stres hormonları etkilerini bebek üzerinde de gösterecektir.
Yaşadığınız stres çocuğunuzun karakterini etkiliyor

Genellikle olumsuz düşünceler korku temelli stres oluşumunun temelini oluşturur. Stres, doğmamış bebeğin endokrin sistemini (tiroit, böbrek üstü bezi gibi iç salgı bezlerini) etkileyerek bebeğin beyin gelişimini şekillendirirler. Aşırı stresli bir gebelik geçiren kadınların çocukları ileriki yaşantılarında davranış problemleri göstermeleri olasıdır. Aşırı ve devamlı stres altında olan anne adaylarının çocuklarının; prematüre doğması, doğum ağırlıklarının düşük olması, hiperaktif, kolayca öfkelenen ve gaz sancısına yatkın olmaları kuvvetle muhtemeldir. Kronik stres altında olan hamilenin salgıladığı hormonlar bebekteki kan dağılımını derinden etkileyerek, gelişmekte olan çocuğun karakterini ve ****olojisini etkilemektedir.
Diğer taraftan annenin olumlu duygular içinde olması, anne karnındaki bebeğin gelişimini olumlu etkilemektedir. Mutlu, huzurlu ve sakin bir gebenin bu durumu, taşıdığı bebeğin ileriki yaşamında dengeli, mutlu ve huzurlu bir birey olmasının temellerini atacaktır. Kişi neşeli ve huzur içinde olduğu zaman salgılanan endorfin ve enkefalin adı verilen bir dizi madde bebeğe de geçerek onun sinir sisteminin de düzgün bir şekilde çalışmasını sağlar ve bebek huzur içinde büyür.
Günlük yaşamımızı ve streslerimizi %100 kontrol altına almak her zaman mümkün olamamaktadır. Ama gün içinde fırsatlar yaratıp derin düşünme yapmak faydalı olabilir. Dış etkenlerden mümkün olduğu kadar uzak bir ortamda gözlerimizi kapatıp sağlıklı bir bebeğimiz olduğunu görmeye, duymaya, koklamaya hissetmeye çalışmalısınız. Ne kadar fazla duyunuzu canlandırabiliyorsanız o kadar başarılı olacaksınızdır. Bu meditasyon çalışmalarını ne kadar fazla tekrarlarsanız başarınız o kadar artacaktır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
adayının, anne, bebeği, etkiler, mi, stres, yaşadığı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Anne adayının dikkat etmesi gereken 10 altın kural Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 07 Haziran 2013 16:28
Hamilelikte stres bebeği bağımlı yapabilir Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 17 Kasım 2012 17:31
Stres Çalışma Hayatını Nasıl Etkiler? Ein Merak Ettikleriniz 0 11 Şubat 2012 11:25
Ailedeki stres bebeği gazlı yapıyor... pyracantha Aile Evlilik ve Çocuklar 0 28 Kasım 2010 17:13
Anne adayının kanından hızlı ve güvenli babalık tayini! pyracantha Aile Evlilik ve Çocuklar 0 25 Kasım 2010 16:24