IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2013, 23:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yeni sınav sistemi, çocukları nasıl etkileyecek?




Geçtiğimiz günlerde Millî Eğitim Bakanlığı, “Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi” ile ilgili yeni modelini açıkladı. Yeni modelde sınav sistemi değişiyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Peki yeni sınav sistemi nasıl olacak?

Bu yıl, sadece 8. sınıflarda uygulanacak sistemde, merkezi yazılılar 6 dersten yapılacak. Fen Bilimleri, Matematik, Türkçe, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersleri, merkezi değerlendirme sistemi kapsamında olacak. Merkezi değerlendirmeler, iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ise ikincisi olmak üzere yapılacak.
Sınavlar, iki okul gününe yayılacak. O günlerde okullar tatil edilecek. Öğrenciler, kendi okullarında sınava girecekler. Öğretmenler, sınav günü farklı okulda görevlendirilecekler.
Açık uçlu sorular geliyor

Yeni sınav sisteminde, sorular çoktan seçmeli 4 seçenekli olacak. 4 yanlışın 1 doğruyu götürme devri de tarihe karışıyor. Bu noktada, sınav sistemindeki önemli bir değişiklik ön plana çıkıyor. MEB, ileride sınavların, açık uçlu soruları da içerecek hale getirilmesini planlıyor.
Liselere yerleştirmelerde 6, 7 ve 8.sınıf yıl sonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının yüzde 30'u ile 8. sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanının yüzde 70'inin toplamı kullanılacak. Bu hesaplama ile yerleştirme puanı oluşacak.

Yıl sonu başarı puanı, not ile değerlendirilen tüm derslerin ağırlıklı yıl sonu puanlarının o dersin haftalık ders saati sayısı ile çarpımının o sınıfa ait haftalık ders saatleri toplamına bölümünden elde edilen puan olacak.
Yeni modelin kısa, orta ve uzun vadeli hedefleri

  • Kısa vadede merkezi sistem kalkıyor. Öğrencilerin okul ve sınıf kazanımları ön plana çıkıyor.
  • Orta vadede test sınavları yerine klasik açık uçlu sorularla ve tabletlerden yararlanarak ve açık uçlu yazılı sınavlarla yerleştirme yapılması planlanıyor.
  • Uzun vadede sadece eğitim öğretim sürecinin değil, öğrencilerin sosyal, sanatsal ve sportif etkinliklerinin değerlendirildiği bu özelliklerin yerleştirmeye de katkı sağlayacağı bir sistem kurgulanacak.
  • 2013-2014’de yerleştirme mantığında dershanelere (okullara alternatif) ihtiyaç duyulmayacak. Öğrenciler, sosyal, sanatsal ve spor aktivitelerine daha fazla vakit ayırabilecekler. Arkadaşlarıyla daha çok vakit geçirebilecekler.
Anlayarak öğrenen ve düzenli ders çalışan mutlu olacak

Yeni sistemde başarılı olmanın sırrı; anlayarak öğrenmekten ve düzenli ders çalışmaktan geçiyor. Yeni sistemde merkezi sınavlar, sıkça yapılacağı için öğrencilerin, ders çalışırken okula paralel zengin içeriklere sık tekrarlara ihtiyacı olacak. Bu anlamda da dijital eğitim ürünleri ön plana çıkıyor. Öğrencilere, etkileşimli, görsel anlatımlarla keşfederek, deneyerek ve sorgulayarak öğrenmelerine yönelik içerik sunan dijital eğitim ürünlerinde; öğrencilerin kendilerini değerlendirebilecekleri performans sistemleri de bulunuyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çocukları, etkileyecek, nasıl, sistemi, sınav, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sınav Sistemi uFuK mIRC Scripting Hazır Kodlar 26 19 Ağustos 2018 14:30
İşte yeni sınav sistemi SeckiN Haber Arşivi 0 04 Eylül 2013 12:45
Sınav Çocukları Cry Ruh Sağlığı 0 07 Mayıs 2012 22:00
Ay tutulması sizi nasıl etkileyecek? Lucifer Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 11 Aralık 2011 15:42
Anayasa taslak paketi piyasaları nasıl etkileyecek? Lucifer Haber Arşivi 0 23 Mart 2010 15:59