IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Kasım 2013, 16:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Anne sütünden sonra en iyi protein kaynağı




Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, yumurtanın anne sütünden sonra en iyi protein kaynağı olduğunu söyledi ve bu besinin diğer faydalarını anlattı.

İnanç, yaptığı açıklamada, sağlıklı beslenebilmek için temin edilen besin gruplarının süt ve süt ürünleri, et ve benzeri besinler, taze sebze ve meyveler, ekmek ve tahıl grubu şeklinde dört grupta toplandığını söyledi.
En iyi protein kaynağı

Yeterli ve dengeli beslenmede, besin çeşitliliğini sağlamak için her öğünde, bu dört besin grubundaki besinlerin bireyin gereksinmesine uygun miktarlarda tüketilmesi gerektiğine dikkati çeken İnanç, şunları kaydetti:
"Beslenmede çeşitliliğin sağlanmasıyla vücut çalışmasında gerekli olan besin ögeleri alınmış olur, besinlerin doğal yapısında bulunan ve birçok kronik hastalığın oluşumunun önlenmesinde etkisi olduğu düşünülen diğer ögeler (fitokimyasallar) sağlanır ve aşırı yağ, tuz tüketimi önlenir” şeklinde konuştu. Yumurta, et grubu besinler içerisinde yer alır. İçerdiği proteinin vücutta kullanım oranının yüksek olması nedeniyle anne sütünden sonra en iyi protein kaynağıdır. Birçok vitamin ve minerali içerdiği için sağlıklı beslenmede önemli rol oynar."
Günlük enerji ihtiyacının 4’te 3’ünü karşılıyor

Yumurtanın besleyici değerinin yanı sıra ucuz ve kolay ulaşılabilir, kolay hazırlanır olması, kolay çiğnenmesi ve sindirimi nedeniyle tüm yaş grubundaki bireyler için tercih nedeni olduğunu ifade eden İnanç, sofralarda omletten tatlılara kadar birçok yemek tarifinde önemli yeri olan yumurtanın bu yemekleri hem besin değeri hem de lezzet açısından zenginleştirdiğini söyledi.
İnanç, yumurtanın beyazı ve sarısındaki besin ögelerinin türü ve miktarının farklılık gösterdiğini belirterek, yumurta sarısının günlük ihtiyaç duyulan enerjinin dörtte üçünü, yağın ve A, D, E vitaminlerinin tamamını, kolin, fosfor, demir ve kalsiyumun büyük bir kısmını, protein ve B2 vitaminin ise yarıya yakın kısmını içerdiğini vurguladı.
AA

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anne, en, iyi, kaynağı, protein, sonra, sütünden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Eşeğin sütünden sonra sabunu revaçta SeckiN Haber Arşivi 0 27 Eylül 2013 09:54
Ünlü oyuncu anne olduktan sonra çok değişti! Zen Haber Arşivi 0 18 Nisan 2013 13:46
Anne önce çocukları sonra kendini vurdu Zen Haber Arşivi 0 08 Şubat 2013 17:50
Anne sütünden sonra en yararlı besin Collettivo Kadın Sağlığı 0 09 Eylül 2008 02:30